ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Re: Pitanje za Hriscane od kes je kao ves +1

Bezze dana:

Statistika
Poruka: 578443
Tema: 64104
Članova: 23483
Najnoviji član: quatweall

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Zanimljivosti i ostalo (Moderator: eko87)
| | |-+  Život u svijetu špijunaže
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] 2 3 ... 5 Idi dolje Printaj
Tema: Život u svijetu špijunaže  (Čitanja 11952 puta)
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« u: Juli 18, 2008, 14:52:09 »

U vremenu u kojem živimo ništa nas ne iznenađuje. Pa, tako, nije nas iznenadilo saznanje da je naš prvi komšija već deset godina špijun neke od mnogobrojnih tajnih službi. Slušali smo o mnogim špijunskim aferama, čitali o mnogim tehnikama špijuniranja ali svemu tome nismo pridavali mnogo pažnje smatrajući "sve te priče" nerealnim i preuveličanim. Da li smo bilu u pravu, odgovor će nam, inšaAllah, dati tekst koji slijedi.

Zvali su vas iz policije jer ste im iz nekog, njima poznatog razloga, sumnjivi. Vi ste se, naravno, odazvali. ”Prijateljski” su vas dočekali a lijepa gospođica vam je prije ulasku u kancelariju inspektora ljubazno pomogla da skinete kaput te da se raskomotite kako bi ste se osjećali “kao kod kuće”. Popričali ste kratko sa inspektorom, nakon čega vam se ovaj “srdačno” zahvalio, izvinio i kao pravi domaćin otpratio do vrata svoje kancelarije. Zbunjeni i u nedoumici napuštali ste zgradu policijske (tajne) službe a na putu do svog stana niste prestali da sebi postavljate pitanje “Zašto su me zvali kad me ništa značajno nisu pitali?”. Posle toga vas nikad nisu zvali a primjetili ste, takođe, i da vas više niko ne prati. Ali, da li ste sigurni da je baš tako? Da li ste čuli za sistem GPS? Da li ste znali da mikroodašiljač sistema globalnog pozicioniranja (GPS), neprimjetno ušiven u rub jakne ili kaputa, šalje vaše koordinate kretanja preko satelita do kompjutera špijunskog centra. Mikroodašiljač na bazi GPS-a se danas može naći i u komercijalnoj prodaji i postao je pravi hit u internetskoj prodaji. Tako, japanska firma  Panchira je proizvela ženski donji veš sa ugrađenim mikroodašiljačem koji šalje koordinate bliske (špijunirane) osobe na mobitel ili PC sumnjičavog muža kako bi ovaj, u svakom trenutku, znao kretanje svoje žene. Čak što više, ovaj mikroodašiljač može da šalje i podatke o tjelesnoj temperaturi i pulsu tako da, onaj ko vas prati, zna i kad ste bili uzbuđeni ili bolesni. Ako se ovako neprimetni  mikroodašiljači mogu naći u komercijalnoj prodaji, šta mislite, kakvi su onda oni prišiveni na rub vašeg kaputa?                                                                               

Da li ste još uvjek sigurni da niste žrtva uhođenja?

lupa.jpgU vremenu u kojem živimo ništa nas ne iznenađuje. Pa vas tako nimalo nije iznenadio telefonski poziv onog finog mladića kome ste prije nekoliko dana u gradskom prevozu pomogli kada se, iznenada, srušio tik uz vas izgubivši, na trenutak, svijest. Pomogli ste tom mladiću i organizirali njegov prebačaj do lokalnog Doma zdravlja, a njemu je nakon toga bilo mnogo bolje. Mladić vam se srdačno zahvalio i zatražio od vas broj telefona kako bi vam se on i njegovi roditelji zahvalili na pravi način. I, eto, sada je došlo vrijeme da vam se adekvatno oduži. Na poziv uljudnog mladića vi ste se odazvali i pristali da vas vodi na večeru u omiljenom restoranu. Primjetili ste da se takvi mladići vrlo rijetko sreću -  otmen, ljubazan i plemenit. Popričali ste uz prigodnu večeru a mladić vam je obećao da će zamoliti svog oca (koji je vrlo moćan čovjek) da vam pomogne u nekim vašim problemima. Nakon toga vam je mladić, na vaše veliko čuđenje, uručio, kao vid zahvalnosti, mobilni telefon najnovije proizvodnje. Kao da je znao šta vam treba! Ovaj stari je skoro postao neupotrebljiv.
Sutradan ste se vašim prijateljima hvalili novim telefonom i jednim novim prijateljstvom. Od tada vam je u životu sve krenulo na bolje, ne maltretiraju vas čak ni tržišni inspektori u vašem dućanu, a redovno ste plaćali kazne zbog kojekakvih “neregularnosti” u radu, iako ste vi dobro znali da je to zbog toga što ste musliman. Ispred vašeg stana više ne viđate sumnjivog džipa sa tamnim staklima i visoko podignutom antenom. Konačno ste odahnuli. Drugovima ste često pričali  o jednom neobičnom prijateljstvu ponosni na vašeg novog prijatelja. I kako ne bi ste bili ponosni kada se takav mladić veoma, veoma rijetko sreće! Do tada niste ni znali da postoje takvi ljudi.

