IslamBosna.ba- Izraelski ministar odbrane Avigdor Lieberman je kazao u intervju za izraelski Radio 2 da bi trebalo protjerati sve Palestince na palestinske teritorije i dopustiti im da postanu tamo građani.
“Premijer Benjamin Netanyahu na sastanku sa Donaldom Trumpom u srijedu treba koordinirati sa novim predsjednikom SAD-a na širenju izraelskog suvereniteta na dijelove Zapadne obale”, kazao je Lieberman.
“Ja želim jevrejsku državu. Kao što Palestinci žele homogenu palestinsku državu bez ijednog Jevreja u njoj, tako da i ja prije svega želim jevrejsku državu Izrael ako je ikako moguće”, kazao je on.

“Želim se odvojiti od svih Palestinaca koji živite unutar Izraela od prije 1967. godine. S mojim blagoslovom: Vi ste Palestinci, trebali biste živjeti pod vlašću predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abbasa. On će plaćati naknadu za nezaposlene, zdravstvene nadoknade, nadoknade za porodilje, naknade za džabalebarenje”, kazao je on.
Liberman je također ponovio izraelsku odlučnost za izgradnju 5.500 novih stambenih jedinica na okupiranoj teritoriji.

Ministar odbrane je također pozvao premijera Netanyahua da postigne dogovor sa predsjednikom SAD-a Trumpom po pitanju njihove okupacione politike.

IslamBosna.ba