Glasnogovornik kosovske policije za područje Mitrovice Besim Hoti izjavio je kako je dva sata prije eksplozija, koje su se dogodile oko 22 sata u dijelu Mitrovice poznatom kao Mikronaselje, izbila tučnjava između dviju skupina maloljetnih Srba i Albanaca koji su se međusobno gađali kamenjem.

“Najprije se dogodila tučnjava, koja je druga u dva dana u istom dijelu grada. Sudionici su se razbježali nakon što se na mjestu događaja pojavila policija”, kazao je Hoti i dodao da u tučnjavi nitko nije ozlijeđen.

Po njegovim riječima, policija i KFOR pretražili su područje na kojemu su odjeknule detonacije, ali do sada nisu mogli utvrditi tačno mjesto eksplozija.

“Pretražili smo cijelo naselje, razgovarali s ljudima, ali i dalje ne znamo tačne lokacije. Vjerujemo da su bombe bačene negdje na otvorenom i da nema ni materijalne štete”, kazao je Hoti.

Dodao je da je policija nakon toga pojačala prisustvo u tom dijelu Mitrovice.

U naselju “Kroi i Vitaku”, također na sjeveru Mitrovice, Albanci su nastavili obnovu svojih kuća srušenih tokom rata na Kosovu. Jake snage evropske pravosudne misije (EULEX) i kosovske policije i u četvrtak osiguravaju izvođenje radova.

Fena

Leave a Reply

*

captcha *