mobitel-spijun.jpgAli, da li ste znali da postoji software (program) koji omogućava apsolutnu kontrolu mobilnih telefona tj. sumnjivih osoba. Ovaj software instaliran na vašem telefonu omogućava “kontroloru” da presreće sve dolazne i odlazne pozive sa vašeg telefona, pa čak i da prima kopiju svake sms poruke koja je sa vašeg telefona poslata ili primljena. Onog trenutka kada vi primite poziv, “kontroloru” stiže poruka sa obavještenjem o tome, nakon čega se “kontrolor” vašeg telefona, u ovom slučaju mladić (ili njegovi šefovi) – uključuje u razgovor bez opasnosti da bude otkriven. I to nije sve. Ukoliko “ljubazni” mladić poželi, u svakom momentu može čuti šta se dešava u okolini od 5 metara od vas. Ako mu ni to nije dovoljno, jednom sms porukom dobiće detaljne informacije o tačnoj lokaciji na kojoj se vi nalazite (tj. vaš telefon). Poslastica dolazi na kraju -  software-u je nemoguće ući u trag, tako da će biti uzaludan svaki vaš pokušaj da ga otkijete na vašem telefonu.
Ovakav software se sada može naći u komercijalnoj prodaji, a vama ostaje da razmislite kakvih je mogućnosti software ugrađen u telefon koga držite u ruci, telefon koji ste kao poklon dobili od vašeg novog “prijatelja”. Ako još uvjek mislite da takav telefon ne držite u ruci bar poslušajte savjet i ne unosite ga u spavaću sobu.

Vaš slučaj nije gore opisan slučaj? Niko vam nije poklonio ni iglu a kamoli telefon? Da li to znači da vi nemate razloga za oprez? Slažete se? Ljudi upućeniji u tehnologiju informacije se ne bi složili s vama. Mobiteli novije generacije su pravi mini kompjuteri, a s obzirom da su proizvođaći najpopularnijih mobitela židovske firme (a i da nisu) nije za čuditi se ako se u njima nađe neki “uspavani” software koji će se na signal njihovog gazde probuditi i raditi nešto slično gore pomenutom software-u.  (Čečenskog vođu Dudajeva ruska raketa (ispaljena sa 250-300 kilometara daljine) je “pronašla” upravo na signal njegovog mobitela. Ustvari, nisu samo mobiteli novije generacije „žrtve“ špijuniranja;  svaki je mobitel, u principu, mini radio stanica koju nije problem prisluškivati. Zato ćete, prije ili kasnije, naići na čovjeka koji će pri započinjanju važnog sastanka isključiti mobitel i – izvaditi bateriju, a zatim spokojno nastaviti razgovor. Da je kojim slućajem čitao ozbiljne izveštaje vrhunskih eksperata za zaštitu od prisluškivanja ne bi imao razloga za spokoj. Naime, čak i kada iz mobitela izvadite bateriju moguće vas je prisluškivati jer u mobitelu postoji druga “unutarnja”  baterija, a i da ne postoji vaš mobitel se može napajati (i aktivirati mikrofon) usmjerenim snopom radio talasa iz daljine.
            Na ovom principu, inače, rade najsavremenije špijun „bube“ . One dobijaju napajanje i aktiviraju se iz daljine. Za razliku od standardnih špijun „buba“ koje sa sobom nose izvor napajanja, profesionane „bube“ nemaju bateriju već se spolja dotura energija da bi uređaj radio. Do tada je mrtav i teško ga je otkriti detektorima prislušnih uređaja. Inače, za detekciju standardnih špijun „buba“ koriste se detektori koji se za nekoliko stotina dolara mogu naći na tržištu, dok komplet oprema za zaštitu od špijuniranja košta i do nekoliko miliona dolara!!

Neko bi možda rekao „Pamet u glavu i ako hoćete da konkurenti ne saznaju  vaše nove poslovne planove, onda za svaki ozbiljan razgovor koristi novu SIM karticu“. I taj neko bi pogrešio! Čak iako bi rekao da za svaki novi razgovor koristite novu SIM karticu i novi telefon! Ako ste već predmet prisluškivanja vrlo je vjerovatno da „oni“ imaju bar jedan “frekfencijski” snimak vašeg glasa, što će značiti da će „njihovi“ uređaji odmah reagovati čim, sa novog telefona i nove SIM kartice, nazovete vašeg poslovnog partnera, jer je uvjek moguće da špijunske službe otkriju o kojim je sagovornicima riječ pomoću specijalnih uređaja koji detektuju frekfenciju vašeg glasa, bez obzira što ste vi promjenili telefon i SIM karticu. Mijenjanje telefona i kartice bi imalo smisla jedino ako sa vašim sagovornikom komunicirate iskljucivo preko sms-a. Ali, šta ako vas i fizički prate? U tom slučaju bi lako mogli da detektuju (na osnovu podataka o koordinatama mjesta gdje boravite) koji je telefon u vašim rukama tj. koja je sms od hiljade poslatih u istom trenutku - baš vaša!

Ali, ni vi niste baš naivni, zato ćete sve važne razgovore obavljati u „četiri oka“ i to u prostoriji gdje nema traga mobilnim telefonima i električnim uređajima. Ne bih se složio sa vama čak i ako u toj prostoriji nema slavine i radijatora (koji mogu biti iskorišćeni u prisluškivačke svrhe). Naime, postojanje laserskog uređaja koji može da se usmjeri u okno prozora i snima vibracije stakla stvar je prošlosti duge dvije decenije. Snimak vibracije stakla iz ovakvog uređaja se kasnije dešifrira na osnovu čega se dobija ono što se govorilo u prostoriji...

(Zbog nemogućnosti postavljanja pratećih fotografija uz tekst, kompletan tekst sa pratećim fotografijama špijunskih "rabota" možete pročitati na stranici www.islamskadrzava.org )

[attachment deleted by admin]
*
0
*
0
Endelus
*
Oflajn
2572
Vidi Profil
« Odgovori #1 u: Juli 18, 2008, 15:38:02 »

Navod
(Zbog nemogućnosti postavljanja pratećih fotografija uz tekst, kompletan tekst sa pratećim fotografijama špijunskih "rabota" možete pročitati na stranici www.islamskadrzava.org )

mojne tog reklamisanja, ne pali ovdje Tongue

*
0
*
0
Semsa_

« Odgovori #2 u: Juli 18, 2008, 16:04:24 »

a tek reklame za tehnologiju...sve noviju i noviju  Roll Eyes  cak mijenjajte za svaki sastanak novi mobile i novu karticu  Roll Eyes Roll Eyes

izgleda da u kompanijama za tehnologije rade menadzeri koji jos uvijek vjeruju u bajke...abrakadabra i svi ce kupiti nove mobitele....

selam
*
0
*
0
H@ris
Oflajn
Muško
5081
Vidi Profil WWW
« Odgovori #3 u: Juli 18, 2008, 16:21:19 »

Kakav bi tek trebao da osjećaj kad ti meleki bilježe svaki korak bez po muke...
*
0
*
0

“Milost koju Allah podari ljudima niko je ne može spriječiti, a ako je On uskrati niko je ne može dati.” (Fatir, 2)

Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: Juli 18, 2008, 16:22:34 »

Povod za pisanje ovog teksta je cinjenica da mnoga braca mudzahidi trunu u tagutskim zatvorima sirom svijeta bas zbog toga sto nisu znali ili su omalovazavali cinjenice spomenute u tekstu gore. Brat koji je pisao tekst je inzenjer i dobro zna sta je pisao. Nije ovo nikakvo reklamiranje nego zelja da ovaj tekst dopre do sto vise ljudi, a ako si citao teskt na islamskadrzava.org video bi da je bilo skoro nemoguce vjerno prenjeti sve sa sajta na ovaj post.

