ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580667
Tema: 64186
Članova: 29102
Najnoviji član: gyamwna10

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Zanimljivosti i ostalo (Moderator: eko87)
| | |-+  Ovdje je dopusteno sto na drugim temama nije
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34 Idi dolje Printaj
Tema: Ovdje je dopusteno sto na drugim temama nije  (Čitanja 15789 puta)
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8728
Vidi Profil WWW
« Odgovori #420 u: Avgust 05, 2012, 02:13:06 »

Edo, mislim da govoriš o problemu koji dolazi s godinama (ovo nije lično, nemoj histerisat molim te). Al ja primijetim na sebi da danas imam 100 više kriterija nego što sam ih imala sa 22 godine.
*
0
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6128
Vidi Profil
« Odgovori #421 u: Avgust 05, 2012, 02:13:23 »

Mozda ce ga opaliti... a mozda ces ti biti tako divna zena da ce on zaliti za svimonim danima koje je proveo bez tebe Smiley

MOJ ce inshallah zaliti Grin
*
1
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
elma26
*
Oflajn
Žensko
4353
Vidi Profil
« Odgovori #422 u: Avgust 05, 2012, 02:14:08 »

Nije se tesko udati to je lahko danas ali kad imas u podsvijesti odoh probati ide,ide ako ne lahko mi se razvesti...
Ali kada imas neku predstavu o braku, zelis da to vjecno traje da pruzis djeci topli dom itd, itd onda malo vise razmisljas.. Ne mozes sa svakim zasnovati porodicu...

Pa upravo obrnuto. Nikad nije bilo teže nego je danas. Ljudi su se prije puno lakše odlučivali na brak jer su imali prihvatljivije kriterije i predstavu o braku, za razliku od mnogih od nas danas, koji tražimo dlaku u jajetu.

Ima i ta mjesta, ali je prije drugacije bilo kada slusam nane, drugaciji je odgoj ranije bio kako god da ti je suti i trpi, danas nije tako. Generalno izgubilo se postovanje
*
1
*
0

Per aspera ad astra
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #423 u: Avgust 05, 2012, 02:14:59 »

sparkle razrijesi zehri ovu misteriju  Grin

Danas i jest naj pametnije reci necu nikada i dovidenja...

Pa onda u neka doba poreknes. Nije to bas jednostavno.
*
0
*
0
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8728
Vidi Profil WWW
« Odgovori #424 u: Avgust 05, 2012, 02:16:12 »

eh, to šuti i trpi je druga dimenzija problema. Prije se promovisalo da po svaku cijenu šutiš, trpiš, šta god da ti se dešava, verbalno zlostavljanje, fizičko, bilo kakvo, samo šuti. To im nije bilo uredu, niko nije vrijedan nečijeg zdravlja ni živaca.
*
1
*
0

Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #425 u: Avgust 05, 2012, 02:16:52 »

O kakvoj vi lutriji pricate uopste?

Neces vidjeti momka na ulici i odmah pred kadiju sa njim. Nego ces izaci sa njim, pricati, gledati kako jede, kako pije, kako prica, kako se ponasa. Ma koliko neko glumio on ipak pokazuje i dio sebe.
E kad ti to sve sjedne ides na dublje promatranje.

Udas se i onda oblikujes svoj zivot onako da Allah dz.s. bude zadovoljan vama i vasim brakom. I gdje je molim vas ovdje lutrija?

Možda će njega nešta opalit u glavu pa skonta, da on ustvari nije htio baš brak i djecu... da se nije iživio, da bi on malo hodao..bez tebe.. Možda tebe opali po glavi pa te njegova neka ponašanja počnu maltretirat, nervira te njegova priča, ponašanje, sve ono što te prije nije nerviralo. Možda ti se upetlja svekrva s ciljem da vam pravi probleme. Možda nakon nekog vremena shvatiš da nije to to...Milion razloga. Šta misliš, što se ljudi razvode uopšte? Ko još voli da se razvodi?

Možda te udari auto prilikom idućeg prelaska pješačkog prelaza, ili te strefi srce, možda ti oktriju rak.

Koja je to logika? Mi muslimani umjesto da 'bezbrižnije' idemo kroz život, doveli smo sebe u situaciju da tražimo veću sigurnost od nemuslimana za neke životne stvari (brak tj. osoba sa kojom ulazimo u njega, posao, stan itd. itd.).

Ako je Allah odredio da te nešto zadesi neće se to promijeniti da se ti na glavu nasadiš da to otkloniš, i obratno.
*
7
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8728
Vidi Profil WWW
« Odgovori #426 u: Avgust 05, 2012, 02:17:50 »

Sparkle, kako znaš da se ne udaješ? Imam ja vamo jednog plahog za tebe, ko zna ako Bog da, možda se zaljubiš "na prvi pogled", pa ti se svidi kako priča i kako jede..i ono šta si još spomenula.. pa skontaš da se "vješaš" Cheesy
*
0
*
0

elma26
*
Oflajn
Žensko
4353
Vidi Profil
« Odgovori #427 u: Avgust 05, 2012, 02:18:40 »

Stoji to, slazem se ali ja nisam mislila bas na tu krajnost  Wink
Realno koliko zena danas muza doceka sa osmjehom,ustane kada on ude isprati ga poljubi...Svi nesto reze jedni na druge
*
1
*
0

Per aspera ad astra
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #428 u: Avgust 05, 2012, 02:19:18 »

eh, to šuti i trpi je druga dimenzija problema. Prije se promovisalo da po svaku cijenu šutiš, trpiš, šta god da ti se dešava, verbalno zlostavljanje, fizičko, bilo kakvo, samo šuti. To im nije bilo uredu, niko nije vrijedan nečijeg zdravlja ni živaca.

Nisu sve žene bile zlostavljane, i to je šejtanluk samo takav, kako su sve one tada bile eto jadne i ugnjetavane, a vi ste danas slobodne i sretne. De ba.
*
5
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6128
Vidi Profil
« Odgovori #429 u: Avgust 05, 2012, 02:20:01 »

Ne udajem se veceras ni sutra... mozda nekad (ali i to je na dugom stapu Smiley ), meni nije vazna ljubav na prvi pogled, drugi je dosta vazniji, ljepsi i intenzivniji Smiley
*
0
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8728
Vidi Profil WWW
« Odgovori #430 u: Avgust 05, 2012, 02:20:41 »

Pa Edo , ja tebe ne razumijem sada, šta hoćeš reći? Život je lutrija, jer ne znaš nikad šta se može desit. I brak je lutrija, jer je i druga osoba u pitanju, i pogotovo ne znaš šta se može desit. Čovjek se trudi i gleda da uradi onoliko kolko je do njega, a na kraju krajeva, ionako Allah sve određuje. Ja ovo gore navedeno nisam napisala da kažem da se treba "čuvati" tih stvari, već da kažem da, i ako ti neko paše po svim nekim glavnim stvarima u životu, ne mora značit da će biti savršen brak i sve naj.. Allah zna, a mi ne znamo. Treba se truditi, i oslonit se na ALlaha.
*
0
*
0

Zlatni rez
*
Oflajn
Muško
2533
Vidi Profil
« Odgovori #431 u: Avgust 05, 2012, 02:20:50 »

Eeeeeee mila majko, da nama svima hoće biti ovako kao što pišemo, bajci ne bi bilo kraja, al' da Bog da....

nema tu nekih posebnih proračuna, to je neizvodljivo, tu važe neka druga pravila, od ove silne priče znat čemo šta je istina za jedno deceniju do dvije inshAllah....
*
1
*
0

Najljepši miris na svijetu - miris žene koju voliš
zehra
Oflajn
Žensko
4037
Vidi Profil
« Odgovori #432 u: Avgust 05, 2012, 02:21:39 »

Zajednica se ne brine za neudate i neoženjene. Da ne govorim o rezvedenim i udovicama. Nekad je bilo normalno da se žene i udaju, danas skoro pa zazorno. 
*
0
*
0

Halalite
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8728
Vidi Profil WWW
« Odgovori #433 u: Avgust 05, 2012, 02:21:50 »

Ne udajem se veceras ni sutra... mozda nekad (ali i to je na dugom stapu Smiley ), meni nije vazna ljubav na prvi pogled, drugi je dosta vazniji, ljepsi i intenzivniji Smiley

joj, hajd sad ne cjepidlači Tongue
*
0
*
0

ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #434 u: Avgust 05, 2012, 02:23:14 »

Jest' ova tema isfurana.
*
2
*
0
Stranica: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34 Idi gore Printaj