Samrtno ljeto

Samrtno Srebreničko ljeto 1995


Knjiga “Samrtno Srebreničko ljeto – 95″ je zbirka od preko stotinu autentičnih svjedočenja o stradanju i patnji Bošnjaka u Podrinju. Izdavač knjige je Udruženje građana “Žene Srebrenice” – Tuzla.

 

Obicaji i zivot Muslimana

Život i običaji Muslimana


Antun Hangi radio je na sakupljanju narodnih pjesama Muslimana i na proučavanju njihovog života i običaja. Rezultate ovog desetogodišnjeg proučavanja možete pročitati u ovoj knjizi. Rad je po prvi put objavljen davne 1899. godine i ima posebnu historijsku vrijednost.

 

Dragi posjetioci,

 

Želja nam je da vam sa ovom stranicom na jednom mjestu učinimo dostupnim knjige islamske tematike. Knjige možete listati i čitati kao što biste to uradili sa bilo kojom knjigom koju držite u ruci. Ako budete imali primjedbi na materijal koji nađete na ovoj strani ili želite stupiti u kontakt sa nama možete nas kontaktirati putem e-maila.


IslamBosna.ba

masteryart
kontakt
beletristika
Adem Kahriman

Knjiga Adema Kahrimana(novela)


Novelu „Knjiga Adema Kahrimana napisana Nedžadom Ibrišimovićem Bosancem” poznati bosanski pisac Nedžad ibrišimović je napisao u Sarajevu u jeku agresije na Bosnu i Hercegovinu, 1992-1995. god. Novela slikovito i povezano govori o dva genocida nad Bošnjacima Istočne Bosne.

Mladomuslimanski šehidi


Kazivanje o borcima za islam i muslimane, pretečama slobodne BiH, koje su svirepo ubili komunistički zlotvori 1945. i 1949. godine.

U plamenu kušnje


"Pišuči ove retke i iznoseći u njima samo istinu, želim da bar donekle izvršim svoj moralni dug Bogom i prema svima onima, koji su zajedno sa mnom stradavali, patili, gubili zdravlje i živote samo zato vjerovali i govorili..."(Autor).