a tek reklame za tehnologiju...sve noviju i noviju  Roll Eyes  cak mijenjajte za svaki sastanak novi mobile i novu karticu  Roll Eyes Roll Eyes

izgleda da u kompanijama za tehnologije rade menadzeri koji jos uvijek vjeruju u bajke...abrakadabra i svi ce kupiti nove mobitele....

selam

Naravno, bolesna srca su uvijek tu da se ismijavaju i rugaju, bez ikakvog argumenta. Cinjenici iznesene u tekstu su javne i rezultat su pracenja mnogih clanaka vrhunskih eksperata na polju spijuniranja. Svaku spomenutu "stvarcicu" u tekstu moguce je cak kupiti preko interneta.
Savjeti izneseni u tekstu namjenjeni su braci i sestrama koji su predmet spijunskih tortura, kako bi bili oprezniji. Tebi, Semsa_ tekst svakako ne treba, jer kome treba spijunaza muslimana koji se ismijava sa drugim muslimanima. Ne boj se ti si na "pravom kursu"
*
0
*
0
Semsa_

« Odgovori #5 u: Juli 18, 2008, 16:51:34 »

A koji to muslima proizvodi tehnologiju???  kojem se ja to muslimnu proizvodzacu tehnologije ismijavam??

I otkud ti znas da mi je srce bolesno???  Ako mi nije bolesno tesko tebi, jer ti halalit necu!

Jel treba braci strah od spijuna. jel to poenta ovoga ili oprez "u smislu mijenjanja mobitela i kartica"

ejvala jest taj neki brat pametaaaaaan. ako je tovg kalibra i ne cudi me.

*
0
*
0
Gogo

« Odgovori #6 u: Juli 18, 2008, 17:09:12 »

Pitanje za "Islamsku drzavu"  Grin

Pravilo : Ko ne tekfiri kafira sam je kafir je poznato i čuveno pravilo. To je treća stvar koja ruši islam koju je spomenuo šejhul islam Muhammed ibn abdul Vehhab rahimehullahu teala , pa kaže :'' Treća stvar koja izvodi iz vjere :Ko ne tekfiri mušrike ili sumnja u njihov kufr ili ispravnim smatra njihov put , čini kufr.

Ovaj gore tekst sam copy-paste sa te tvoje stranice, pa me zanima jesam li ja kafir, naime ja smatram siije i sufije muslimanima pa ti meni bracuka reci dal sam ja zasluzio da mi glava padne?Huh? 

Esselamu alejkum
*
0
*
0
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #7 u: Juli 18, 2008, 17:51:03 »

Propis tekfira je propis od serijatskih propisa, a njegovo negiranje i ismijavanje sa njim je kufr.

Pravilo sa kojim se ismijavas (a koje je objasnjeno u tekstu) predstavlja konsenzus uleme i muslimana. Propis tekfira je postao omrazena tema kod muslimana zbog njegove zloupotrebe od strane haridzija olicenih danas u Nedzadu Balkanu iz Beca i njegovim slijepim sljedbenicima. Na drugoj strani su oni koji se plase da protekfire bilo koga pa cak i jevreje i krscane (uprkos tome sto je Allah spustio sud da su oni kafiri). Ucenje ehli Sunneta je izmedju ova dva pretjerivanja.

Sto se tice tekfira sija procitaj tekst sa kojim se ismijavas pa ces naci odgovor insaAllah. Ja cu ti samo malo pomoci: ako smatras da djela kufra koja rade sije (trazenje pomoci od mrtvih (Hasana, Husejna...) sedzda pred njihovim kaburovima,...) - da su ova djela dozvoljena islamom i da nisu kufr onda nema sumnje da si i ti potpao pod propis kafira koji se ne moze opravdati, dok ako smatras da su ta djela, djela kufra a ipak ih opravdavas (sije) raznim subhama koje imas pri sebi (neznanje, te'vil...) onda nisi kafir dok ti se ne objasni (ali si grijesnik). Ovo je ono sto su nam prenjeli imami tewhida za 14 stoljeca islama. Procitaj tekst o pravilima tekfira pa ce ti biti jasnije, insaAllah.

Jos bi da napomenem da mnogi vezuju ime stranice islamskadrzava.com sa tekfirovcima i haridzijama, sto je daleko od istine. Ako malo bolje pregledate stranicu vidjecete da niti na jednoj bosanskoj stranici nema toliko upozorenja i odgovora na haridzijske subhe.
*
0
*
0
Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #8 u: Juli 18, 2008, 17:57:08 »

A koji to muslima proizvodi tehnologiju???  kojem se ja to muslimnu proizvodzacu tehnologije ismijavam??

I otkud ti znas da mi je srce bolesno???  Ako mi nije bolesno tesko tebi, jer ti halalit necu!

Jel treba braci strah od spijuna. jel to poenta ovoga ili oprez "u smislu mijenjanja mobitela i kartica"

ejvala jest taj neki brat pametaaaaaan. ako je tovg kalibra i ne cudi me.

Braci ne treba strah od spijuna nego oprez. Ponavljam da mnoga braca trunu u zatvorima zbog manjka znanja o ovoj temi i manjka opreza.
 "Tehnologija" promjene mobitela i kartica prilikom komunikacije je pored pisanja na papiru najefikasniji nacin zastite os spijuniranja. Elektronska oprema za zastitu od spijuniranja kosta nekoliko miliona dolara. Dakle, nedostupna je nama. Osim toga uvjek postoji doza rezerve sto se njene primjene tice. Procitaj, sestro, kompletan tekst, pa ces mozda bolje razumjeti problematiku.
*
0
*
0
H@ris
Oflajn
Muško
5081
Vidi Profil WWW
« Odgovori #9 u: Juli 18, 2008, 18:01:02 »

Navod
Propis tekfira je propis od serijatskih propisa, a njegovo negiranje i ismijavanje sa njim je kufr.

Tačno, inša'Allah. Ali propis tekfira određene osobe nije za svakoga, i to se mora naglasiti.

Navod
Sto se tice tekfira sija procitaj tekst sa kojim se ismijavas pa ces naci odgovor insaAllah. Ja cu ti samo malo pomoci: ako smatras da djela kufra koja rade sije (trazenje pomoci od mrtvih (Hasana, Husejna...) sedzda pred njihovim kaburovima,...) - da su ova djela dozvoljena islamom i da nisu kufr onda nema sumnje da si i ti potpao pod propis kafira koji se ne moze opravdati, dok ako smatras da su ta djela, djela kufra a ipak ih opravdavas (sije) raznim subhama koje imas pri sebi (neznanje, te'vil...) onda nisi kafir dok ti se ne objasni (ali si grijesnik).

Ne treba pretjerivati: kada se govori o šijama općenito onda se kaže da su šije muslimani. Međutim, kada se ne gleda globalno, onda se kaže da ima šija koji su muslimani i koji su nevjernici.

Navod
Jos bi da napomenem da mnogi vezuju ime stranice islamskadrzava.com sa tekfirovcima i haridzijama, sto je daleko od istine. Ako malo bolje pregledate stranicu vidjecete da niti na jednoj bosanskoj stranici nema toliko upozorenja i odgovora na haridzijske subhe.

Je li ono bijaše da se na ID pojavilo predavanje kojim se za naše bosanske daije kažu da nisu od Ehlus-Sunneta?
*
0
*
0

“Milost koju Allah podari ljudima niko je ne može spriječiti, a ako je On uskrati niko je ne može dati.” (Fatir, 2)

Islamska država
Oflajn
41
Vidi Profil
« Odgovori #10 u: Juli 18, 2008, 19:11:18 »

Navod
Tačno, inša'Allah. Ali propis tekfira određene osobe nije za svakoga, i to se mora naglasiti.

Tacno, tekfir je od najosjetljivijih propisa Serijata i nije za onoga koji ne poznaje njegove propise. Medjutim, ljudi se moraju upoznavati sa njegovim propisima (tj. propisima tekfira) jer su njegovi propisi od propisa Serijata, kako im sutra ne bi dosao neki Nedzad Balkan i poducavao ih sektaskom razumjevanju ovih propisa. Muslimani moraju znati ko je njihov brat (musliman) a ko im ne moze biti brat (kafir). Osim toga, tekfiom kafira se potvrdjuje vjera u Allaha i njegovu Knjigu jer je Allah taj koji je kafire nazvao kafirima.

Navod
Je li ono bijaše da se na ID pojavilo predavanje kojim se za naše bosanske daije kažu da nisu od Ehlus-Sunneta?

