Petnaestogodišnja djevojčica, žrtva dvogodišnjeg seksualnog zlostavljanja, za koje je osumnjičen i uhapšen Dragan Sandić (45), pod stalnim je nadzorom stručnog osoblja u banjalučkoj Sigurnoj kući, a u slučaj su uključeni i radnici Centra za socijalni rad.

Dozivala pomoć

Majka žrtve prijavila je silovanje te pojasnila da su Sandića dobro poznavali, imali povjerenja u njega i da su živjeli u komšiluku.

– Osjetila sam tokom prošle godine da moju kćerku nešto muči. Predosjećala sam da joj se dešava nešto strašno, što krije. Poslije mi se povjerila da je godinama zlostavlja čovjek koji živi u našoj neposrednoj blizini i koji je bio porodični prijatelj – ispričala je socijalnim radnicima majka 15-godišnjakinje.

Ona je u svojoj ispovijesti kazala da je poštovala Sandića i naivno puštala kćerku da provodi vrijeme s njim.

– Odlazila je kod njega od osnovne škole, i to više puta sedmično. On ju je prisiljavao na seks, a ona je dozivala pomoć, ali je niko nije čuo niti joj je pomogao – kaže majka u potresnoj ispovijesti. 

Djevojčica je, navodno, usljed traumatskog perioda kroz koji je prolazila od 2009. do kraja 2011. godine, u nekoliko navrata čak sama sebi nanosila povrede.

Bliski odnosi

S druge strane, majka osumnjičenog Mara Sandić ranije je u izjavi za naš list kazala da ne vjeruje u optužbe koje se njenom sinu stavljaju na teret te da on nije u stanju da tako nešto uradi. Ona je dva puta vidjela djevojčicu i kaže da joj se činilo da su ona i njen sin u “bliskim” odnosima.

Ispričala je i da je jednom prilikom primijetila djevojčicu kako sama sjedi u autu ispred barake u kojoj je Sandić živio.

Kao što je “Avaz” već pisao, Sandić je uhapšen u četvrtak, a pretresom barake u kojoj je živio u banjalučkom naselju Nova Varoš, nađena je i određena količina oružja i municije.

Nakon saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci, predložen mu je jednomjesečni pritvor, a osumnjičen je za krivična djela silovanje i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *