Zaključke sjednice, na kojoj je sudjelovalo i blizu sto zastupnika Skupštine Srbije, kojima se jednoglasno potvrđuje kako je Kosovo dio Srbije kosovska vlada ocijenila je iluzijom koju su stvorili srbijanski zastupnici i delegati usporednih struktura na Kosovu. Riječ je o skupini ljudi koji žive u vrijeme Miloševića i sukoba, i koji stvaraju iluzije kako za sebe tako i za srpski narod na Kosovu, ali prije svega oni ne pridonose budućnosti, izjavio je za današnje izdanje vodećeg prištinskog dnevnika na albanskome Koha Ditore zamjenik premijer vlade Kosova Hajredin Kuki.

Mediji u Prištini ističu da je, unatoč zabrinutosti najavama beogradskih dužnosnika i srpskih političkih čelnika sa sjevera Kosova koje su upućivale na to da bi godišnjica neovisnosti na Kosovu mogla biti obilježena incidentima, jučerašnji dan protekao mirno. Dodaje se da je godišnjica na cijelom Kosovu proslavljena dostojanstveno.

U srijedu je prvi školski sat u svim kosovskim školama posvećen značenju prve godišnjice proglašenja neovisnosti Kosova.

Izvor: Fena

Leave a Reply

*

captcha *