Predavanje o kojem pricas nikad nisam vidio na islamskoj drzavi. Ono sto zasigurno znam jeste da daije cija se pradavanja postavljaju na sajt nisu stava o kome govoris. Tacno je da je medju nekim daijama doslo da razilazenja po pitanju ucestvovanja na parlamentarnim izborima, ali ne i do tekfira. Desavalo se da i ranije ucenjaci nisu bili jedinstvenog stava po nekoj meseli ali to nije dovodilo do toga da jedni druge tekfire. Ako se i desilo da se stav nekog od daija kritikuje na ID to ne znaci da je taj daija kafir ili da to neko sa ID hoce da kaze. Stvari ti mogu postati jasnije ako poslusas neka od predavanja na temu demokratije.
*
0
*
0
sel
*
Oflajn
Muško
2316
Vidi Profil WWW
« Odgovori #11 u: Juli 18, 2008, 19:24:33 »

Dobro, sta je sad ovdje tema:" Zivot u svijetu spijunaze"ili "Zivot u svijetu tekfira"?     
*
0
*
0

Nisu jednaki stanovnici Džehennema i stanovnici Dženneta; stanovnici Dženneta će ono što žele postići" (El-Hašr:20)
jessa
Oflajn
201
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: Juli 19, 2008, 01:24:04 »

[/quote]

Braci ne treba strah od spijuna nego oprez. .
[/quote]

oprez od cega? zasto da se uopce osjecam, da me neko uhodi i nadgleda moj zivot? Sta u mom zivoru je protizakonito?

Ja ipak mislim da vi pretjerujete. Ako mislite da zato sto nosite brade, zivite od malehnih poslica i u ne iislamskoj zemlji pljujete samo po kjafiraima, onda se varate da ste vi njima nekakva pretnja. Imate se za nesto bitno a u stavri to uopce niste. Ne mozes se ba, porediti ti koji zivis u lagadnoj fatelji sa cecenskim borcem...  mah i onako nema smisla.
*
0
*
0
Pukovnik

« Odgovori #13 u: Juli 19, 2008, 06:33:26 »

e moj jarane nemora tebe niko zvati na neki informativni razgovor da bi te pratili. nemora ti niko instalirati nista na mobitel i sl... ovo pisao neki ufurani "mudzahid" kojeg prati cijeli svijet radi necega samo njemu poznatoga...

Navod
Naime, čak i kada iz mobitela izvadite bateriju moguće vas je prisluškivati jer u mobitelu postoji druga “unutarnja”  baterija, a i da ne postoji vaš mobitel se može napajati (i aktivirati mikrofon) usmjerenim snopom radio talasa iz daljine.

ja imam jedna mobitel koji nema bateriju i koji je sav rasut ali mi se cini da mi komsija upucuje snop jake energije i pokusava ga oziviti tom energijom. pitanje za inzinjera je kako da onesposobim njegov snop energije ? ako unistim mikrofon postoji li nacin da me prisluskuje preko displaya?

Navod
Tako, japanska firma  Panchira je proizvela ženski donji veš sa ugrađenim mikroodašiljačem koji šalje koordinate bliske (špijunirane) osobe na mobitel ili PC sumnjičavog muža kako bi ovaj, u svakom trenutku, znao kretanje svoje žene.

hoce li sta biti uredjaju ako ih otkuham na 90 C?

jos si zaboravio citanje mailova... izbacivanje starih monitora jer nam mogu gledati sta pisemo na njima... mislim da bi u stanu svako trebao imati barem jednu ako ne tri sobe u kojima nema cijevi ili kablova i naravno bez prozora... hehehe

odavno se nisam ovako nasmijao... ovo je nama velikim borcima pravo potrebno stivo pa bih molio inzinjera da napise jednu knjigu na ovu temu... ovo moje je bilo strasno neozbiljno ali morao sam da napisem... mislim da je najbolji odgovor dala jessa...
*
0
*
0
Semsa_

« Odgovori #14 u: Juli 19, 2008, 09:19:55 »

nije lahko savjest umiriti. ko god ima imalo pameti muci ga pomisao sto ne doprinosi ummetu na neki nacin, pa se onda vadi na nemogucnost jer ga prate, spijuniraju pa on u svojoj opreznosti ne smije uraditi nista  Grin

*
0
*
0
Stranica: [1] 2 3 ... 5 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54017038
Copyright © IslamBosna.ba