Na zajedničkoj konferenciji za novinare održanoj u mostarskom Aluminiju ministar Bahilj je rekao kako bi sljedećih dana Elektroprivreda HZ HB mogla uvesti redukcije za svoje potrošače.

Ministar Mikulić dodao je kako su dovoljne količine električne energije osigurane do 11. veljače.

Direktor Aluminija Ivo Bradvica pojasnio je da je prije dva dana veletrgovac električnom energijom Rudnap jednostrano otkazao Elektroprivredi HZ HB ugovor o isporuci 90 MW struje, bez ikakvog pojašnjenja, a u procesu je i raskid ugovor koje to elektroprivredno poduzeće ima s Bugarskom.

“To više nije razina odgovornosti jedne male elektroprivredne kuće. To je odgovornost i problem entitetskih, čak i državnih vlasti. To je problem cijele regije, ali taj problem neće trpjeti isključivo Aluminij i, moram to reći, nije mi jasno kako rukovodeći kadar Elektroprivrede HZ HB ovu informaciju zadržava za sebe, a istodobno federalni ministar energije Erdal Trhulj daje izjave kako nitko ne treba strašiti građane jer će struje biti”, kazao je Bradvica.

On je zatražio od federalnih vlasti da se aktivno uključe u rješavanje ovoga problema, te je pozvao Elektroprivredu HZ HB da u slučaju da ne mogne osigurati potrebnu količinu električne energije svim svojim korisnicima, i gospodarstvu i stanovništvu, u jednakom postotku reducira količine isporučene energije.

“Nije više riječ o cijenama struje, nije više riječ o tomu tko ima kakvo stajalište, nego o tomu da struje nema! Nema!”, zaključio je svoje izlaganje direktor Aluminija.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *