ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580573
Tema: 64181
Članova: 29065
Najnoviji član: traiftibe

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Politika i aktuelnosti (Moderatori: ihlasica, eko87)
| | |-+  Pakistan - najnovija dogadjanja
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] 2 3 ... 21 Idi dolje Printaj
Tema: Pakistan - najnovija dogadjanja  (Čitanja 10407 puta)
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« u: Novembar 27, 2011, 11:55:00 »

Pakistan traži od SAD-a napuštanje ključne zračne baze i preispituje sve sporazume s NATO-om

Na hitnom sastanku Odbora za obranu, najviše civilno i vojno vodstvo zemlje u subotu navečer zatražilo je od SAD-a da napuste ključnu zračnu bazu Shamsi na jugozapadu Balochistan pokrajine u roku od 15 dana nakon napada NATO borbenih zrakoplova i helikoptera na pograničnom području, u kojima je poginulo 24 pakistanskih vojnika , a 13 je ozlijeđeno.

Na sastanku Odbora za obranu(DCC) održanom u Islamabadu u subotu navečer, kojim je predsjedavao premijer Syed Yusuf Raza Gilani, donesena je odluka s trenutnim učinkom o zatvaranju linija opskrbe za NATO i ISAF-logistike, službeno se navodi se u priopćenju.

DCC je također odlučio da će vlada ponovno poduzeti kompletan pregled svih programa, aktivnosti, suradnje i dogovora sa Sjedinjenim Američkim Državama, NATO-om i ISAF-om, uključujući i područja diplomacije, politike, vojske i inteligencije, priopćeno je iz ureda premijera.

"DCC oštro je osudio napad NATO i ISAF zrakoplova na pakistanskom graničnom prijelazu, te napomenuo da je upućena jaka prosvjedna nota u Sjedinjene Države i na sjedište NATO-a u Bruxellesu koja izražava pakistansku osudu ovih napada kao kršenje suvereniteta i međunarodnog prava, te upozorava kako su ovi napadi ozbiljno ugrozili temeljne osnove suradnje Pakistana s NATO-om i ISAF-om protiv militantnosti i terora.

DCC je napomeno da su NATO i ISAF ovim napadima također prekršili svoj mandat, koji je ograničen na Afganistan.
Pakistan je bio jasno dostavio Sjedinjenim Državama, NATO-u ISAF-u crvene linije koje su predstavljale sastavni dio pakistanske suradnje koja se temelji na partnerskom pristupu.

DCC je ponovio odlučnost pakistanskih ljudi i Oružanih snaga za zaštitu pakistanskog suvereniteta, neovisnosti i teritorijalne cjelovitosti, po svaku cijenu, navodi se u priopćenju.
(Xinhua)

Zračna baza Shamsi koristi se za bespilotne letjelice, kako piše Fox News
Američki dužnosnici izrazili su žaljenje i obećali pokrenuti istragu. Ako se potvrdi, biti će to najsmrtonosniji incident prijateljske vatre NATO-a protiv pakistanskih trupa od početka afganistanskog rata prije deset godina.
Subotnji incident dogodio se dan nakon sastanka NATO generala Allena i pakistanskog generala Kayani u Islamabadu koji su razgovarali o graničnim operacijama. (Fox News)

http://www.advance.hr/vijesti/pakistan-trazi-od-sad-a-napustanje-kljucne-zracne-baze-i-preispituje-sve-sporazume-s-nato-om/
« Last Edit: Novembar 27, 2011, 11:57:13 od rose »
*
2
*
0
hadid28
*
Oflajn
Muško
5171
Vidi Profil
« Odgovori #1 u: Novembar 27, 2011, 12:48:59 »

Na hitnom sastanku Odbora za obranu, najviše civilno i vojno vodstvo zemlje u subotu navečer zatražilo je od SAD-a da napuste ključnu zračnu bazu Shamsi na jugozapadu Balochistan pokrajine u roku od 15 dana nakon napada NATO borbenih zrakoplova i helikoptera na pograničnom području, u kojima je poginulo 24 pakistanskih vojnika , a 13 je ozlijeđeno.

Na drugoj temi sam napisao da je poginulo 25 tako je bilo na TV.

U svakom slučaju ovo je značajan događaj, do sada je bilo napada bespilotnim letjelicama i upada na teritoriju Pakistana ali se to nekako pokrivalo "borbom protiv terorizma" , međutim ovo  je direktan napad na pakistansku vojsku i državu, još sa ovakvim posljedicama.

