ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580574
Tema: 64181
Članova: 29065
Najnoviji član: traiftibe

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Zanimljivosti i ostalo (Moderator: eko87)
| | |-+  Život u svijetu špijunaže
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 [2] 3 4 5 Idi dolje Printaj
Tema: Život u svijetu špijunaže  (Čitanja 12012 puta)
dangubicar
Oflajn
Muško
3180
Vidi Profil
« Odgovori #15 u: Juli 19, 2008, 10:44:58 »

i ja sam birvaktile bio u svijetu špijonaže, naime one nurdžije, grupa od Fethullaha Gulena od mene tražila da pratim svaki korak od potenciijalnih članova njihove sekte, bilesi tražili da znam jel ti mogući kandidati peru ruke pošljen izlaska iz ćenife da prostite haha
*
0
*
0

Riječ Vlah je nastala od starogermanske riječi Walch-Rimljanin kako su Germani zvali stanovnike tog područja, što se vidi i po današnjem nazivu zemlje, Rumunija (Romania) i naroda koji u njoj živi, a pokrajina koja je jezgra rumunske države se zove Vlaška, ili na engleskom i njemačkom Wallachia
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #16 u: Juli 19, 2008, 12:08:01 »

Navod
e moj jarane nemora tebe niko zvati na neki informativni razgovor da bi te pratili. nemora ti niko instalirati nista na mobitel i sl... ovo pisao neki ufurani "mudzahid" kojeg prati cijeli svijet radi necega samo njemu poznatoga...

Tekst govori o najpoznatijim tehnikama špijuniranja a zasnovan je na niz članaka vrhunskih eksperata špijuniranja. Rekoh da je autor teksta inženjer elektrotehnike koji je jako dobro upućen u ove stvari. Naravno, mnogo što šta muslimani nisu uzimali u obzir pa su stigli gdje su stigli.

Navod
ja imam jedna mobitel koji nema bateriju i koji je sav rasut ali mi se cini da mi komsija upucuje snop jake energije i pokusava ga oziviti tom energijom. pitanje za inzinjera je kako da onesposobim njegov snop energije ? ako unistim mikrofon postoji li nacin da me prisluskuje preko displaya?

Doturanje energije putem jakih elektromagnetskih talasa je opste poznata stvar u fizici. A sto se tice tvog komsije koji radi za neku od tajnih službi, ne vjerujem da bi pokusao oziviti tvoj mobitel, jer mu to nije u interesu - ti sam njima učiniš veću uslugu nego gomila elektronike. I inače, vakvi kao ti, samouvjereni i oholi muslimani ili "muslimani" (bar dok ne ožive srce) "njima" su nezamjenljivi. Ne boj se ti komšije. Ali barem nemoj ponižavati tuđi trud i druge muslimane. Tekst i inače nije namjenjen ufuranim sveznalicama.

Navod
Tako, japanska firma  Panchira je proizvela ženski donji veš sa ugrađenim mikroodašiljačem koji šalje koordinate bliske (špijunirane) osobe na mobitel ili PC sumnjičavog muža kako bi ovaj, u svakom trenutku, znao kretanje svoje žene.

hoce li sta biti uredjaju ako ih otkuham na 90 C?

Vijest o izumu ove japanske firme je obišla cijeli svijet i s obzirom na činjenicu kakvom zapanjujućom brzinom se razvija tehnlogoja telekomunikacije vjerujem da to nije puno začudilo nijednog stanovnika planete Zemlje, osim možda ponekog Bušmana u Centralnoj Africi i Bosni.

Navod
jos si zaboravio citanje mailova... izbacivanje starih monitora jer nam mogu gledati sta pisemo na njima... mislim da bi u stanu svako trebao imati barem jednu ako ne tri sobe u kojima nema cijevi ili kablova i naravno bez prozora... hehehe

Daj mi tvoj mail, prihvati i aktiviraj poštu koju ću ti poslati, a ja ću ti poslije toga, inšaAllah, poslati screenshot tvog monitora zajedno sa passwordima (nema veze i ako je monitor stari). Po tebi ispadne da su milioni ljudi koji koriste antivirus zaštite glupi i naivni magarci. Ili je možda obrnuto?

Navod
odavno se nisam ovako nasmijao... ovo je nama velikim borcima pravo potrebno stivo pa bih molio inzinjera da napise jednu knjigu na ovu temu... ovo moje je bilo strasno neozbiljno ali morao sam da napisem... mislim da je najbolji odgovor dala jessa...

Da si upola manje ohol nego sto jesi zaplakao bi nad svojim stanjem.
*
0
*
0
kameni
*
Oflajn
Muško
6221
Vidi Profil WWW
« Odgovori #17 u: Juli 19, 2008, 12:11:52 »

Ako sam paranoican ne znaci da me ne prate  Grin
*
0
*
0

Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #18 u: Juli 19, 2008, 12:18:20 »

Navod
oprez od cega? zasto da se uopce osjecam, da me neko uhodi i nadgleda moj zivot? Sta u mom zivoru je protizakonito?

