JOSD je reagovao na skrnavljenje spomenika borcima NOB-a svih narodnosti od strane besprizornih vandala mozga ispranog islamizom. Radi se o odgovoru na vandalski grafit “Samo je allah vječan”, na sarajevskoj “Vječnoj vatri”, spomeniku antifašističkim oslobodiocima Sarajeva 1945.

Takav odnos prema NOB-u posljedica je višedecenijske izloženosti stanovništva BiH iracionalizmu klerikanih manipulacija. Iste organizacije koje uvode vjeronauku u državna obdaništa, osnovne i srednje škole, te od fakulteta pokušavaju napraviti tvornice vjerskih fanatika i nacionalista snose punu odgovornost za kreiranje atmosfere klerikalnog ludila, u kojoj se svaki ulični bandit može drznuti da oskrnavi antifašistički spomenik. Naša poruka je jednostavna i precizna. Po uzoru na oslobodioce Sarajeva 1945., za svoju slobodu se ne kanimo moliti nikome i ničemu, već je ostvariti sopstvenim snagama, sopstvenim zalaganjem i sopstvenom beskopromisnom borbom za prava radničke klase.

JOSD će se i ubuduće svim raspoloživim sredstvima reagovati na skrnavljenje spomena na najprogresivniji pokret koji je ikada postojao na tlu BiH, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply

*

captcha *