ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580805
Tema: 64185
Članova: 29188
Najnoviji član: hwmjotuggrll

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Politika i aktuelnosti (Moderatori: ihlasica, eko87)
| | |-+  Prefiks 'bosanski' uskoro nestaje iz imena svih gradova u RS?
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] 2 3 ... 7 Idi dolje Printaj
Tema: Prefiks 'bosanski' uskoro nestaje iz imena svih gradova u RS?  (Čitanja 3540 puta)
SKAL
Oflajn
0
Vidi Profil
« u: April 16, 2012, 17:43:17 »

Dvojni nazivi ve?ine op?ina i gradova u Bosni i Hercegovini uskoro ?e postati prošlost. Unutar BiH ne postoji politi?ka saglasnost trebaju li neke op?ine nositi prijeratne ili nove nazive.

Citaj dalje
*
0
*
0
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8733
Vidi Profil WWW
« Odgovori #1 u: April 16, 2012, 18:36:03 »

Nevjerovatno...hoćemol se ikad podignut i zabelajit bom
*
2
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Faruk
*
Oflajn
Muško
6506
Vidi Profil WWW
« Odgovori #2 u: April 16, 2012, 19:22:08 »

Nažalost, ovdje se problemi izgleda mogu rješiti samo na jedan način. Neka Allah dadne da budemo što spremniji.
*
2
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
AbdulFaatir
*
Oflajn
23673
Vidi Profil
« Odgovori #3 u: April 16, 2012, 19:51:33 »

Nevjerovatno...hoćemol se ikad podignut i zabelajit bom

hoćemo. kad nas usred utakmice  ili "lud, zbunjen, normalan" serije prekine zvono na vratima, i kad otvorimo vrata ugledamo četnika s nožem krvavim od komšijinog vrata. tad ćemo se pobuniti. ili ćemo reči: evo sve nosi, samo me nemoj zaklati. svejedno već
« Last Edit: April 16, 2012, 19:53:12 od AbdulFaatir »
*
3
*
0

"I ne služite se zakletvama svojim zato da biste jedni druge varali, da se ne bi pokliznula noga koja čvrsto stoji, i da ne biste nesreću iskusili zato što ste od Allahova puta odvraćali; a patnja velika vas još čeka."
IV
Oflajn
Muško
231
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: April 16, 2012, 19:53:18 »

Ostalo je još samo potpisat kapitulaciju i to je to. Ccc...  odzid
*
0
*
0
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8733
Vidi Profil WWW
« Odgovori #5 u: April 16, 2012, 20:17:09 »

Džihad do istrjebljenja, što kaže Murat Smiley
*
2
*
0

Iman02
Oflajn
Žensko
593
Vidi Profil
« Odgovori #6 u: April 16, 2012, 20:21:53 »

Djulbe, pocinjes da me plasis...
*
1
*
0

djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8733
Vidi Profil WWW
« Odgovori #7 u: April 16, 2012, 21:32:06 »

Štoo iman? Ti misliš da će u Bosni svi živjet happily ever after? Jašta. Svakim danom nanovo nam dokazuju da ćemo se ponovo morati boriti za Bosnu, za nezavisnost... Svaki dan obezvređuju žrtve, negiraju zločine, slave zločince, tonu dublje i dublje u svoje kolektivno ludilo. Naivno je pomisliti da tu ima neko miroljubivo rješenje, kolko god mi to priželjkivali.
*
2
*
0

IV
Oflajn
Muško
231
Vidi Profil
« Odgovori #8 u: April 16, 2012, 21:34:00 »

Status quo definitivno nije nikakvo rješenje već je čisto mrcvarenje, ponajprije muslimana. Ovdje će doći ili do konačnog raspada zemlje, tj. njene podjele, ili do novog rata. Čini mi se da treće mogućnosti nema, a daj Bože da griješim.
*
0
*
0
Iman02
Oflajn
Žensko
593
Vidi Profil
« Odgovori #9 u: April 16, 2012, 21:36:24 »

Dobro, vi koji tamo zivite ipak poznajete prilike bolje nego ja koja tamo odem samo u posetu. Ali bilo bi mi zaista zao da dodje do jos jednog rata...
Bolje svaka vaska obaska- referendum-i lepo posebne drzave- ako se vec ne moze zajedno. Ali rat? Nisam za to.
*
0
*
-4

Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #10 u: April 16, 2012, 21:39:06 »

Dobro, vi koji tamo zivite ipak poznajete prilike bolje nego ja koja tamo odem samo u posetu. Ali bilo bi mi zaista zao da dodje do jos jednog rata...
Bolje svaka vaska obaska- referendum-i lepo posebne drzave- ako se vec ne moze zajedno. Ali rat? Nisam za to.

Ako se mi šta budemo pitali neće moći. Pobili su i protjerali toliki narod, toliko je invalida ostalo, toliko domova razrušeno, toliko žena silovano, i da ih pustimo da se referendumom ocijepe. Ne dolazi u obzir.
*
11
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
IV
Oflajn
Muško
231
Vidi Profil
« Odgovori #11 u: April 16, 2012, 21:40:14 »

Iman, niko nije za rat, ne znam ni za jednog normalnog insana koji će priželjkivat ratovanje. To je samo jedna od mogućnosti na ovom prostoru, to barem nije nikakva novina.
*
3
*
0
crnileptir
*
Oflajn
13405
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: April 16, 2012, 21:41:26 »

Ne može sestro to jer su oni ta područja okupirali agresijom i na njima sproveli genocid, protjerali narod sa njega, obespravili ga i opstruišu povratak onih koji se žele vratiti na svoje. referendum bi sada sve to legalizirao i naravno da bi se oni odcijepili poslije sve ga što su napravili, tj pobili i raselili one koji su glasali za suverenu i nedjeljivu BiH.
*
7
*
0

"Smrt je jedna...pa neka bude na Allahovom putu." Šejh Abdullah Azam
Iman02
Oflajn
Žensko
593
Vidi Profil
« Odgovori #13 u: April 16, 2012, 21:43:16 »

Znam, ali ratovi se uvek zavrse sa ljudskim gubicima. Ja zivim u zemlji koja je sveze izasla iz rata, i jos uvek se nista nije resilo... a ljudi se i dalje svakodnevno ubijaju.
Pricaju o podeli zemlje na 2 ili 3 dela (pricam o Libiji), a po meni- sve je bolje od novog rata...

Sto se RS tice, ona je genocidna tvorevina, u to verujem, ali opet... sve se nadam da do krvavih sukoba ipak nece doci. Da Allah da u cemu je hajr, .
*
0
*
0

IV
Oflajn
Muško
231
Vidi Profil
« Odgovori #14 u: April 16, 2012, 21:46:15 »

Daj Bože da su Edo i leptir u pravu ali kakve predstavnike u vlasti imamo ništa me ne bi iznenadilo.  Roll Eyes
*
0
*
0
Stranica: [1] 2 3 ... 7 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54849216
Copyright © IslamBosna.ba