Sarrazin je predstavio svoju knjigu “Njemačka samu sebe ukida: riskiramo budućnost naše nacije” na uvelike posjećenoj konferenciji za novinare u Berlinu.

Uz Sarrazina je na promociji knjige bila i izvjesna Necla Kelek, doseljenica turskog porijekla i priučeni sociolog – “ekspert za muslimane”, valjda da bi ciljela priča njenim prisustvom dobila na kredibilitetu.

Glavna tema Sarrazinove knjige je da muslimanski imigranti u Njemačkoj imaju ispodprosječan nivo obrazovanja i visoku stopu nataliteta, što dovodi do društvenog i ekonomskog propadanja.

U knjizi se također govori i o “židovskom genu” te se poziva na studije objavljene u naučnim časopisima Nature i The American Journal of Human Genetics u kojima se spominju “zajednički genetski korijeni današnjih europskih Židova”, dodajući da ta činjenica “nema ni pozitivnu ni negativnu konotaciju”.

Kancelarka Angela Merkel je reagovala izjavom da je neprihvatljivo govoriti o stvarima poput židovskog gena.

Sarrazin je izrazio sumnju da je uopće pročitala njegovu knjigu, poručujući kancelarki da se “član uprave Bundesbanke, kao i svaki drugi građanin, ima pravo očitovati o stvarima koji se direktno ne tiču njegovih dužnosti”.

Narudžbe za knjigu su goleme i već se sada nalazi na listi najprodavanijih knjiga.

Sarrazin je dugogodišnji član Socijaldemokratske stranke (SPD) lijevog centra, poznat je po svom kritičkom mišljenju o useljenicima i socijalnoj državi.

Ovakvi ispadi samo još jasnije oslikavaju aktuelnu situaciju i generalno raspoloženje prema muslimanskim useljenicima u Europi koju vlasti i mediji vješto marginaliziraju, osim kada se nađe neko spremna da to sve izlane za šaku dolara, i servira gladnoj masi ono što se traži – naučni dokaz za sve izvjesniji lov na muslimane.

(IslamBosna.ba)

Leave a Reply

*

captcha *