On je naveo da će se zbog toga zadužiti naredne generacije, te da je porazno uzimati kredit koji nije nimalo jeftin, ako se ništa ne preduzme da se oporavi privreda.

Kasumović je u intervjuu za “Nezavisne novine” rekao da BiH više od 85 odsto budžeta troši na materijalne troškove i plate, što nema ni u jednoj državi na svijetu i dodao da se novac, koji se daje državnoj upravi, mogao plasirati u konkretne projekte da se ljudima pomogne da pokrenu privredu i državu.

Nesporno je da je revizija MMF-a utvrdila da je deficit svih budžeta u BiH 2,1 milijarda KM za 2009. godinu. To su ogromna sredstva. Krajnje je vrijeme da se vlast pozabavi kako da izađe iz ovog problema. Čitav dug BiH s entitetima je četiri milijarde KM, a sada imamo 2,1 milijardu za godinu. Ovo su upozoravajući podaci, rekao je Kasumović.

Podsjetivši da se BiH vezala za stendbaj aranžman sa MMF-om i da treba da uštedi 40 miliona KM, Kasumović je napomenuo da BiH ima sasvim dovoljno sredstava da uštedi i mimo smanjenja plata i naglasio da nije istina da je na sjednici Fiskalnog vijeća dogovoreno da se smanje plate, već da entiteti i država naprave uštede.

Odgovarajući na pitanje zašto se podnese ostavku kao znak protesta, jer prima platu iz budžeta, Kasumović je rekao da je razmišljao o tome, ali da njegova ostavka ne bi ništa značila.

Kasumović kaže da ne provodi program svoje stranke – Stranke demokratske akcije u Savjetu ministara BiH, već da radi u korist svih građana u BiH.

Srna

Leave a Reply

*

captcha *