Javna ustanova ‘Djeca Sarajeva’ iskazala je interes i potrebu za upošljavanjem novih kadrova da bi se osiguralo normalno funkcioniranje i obavljanje djelatnosti predškolskog odgoja i obrazovanja u skladu sa Standardima i normativima propisanim za ovu oblast.

Ova ustanova obavlja svoju djelatnost u 28 vrtića na području KS-a i u školskoj godini u redovni program predškolskog odgoja i obrazovanja upisano je 2.330 djece raspoređenih u 90 odgojnih grupa.

Osim toga, obaveznim programom predškolskog odgoja i obrazovanja za djecu pred polazak u školu obuhvaćeno je oko 2.460 djece.

U prethodnoj školskoj godini u odgojnim grupama bilo je u prosjeku 29-oro djece.

Standardi propisuju da prosječan broj djece u grupi jasličkog uzrasta iznosi 13, a da grupe do šeste godine  broje 26 djece, saopćila je Pres-služba KS-a.

Odobravanjem upošljavanja novih 10 odgajatelja, kako naglašavaju u ovoj ustanovi, a za čim je poseban interes pokazan i u Vijeću roditelja, stvorit će se pretpostavke da se odgojni proces u vrtićima ove ustanove odvija u uvjetima i atmosferi koji su popisani pravilima ove struke i koji će uslugu i brigu odgajatelja i vaspitača podići na viši nivo, na zadovoljstvo kako mališana tako i njihovih roditelja.    

   

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *