Prvi McDonald’sov restoran u BiH jutros u 10 sati počeo je primati prve goste među kojima je bio i Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva.

“Probao sam hamburgere, odlični su. Moram istaći da je ovo ogromna stvar za Sarajevo. I ne mislim da je riječ o konkurenciji domaćoj hrani. Kada je McDonald’s došao u Italiji nije bio konkurencija pizzi, kao ni bavarskim kobasicama u Njemačkoj. Ovo je samo još jedna od perli u nizu gastronomske ponude našeg grada. Nakon što je McDonald’s otvorio svoje predstavništvo u Sarajevu nadam se da će se i ostali veliki investitori odlučiti za sličan korak”, naglasio je Behmen.

Inače, kako kažu odgovorni u “Gliese 581g d.o.o”, prvi radni dan restorana McDonald’s u Sarajevu protiče izvrsno.

“Veoma smo iznenađeni pozitivnim feedback-om i posjetom građana Sarajeva, izjavio je direktor kompanije “Gliese 581g d.o.o. DL McDonald’s” Mehmed Pozderac.

“U restoranu je konstantna gužva i očekujemo da tako bude prvih nekoliko dana”, kazao je Pozderac, i dodao da je teško predvidjeti koliko će gostiju nakon ovog perioda dnevno posjećivati danas otvoreni McDonald’s restoran u Sarajevu.

Pozderac je dodao da je najpoznatiji i najprodavaniji McDonald’s-ov proizvod Big Mac, koji u sarajevskom restoranu košta 4,80 KM.

“Popularan je i naš veliki obrok koji košta 7,90 KM, a sadrži veliku Coca-Colu, veliku porciju pomfrita i neki od naših sendviča”, dodao je Pozderac.

Opremanje restorana u sarajevskoj ulici Titova broj 36 koštalo je oko 2,5 miliona KM. Prostor restorana obuhvata 400 m2, a u njemu je smješteno više od 200 mjesta za sjedenje. Radno vrijeme restorana je od 7.30 sati ujutro, pa do ponoći odnosno do 24.00 sati.

Nakon današnjeg zvaničnog otvaranja u Sarajevu, planirano je otvaranje McDonald’s restorana i u drugim gradovima BiH.

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *