IslamBosna.ba– Izraelski ministar industrije, trgovine i rada, Naftali Bennett, je napokon iznašao rješenje za palestinske zatvorenike: treba ih jednostavno sve poubijati!

On je izrazio svoje neslaganje odlukom da se iz zatvora pusti 104 palestinska zatvorenika riječima: “ako uhvatiš teroristu, jednostavno ga ubiješ”, prenose izraelske novine Yedioth Ahronoth.

Naravno, na ovaj način neko bi mogao pomisliti da je službena izraelska politika ubijati Palestince bez ikakva obzira (što zapravo i jeste slučaj), međutim, s obzirom da Izrael na Zapadu smatraju demokratijom, izraelski savjetnik za nacionalnu sigurnost Ya’akov Amidror je požurio da tu izjavu malo ublaži rekavši da je takva praksa (ubijanja Palestinaca) ilegalna.

Ipak, junački ministar je dao do znanja da se on niti stidi svoga zločinačkog karaktera niti da se boji nekih sankcija, te je dodao: “Ja sam u svom životu ubio mnogo Arapa, i nemam nikakav problem s time.” Naftali dakle zna da ubijanje Arapa nije neka stvar koja za sobom vuče probleme. Jednostavno ubijaš jer ti je to posao.

Naftali Bennett je bivši oficir izraelske vojske, dakle čovjek koji zna ono o čemu priča i iznosi to na javu. I on bi tu politiku nastavio i dalje otvoreno: “Teroristi trebaju biti ubijeni a ne pušteni na slobodu”.