Portparol Uprave policije kantonalnog MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da će broj policajaca koji će obezbjeđivati radnike komunalnog preduzeća i rad bagera biti određen na dan izvršenja rješenja, prema procjeni bezbjednosne situacije na terenu.

On je istakao da je zahtjev inspekcije podnesen pravovremeno, te da je u njemu naveden razlog zbog kojeg se traži asistencija policije.

Građevinski inspektor opštine Livno  11. jula izdao je rješenje o obustavi radova i Medžlisu Islamske zajednice naredio rušenje izgrađenog prizemlja i dijela prvog sprata džamije u roku od sedam dana zbog ilegalnog građenja, ali to rješenje nije izvršeno.

Radnici Komunalnog preduzeća u Livnu dobili su nalog inspektora da 5. avgusta pristupe prinudnom izvršenju rješenja bez asistencije policije, ali desetak mještana bošnjačke nacionalnosti, uglavnom žena, spriječilo je rad bagera i rušenje izgrađenog dijela objekta koji, po njihovim tvrdnjama, ne bi imao minaret, a služio bi za ramazanske molitve i vjeronauku njihove djece.

Opštinsko vijeće Livna u julu nije dalo pozitivno mišljenje za izgradnju džamije u Sturbi uz obrazloženje da tu nikad nije bilo džamije, te da bi zbog toga bilo neophodno mijenjati Prostorni plan opštine.

Avaz

Leave a Reply

*

captcha *