Šef Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) Elmedin Konaković postavio je ovo pitanje te tražio da se izvrši revizija realizacije zaključaka koji se usvojeni na tematskoj skupštinskoj sjednici o GRAS-u.

Premijer KS-a Fikret Musić kazao je zastupnicima da će na narednoj sjednici Kolegija Skupštine KS-a biti govora o realizaciji zaključaka tematske sjednice te da su u toku pregovori s komercijalnim bankama o otplati oko 23 miliona KM duga GRAS-a.

Dodao je će se na narednoj sjednici Skupštine KS-a naći i zakon o javnom linijskom prijevozu te taksiprijevozu u KS-u koji bi trebali bolje regulirati ovu djelatnost.

Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Hanka Vajzović tražila je odgovor od KJKP “Vodovod i kanalizacija” na pitanje do kad će u Sarajevu biti redukcije vode redovno svaku noć od ponoći do jutra pa čak i u vrijeme praznika.

“Domaćice se prije ponoći pretvararju doslovno u “pepeljuge” nastojeći iskoristiti vrijeme prije redukcije vode, a posebno jer zbog toga ne mogu koristiti jeftiniju tarifu električne energije”, dodala je Vajzović.

Nakon ove tačke dnevnog reda zastupnici su odbili dva prijedloga zakona i to o izmjenama zakona o radnopravnom statusu poslanika u Skupštini KS-a i o izmjenama zakona o radnopravnom statusu članova Vlade KS-a.

Premijer Musić naglasio je nakon toga da se nikada još nije desilo da zastupnici na koje se zakon odnosi glasaju protiv zakona na osnovu kojeg primaju plaću i kojim se uređuju nadležnosti.

U toku je rasprava o Nacrtu zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika KS-a.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *