Drugo po redu ramazansko mektebsko takmičenje završeno je uspješno. Ove godine, ramazansko takmičenje bilo je u džematu Vrse-Ždrimci. Riječ j o edukativnom projektu- učenju određenih kur’anskih sura napamet. Naime, svaki učenik uzrasta od 8 do 16 godina, koji je završio najmanje jednu hatmu, dakle zna učiti u Kur’anu gledanjem, trebao je tokom mjeseca ramazana napamet da nauči prve dvije sure iz džuza Amme a to su sure En-Naba i En-Nazijat, ukupno tri stranice i da bude redovan na sabah namazu, kako bi za nagradu dobio nov tablet aparat.

Za ovo ramazansko takmičenje, kod imama džemata Vrse, Adis ef. Sultanovića, prijavilo se 17 djece, 13 iz džemata Vrse i 4 iz džemata Ždrimci. Nakon mjesec dana, njih 12 je uspješno položilo učenje napamet ove dvije uzvišene i časne sure. Osim toga, ova djeca su i pored svih obaveza a to je uglavnom berba malina, postila, bila redovna na sabah namazu, mukabelama, teravijama i redovno su učili Kur’an, što je za svaku pohvalu.

Cilj ovog projekta, prije svega bio je da se djeca tokom ovog djela raspusta druže sa Kur’anom, da ga uče i ponavljaju. Da što više vremena provedu uz Kur’an a što manje pred TV ili internetom što zna često biti gubljenje vremena. U nedjelju, 29.07. 2014 . god , u džematu Vrse uz prisustvo roditeljia i džematlija, svećano su dodijeljene nagrade ovim vrijednim učenicima. “Zahvaljujem se imamu džemata Vrse, Adis ef. Sultanoviću na suradnji i koordinaciju u realizaciji ovog projekta a svim dobrim ljudima, koji su svojim donacijama obezbijedili ove nagrade te na taj način obradovali njihova srca, želim dobra na oba svijeta, uz dovu da im Allah poveća imetak”, kazao je prof. Saudin Cokoja, vjeroučitelj, inicijator projekta.