IslamBosna.ba– Naslov je možda malo konfuzan, jer bi se moglo pomisliti da je kuvajtski emir, Šejk Sabah el-Ahmed el-Sabah, pomilovao samo osuđenike koji su ga u toku izdržavanja svoje kazne vrijeđali.

Međutim, ovdje se radi o osuđenicima koji osuđeni ZBOG vrijeđanja kuvajtskog emira. A među te osude spadaju npr. i dvije žene od kojih je jedna osuđena na 20 mjeseci a druga na 11 godina (!) zatvora zbog vrijeđanja vrlog emira.

To je emirovo dobro djelo u posljednjoj trećini ramazana. Ipak nije mogao oprostiti teškim zločincima kao npr. onima koji su protiv njega demonstrirali na ulicama, a također ne i svim ljudima koji su vrijeđali, nego samo nekima.

Ovime je emir hem pokazao da je mnogo bolji čovjek od našega Budimira, hem da mu je sevap mnogo draži od ćevapa, od kojih svakako ne zna šta će.

Osim toga ga je uhvatila dobra i zbog toga što je na “izborima” od prošle subote emir dobio jedan bolji parlament zato jer su “opozicione grupe” (jer stranke u Kuvajtu ne postoje), bojkotovale izbore. Ovime emir nije došao u iskušenje da opet raspusti nepodobni parlament kao što je već ranije radio.

Emir je odobrio i 4 milijarde dolara Egiptu u vidu čestitke za obaranje prvog legalno izabranog predsjednika Egipta, Muhameda Mursija.