Ujedno neka nam ovo bude tema za dešavanja u Pakistanu da ne otvaramo nove za svaku vijest i diskusiju, hvala  Smiley
*
0
*
0

O vi koji vjerujete, Allaha se bojte i u Poslanika Njegova vjerujte, On će vam dvostruku milost Svoju darovati, i daće vam svjetlo pomoću kog ćete ići, i oprostiće vam - jer Allah prašta, i samilostan je - (Al-Hadid 28)
sheyla
Oflajn
1150
Vidi Profil
« Odgovori #2 u: Novembar 27, 2011, 12:57:07 »

Tako bi trebalo i za Egipat, sve nove vijesti postavljati na već postojeću temu...spominjem Egipat jer primjećujem dosta vijesti u posljednje vrijeme(protesti, izbori..)
*
1
*
0
hadid28
*
Oflajn
Muško
5171
Vidi Profil
« Odgovori #3 u: Novembar 27, 2011, 13:33:35 »

Ima i za Egipat (već sam spajao nanovo započetu temu), Tunis, Sirija, Jemen....itd...većina naslova tih tema sadrži riječ "drama"  Smiley
*
0
*
-1

O vi koji vjerujete, Allaha se bojte i u Poslanika Njegova vjerujte, On će vam dvostruku milost Svoju darovati, i daće vam svjetlo pomoću kog ćete ići, i oprostiće vam - jer Allah prašta, i samilostan je - (Al-Hadid 28)
Amar Teskeredzic
Oflajn
8585
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: Novembar 27, 2011, 13:36:45 »

.......
« Last Edit: Januar 04, 2013, 18:34:19 od Amar Teskeredzic »
*
2
*
-2

....MUDROST JE NEKAD I SUTJETI,JER SVEMU DODJE KRAJ....
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #5 u: Novembar 27, 2011, 13:43:11 »

kako ono... jedna bespilotna letjelica ne cini proljece 
*
1
*
0
Amar Teskeredzic
Oflajn
8585
Vidi Profil
« Odgovori #6 u: Novembar 27, 2011, 13:48:20 »

.....
« Last Edit: Januar 04, 2013, 18:34:33 od Amar Teskeredzic »
*
1
*
0

rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #7 u: Novembar 27, 2011, 13:54:26 »

jest, to

jedna po jedna 
*
1
*
0
Amar Teskeredzic
Oflajn
8585
Vidi Profil
« Odgovori #8 u: Novembar 28, 2011, 17:20:44 »

.....
« Last Edit: Januar 04, 2013, 18:34:46 od Amar Teskeredzic »
*
1
*
0

rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #9 u: Novembar 28, 2011, 17:57:13 »

Ne bih da ispadne da si povladjujemo, ali meni je drazi topic TNA... tamo je bilo svega po malo, ustvari dobra mjera
*
2
*
0
Amar Teskeredzic
Oflajn
8585
Vidi Profil
« Odgovori #10 u: Novembar 28, 2011, 21:30:58 »

.....
« Last Edit: Januar 04, 2013, 18:34:59 od Amar Teskeredzic »
*
2
*
0

hadid28
*
Oflajn
Muško
5171
Vidi Profil
« Odgovori #11 u: Novembar 28, 2011, 21:40:46 »

kod prethodnog Amarovog posta sam htio napisati da sestra rose ima mentora pa odustao, a sad nisam mogao odoliti.......uveseljavate me Allah vas nagradio  Smiley
*
2
*
0

rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: Novembar 28, 2011, 21:47:01 »

.....imas jako puno vijesti na internetu o datoj temi....samo ih jedan dan sakupis i polahko.....(ja vijerujem da si ti sposobnija za naci).... bra

P.S.
....ono sto citiras....je SARENICA - i nije nesto.... cenzo

Amare, nemam ti puno vremena... provodim inace puno vremena uz komp zbog posla pa me zakaci koja vijest, forum, sve onako po malo... brdo nekakvih analiza ispred mene koje cekaju da ih napravim, pregledam i proŠtudiram  Undecided

ispade ovako da me politika rasterecuje  Grin
*
1
*
0
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #13 u: Novembar 28, 2011, 21:48:35 »

kod prethodnog Amarovog posta sam htio napisati da sestra rose ima mentora pa odustao, a sad nisam mogao odoliti.......uveseljavate me Allah vas nagradio  Smiley

brate hadide, ... svaka dova od srca se primi
*
1
*
0
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6128
Vidi Profil
« Odgovori #14 u: Novembar 28, 2011, 21:54:43 »

rose, ammare sto se ne bi ukljucili u sekciju vijesti?
*
1
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
Stranica: [1] 2 3 ... 21 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54801416
Copyright © IslamBosna.ba