Abbas je rekao da će poslati pismo izraelskom premijeru Benjaminu Netanijahuu sa svojim zahtjevima za nastavak pregovora. U slučaju negativnog odgovora, Abbas će, kako je rekao, nastaviti kampanju za priznavanje palestinske države u UN.

“Sačekaćemo odgovor na pismo. Ako njega ne bude, realizovaćemo plan u vezi sa Savbetom bezbbednosti, Generalnom skupštinom UN i ostalim tijelima UN”, rekao je Abas na sastanku u Kairu.

On je dodao da je glavni cilj sporazuma o vladi nacionalnog jedinstva sa Hamasom priprema palestinskih izbora i obnova Gaze.

Izvor iz kancelarije izraelskog premijera rekao je da Abbasov govor na sastanku Arapske lige sugeriše da je on “okrenuo leđa miru”. Abbas je izložen međunarodnom pritisku da nastavi razgovore delegacija na nižem nivou o pitanju granica, prenio je AP.

Netanjahu je ranije nekoliko puta odbio da obustavi gradnju u doseljeničkim naseljima na okupiranim teritorijama, kao i zahtjev da Izrael prihvati granice iz vremena prij rata 1967. godine kao osnovu za buduće granice sa Palestinom.

IslamBosna.ba/Agencije

Leave a Reply

*

captcha *