Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH u Mostaru je naredilo vladama kantona s hrvatskom većinom da ne prihvataju i ospore odluke, i to, kako kažu, nelegalne i neustavne Federalne vlade, koje ugrožavaju interese hrvatskog naroda u BiH, te na neustavan način preuzimaju ustavne nadležnosti kantona.

Odbacili su sve aktivnosti, kako kažu, nelegitimnog i neustavnog Ministarstva za pitanje branitelja u Federalnoj vladi na reviziji i od kantonalnih ministarstava branitelja traže organiziranje pravne pomoći braniteljima kojima se svakodnevno uskraćuju prava.

Traže i od kantonalnih vlada da pokrenu kaznene odgovornosti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja predstavnika nadležnog federalnog ministarstva.

Predsjedništvo HNS BiH traži žurnu uspostavu vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj i Srednjobosanskoj županiji, te inzistira da se vlast istovremeno formira u te dvije županije (“u paketu”).

Predsjedništvo HNS-a BiH na sjednici je dalo potporu uspostavi Savjeta Glavnog vijeća HNS BiH, priopćeno je iz Odjela za odnose s javnošću HNS-a BiH.

(tvsaba)

Leave a Reply

*

captcha *