Ti zaista nemaš nikakvog razloga da se osjećaš kao da te neko uhodi naročito ako si, kao što sugeriraš, svoj život uskladila "njihovim" zakonima. Ali iskustvo onih koji su svoj život uskladili volji Gospodara svjetova je drugačije.

Navod
Ja ipak mislim da vi pretjerujete. Ako mislite da zato sto nosite brade, zivite od malehnih poslica i u ne iislamskoj zemlji pljujete samo po kjafiraima, onda se varate da ste vi njima nekakva pretnja. Imate se za nesto bitno a u stavri to uopce niste. Ne mozes se ba, porediti ti koji zivis u lagadnoj fatelji sa cecenskim borcem...  mah i onako nema smisla.

Otkud znaš?
Kad smo već kod čečenskih boraca jel tebi poznato da je čečenskog komandanta generala Dudajeva raketa pronašla na signal njegovog mobitela?? Također, pouzdano znam da su još mnogi mudžahidi (emiri) ubijeni širom svijeta na identičan način (raketama poslatim na signal mobitela).
*
0
*
0
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #19 u: Juli 19, 2008, 12:22:39 »

Ako te prate ne znaci da si paranoičan Smiley
*
0
*
0
H@ris
Oflajn
Muško
5081
Vidi Profil WWW
« Odgovori #20 u: Juli 19, 2008, 12:29:53 »

Navod
Tačno, inša'Allah. Ali propis tekfira određene osobe nije za svakoga, i to se mora naglasiti.

Tacno, tekfir je od najosjetljivijih propisa Serijata i nije za onoga koji ne poznaje njegove propise. Medjutim, ljudi se moraju upoznavati sa njegovim propisima (tj. propisima tekfira) jer su njegovi propisi od propisa Serijata, kako im sutra ne bi dosao neki Nedzad Balkan i poducavao ih sektaskom razumjevanju ovih propisa. Muslimani moraju znati ko je njihov brat (musliman) a ko im ne moze biti brat (kafir). Osim toga, tekfiom kafira se potvrdjuje vjera u Allaha i njegovu Knjigu jer je Allah taj koji je kafire nazvao kafirima.

Navod
Je li ono bijaše da se na ID pojavilo predavanje kojim se za naše bosanske daije kažu da nisu od Ehlus-Sunneta?

Predavanje o kojem pricas nikad nisam vidio na islamskoj drzavi. Ono sto zasigurno znam jeste da daije cija se pradavanja postavljaju na sajt nisu stava o kome govoris. Tacno je da je medju nekim daijama doslo da razilazenja po pitanju ucestvovanja na parlamentarnim izborima, ali ne i do tekfira. Desavalo se da i ranije ucenjaci nisu bili jedinstvenog stava po nekoj meseli ali to nije dovodilo do toga da jedni druge tekfire. Ako se i desilo da se stav nekog od daija kritikuje na ID to ne znaci da je taj daija kafir ili da to neko sa ID hoce da kaze. Stvari ti mogu postati jasnije ako poslusas neka od predavanja na temu demokratije.

Kao recimo: Pokajanje tekfirca, na koje je šejh AbdulMelik odgovorio...
*
0
*
0

“Milost koju Allah podari ljudima niko je ne može spriječiti, a ako je On uskrati niko je ne može dati.” (Fatir, 2)

Semsa_

« Odgovori #21 u: Juli 19, 2008, 13:26:01 »

pa kako Karadzica i Mladica niko 'ne moze' uhvatiti kad ej tehnologija tako razvijena, a Ameri nr.1 u tehnoloskim dostignucima tog smijera...ili barem kupci nr.1

A isto to mogu pitati i za Bin Ladina i mnoge druge muslimanske vodje....

Kad ja uzmem sebi u zastitu Allaha nema tog uredjaja koji me moze upratit. Allahova zastita jenajbolji antivirus.

a instaliranje istog je vrlo jednostavno i pocinje sabah namazom u dzematu.

selam
*
0
*
0
monogamni
Onlajn
3154
Vidi Profil
« Odgovori #22 u: Juli 19, 2008, 13:43:30 »

Tehničke mogućnosti praćenja i prisluškivanja pa i likvidacije su daleko ispred ovih za koje se zna. Mislite da CIA objavljuje najnapredniju tehniku koju koristi.  Sjerite se samo onog Rusa što ga otrovaše radioaktivnim prahom.
Ali da će tu skupu tehniku i ostale resurse koristiti da bi pratila mahalske momke koji su nedavno otkrili vjeru pa pustili malo brade i zavrnuli nogavice, čisto sumnjam. Ovdje neko precjenjuje vlastitu bitnost u svijetu koji nas okružuje.
*
0
*
0
Koljenovic
*
Oflajn
2603
Vidi Profil
« Odgovori #23 u: Juli 19, 2008, 13:53:13 »

Vecina ovih metoda su vec odavno poznate, recimo stare metode. Prisluskivanje mobitela je tako jednostavna rabota da bih je i ja laik mogao napraviti.
*
0
*
0

KRN DSTRN - \"Reci robovima Mojim da govore samo lijepe riječi: -  jer bi šejtan mogao posijati neprijateljstvo među njima, šejtan je, doista, čovjekov otvoreni neprijatelj\" 17:53
Semsa_

« Odgovori #24 u: Juli 19, 2008, 14:09:22 »

moje misli i planove ne moze cuti niko osim Allaha, a kada krenem u Njegovo ime da ih realiziram onda mi niko ne moze na put stati.

dokaz hadis koji govori o covjeku koji je krenuo srustiti stablo kome su se ljudi klanjali...pa sejtan ga nije mogao omesti sve dok nije promijenio nijjet.

selam
*
0
*
0
teha2

« Odgovori #25 u: Juli 19, 2008, 14:16:33 »

Usput ... nedavno je jedna kompanija prezentirala pistolj kojim moze toliko usmjeriti tzv. "zvucne mikrotalase" koji prouzrokuju vibracije lobanje da jadnoj zrtvi izgleda kao da cuje glasove u svojoj glavi.

http://magheap.com/article/14764/Crowd-Controlling_MEDUSA_Ray_Gun_Puts_Voices_Inside_Your_Head_Medusa.aspx
*
0
*
0
kameni
*
Oflajn
Muško
6221
Vidi Profil WWW
« Odgovori #26 u: Juli 19, 2008, 15:27:25 »

Pratili il nepratili meni je svejedno. Ne radim i ne planiram da radim nista nelegalno. Cak sta vise, da znam da neko planira da radi nesto nelegalno, odmah bi ga prijavio. Evo kontam da to mozda ne insiuniras da ovdje neko nesto nelegalno radi pa nas kao "upozoravas".
*
0
*
0

Zulkarnejn
Oflajn
3835
Vidi Profil
« Odgovori #27 u: Juli 19, 2008, 18:48:11 »

Praćenje, špijunaža, hmmm  Roll Eyes

Mnogi momci su sebi umislili da su oni osovina oko koje se svijet kreće i da je svaki njihov korak pod pratnjom. Zašto? Vjerovatno su razlozi njima samim poznati.

Istina je da mnogi truhnu po zatvorima bezze, ali je istina da su se i mnogi odali raznim kriminalima: krađa, prevara, falsifikovanje dokumenata i drugiv službenih stvari.... I na kraju ljudi pričaju kako ih je neko zbog dina zatvorio. A da se "din" pita, onda bi ih i on zatvorio, ponekad i sa žešćom kaznom nego su je dobili od kafira.

Prate li nas? Prate, to je svima poznato. Vjerujem da postoji tim ljudi koji pretura npr. naše stranice, naše forume, mailove, paltalk ect. I šta sad? Hoćemo li mi sad samo za toliko prestati blatiti se međusobno, jedni druge ponižavati i iznositi prljav veš? E nećemo, pa nek špijunira ko hoće  Grin

Nisu njima moj ahbabu potrebni nikakvi odašiljači i mikrofoni koje će neko ugrađivati na nečiji kaput. Danas kad uđeš u džamiju, pa ti mira nemaš od muslimana koji prevrću one "tagute" po rukama, tipkaju sms-ove, zivkaju etc. Ne treba nas moj ahbabu niko špijunirati, to mi sami radimo. Dovoljno je da se dođe kod vas na paltalk i da se naslušaš i na čitaš svega i svačega.

P.S.
Da malo ušarenimo temu: ummet je od juče bogatiji za jednog muslimana, rodio mi je se sinčić    Grin
*
0
*
0

Prije nego što popravite svijet, popravite česmu u svojoj kući. Svijet bi bio mnogo srećniji i ljepši kad bi svako samo popravio česmu ili makar oprao svoje zube.
dangubicar
Oflajn
Muško
3180
Vidi Profil
« Odgovori #28 u: Juli 19, 2008, 18:52:07 »

P.S.
Da malo ušarenimo temu: ummet je od juče bogatiji za jednog muslimana, rodio mi je se sinčić    Grin
mašallah, da mu Allah da sve najbolje
jedan musliman više za špijoniranje Tongue
*
0
*
0

Riječ Vlah je nastala od starogermanske riječi Walch-Rimljanin kako su Germani zvali stanovnike tog područja, što se vidi i po današnjem nazivu zemlje, Rumunija (Romania) i naroda koji u njoj živi, a pokrajina koja je jezgra rumunske države se zove Vlaška, ili na engleskom i njemačkom Wallachia
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #29 u: Juli 19, 2008, 19:16:19 »

Pratili il nepratili meni je svejedno. Ne radim i ne planiram da radim nista nelegalno. Cak sta vise, da znam da neko planira da radi nesto nelegalno, odmah bi ga prijavio. Evo kontam da to mozda ne insiuniras da ovdje neko nesto nelegalno radi pa nas kao "upozoravas".

Jel pod nelegalno mislis nelegalno po kafirskim zakonima? Kome bi ga prijavio? Koljacima muslimana i onima koji se u parlamentima svakoga dana ismijavaju sa Allahovim zakonima?? Bi li prijavio i muslimana koji se sprema da udari samar covjeku koji psuje Allaha i Poslanika saws?

*
0
*
0
Stranica: 1 [2] 3 4 5 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54804911
Copyright © IslamBosna.ba