Samrtno ljeto

Park iz doba Jure


"Park iz doba jure" je uzbudljiva avanturistčka priča o ljudima koji žele da ponovo ožive prošlost.

 

Obicaji i zivot Muslimana

Potopljeni svijet


Ova prva novela autora Džejmsa Grema Balarda opisuje budućnost u kojoj je veći dio naše planete prekriven gustom džunglom. Topljenje leda i narastajući nivo mora natjerao je ljude da žive u oblasti polarnih područja.

 

Dragi posjetioci,

 

Želja nam je da vam sa ovom stranicom na jednom mjestu učinimo dostupnim knjige islamske tematike. Knjige možete listati i čitati kao što biste to uradili sa bilo kojom knjigom koju držite u ruci. Ako budete imali primjedbi na materijal koji nađete na ovoj strani ili želite stupiti u kontakt sa nama možete nas kontaktirati putem e-maila.


IslamBosna.ba

masteryart
kontakt
beletristika
Adem Kahriman

Idiot


Roman „Idiot“ pokušava oslikati savršeno dobru osobu kroz priču o mladom bogobojaznom knezu Miškinu, svojevrsnom ruskom don Kihotu. Njegov lik je u svojoj moralnoj dimenziji u potpunoj suprotnosti s petrogradskim salonskim polusvijetom.

Hadži Murat


Tolstoj u ovom romanu ispisuje likove, scene, prizore, prilike i situacije na Kavkazu u vrijeme kad se zbiva radnja romana, i ne krijući svoj ironični stav prema pojedinim likovima, kao ni kritičku oštricu prema ruskoj stvarnosti u doba cara Nikolaja Prvog.

Kršćanstvo


Ova knjiga predstavlja dokumentiranu studiju o razvoju kršćanstva. U njoj autor, navodeći brojne citate iz svetih knjiga i rezultate najnovijih istraživanja,argumentirano dokazuje da je današnje kršćanstvo, toliko iskrivljeno da od njegovog prvobitnog i originalnog učenja nije ostalo gotovo ništa.