IslamBosna.ba- Izrael treba prestati da prebacuje sredstva Palestinskoj samoupravi (PA) zbog sigurnosnih incidenata na Zapadnoj obali i Jerusalemu, kazao je Avigdor Lieberman, vođa desničarske stranke Yisrael Beyten (Izrael je naš dom).
“Moramo odmah obustaviti sav prijenos sredstava Palestinskoj samoupravi i uskratiti VIP karte njihovim visokim dužnosnicima koje su im omogućile prelazak kontrolnih punktova u Izraelu i ostale pogodnosti”, kazao je Lieberman u izjavi koju navodi izraelski nacionalni radio Arutz Sheva.
On je također pozvao izraelsku vladu da proglasi zabranjenim sjeverni ogranak Islamskog pokreta u Izraelu kojeg predvodi šejh Raed Saleh i da se uhapse osobe odgovorne za eskaliranje situacije u kompleksu Mesdžidu-l-Akse.

“Kabinet mora donijeti obvezujuću odluku da se poruše kuće svih terorista i da zabrani sjeverni ogranak Islamskog pokreta u Izraelu”, kazao je on.
Na Zapadnoj obali i Jerusalemu su trenutno sukobi koji su uslijedili nakon upada naseljenika u kompleks Mesdžidu-l-Akse pod zaštitom izraelske policije.

IslamBosna.ba