Kozarić je jednoglasno izabran na sjednici Upravnog vijeća CBBiH, održanoj 11. augusta 2009. godine, na kojoj su novoimenovani članovi ovog vijeća Kemal Kozarić, Fikret Čaušević, Vasilj Žarković, Milenko Krajišnik i Željko Šain i zvanično preuzeli dužnost.

Kozarić ima tridesetogodišnje radno iskustvo u bankarstvu i finansijama. U Centralnu banku BiH došao je 2000. godine sa pozicije ministra finansija Kantona Sarajevo.

U CBBiH je od 2000. do 2005. godine obavljao poslove viceguvernera, a 2005. godine je od Petera Nicholla preuzeo dužnost guvernera.

Upravno vijeće CBBiH odobrilo je danas i imenovanje Radomira Božića za viceguvernera CBBiH, koji će, uz još dva viceguvernera, obavljati ovu dužnost i činiti sastav Uprave CBBiH.

Božić je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu i ovlašteni revizor. Član je Komisije za računovodstvo i reviziju BiH.

Upravno vijeće CBBiH je odobrilo je i imenovanje Dragana Kuline za glavnog internog revizora CBBiH, saopćeno je iz CBBiH.

E-kapija

Leave a Reply

*

captcha *