Na gradskom trgu u Banovićima okupio se veliki broj njegovih sugrađana kako bi ga ispratili i poželjeli mu sretan put.

“On je dugo vremena planirao taj put. Štedio je novac i sve ulagao u taj projekt. Danas je mnogo ljudi izašlo da ga pozdravi”, ispričao je jedan od Hadžićevih sugrađana.

Hadžić, koji je po zanimanju ekonomista, na sveto hodočašće uputio se pješke kako bi iskušao svoju vjeru i pokazao zahvalnost Bogu.

“Dugo je najavljivao taj put. Po gradu je polijepio plakate s rutom. Danas je odlučio krenuti. Oprost je bio dirljiv, mnogi građani su zaplakali”, ispričao nam je Hadžićev sugrađanin.

Nadamo se da će uspjeti u svojoj misiji i na vrijeme doći u sveta islamska mjesta te obaviti hadž.

Međutim kako navodi portal Akos.ba Hadžić ima dijagnosticiran hiperaktivni stupor, odnosno stalnu potrebu za kretanjem, priča dobija sasvim drugu dimenziju. Dalje, iole razuman čovjek zna da osim viza za zemlje kroz koje bi trebao proći, Hadžiću treba i viza za Hadž koja se dobija preko Rijaseta Islamske zajednice BiH, odnosno, Ureda za Hadž koji radi pri Rijasetu. 

Banovićani bliski Hadžiću tvrde kako o vizama nema govora, u što, obzirom na brojnost zemalja, materijalne mogućnosti i složenost procedure za dobijanje, nije teško povjerovati. 

Izvor portala Akos.ba iz IVZ u Banovićima, koji je dobro upućen u ovaj slučaj tvrdi, kako Hadžić nije pribavio Hadž vizu. Sve, naravno, ukazuje na to da je riječ o još jednom u nizu simpatičnih poteza Hadžića u pokušaju da bude u centru pažnje ovdašnje javnosti navodi dalje ovaj portal.

 

U tome je jedino uspio, proračunato izabravši da na put krene baš na pijačni dan, kad se u Banoviće “slije” na hiljade stanovnika okolnih sela i prigradskih naselja.

 

Agencije

Leave a Reply

*

captcha *