ForumIslamBosnaPomocTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Selam alejkum, Gost. Molim loginuj se ili se registruj.
Da nisi zaboravio na e-mail za aktiviranje akaunta?
March 14, 2010, 12:07:10 PM

Login with username, password and session length

Zadnji tekstovi:

Zadnji postovi:

Statistika
238133 Poruka na 14625 Tema od 5532 Clanovi
Zadnji Clan: govasani
+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Politika i aktuelnosti (Moderatori: Zele, el-Kosovi, Mak_, eko87)
| | |-+  600 policajaca oko sela Gornja Maoča kod Brčkog(Akcija 'Svjetlost' u toku)
0 Clanovi i 1 Gost citaju ovu temu. « predhodno sljedece »
Stranica: [1] 2 3 ... 53 | Idi Dole Printaj
Tema: 600 policajaca oko sela Gornja Maoča kod Brčkog(Akcija 'Svjetlost' u toku)  (Citanja 36829 puta)
Zele
Moderator
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 4640

Kao da je bilo nekad i kao da je bilo tu.

Vidi Profil
« u: February 02, 2010, 09:46:56 AM »

Akcija 'Svjetlost' u toku
600 policajaca oko sela Gornja Maoča kod Brčkog
http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/100202023.jpg
600 policajaca oko sela Gornja Maoča kod Brčkog(Akcija 'Svjetlost' u toku)

Na širem području Tuzlanskog kantona i Brčko distrikta BiH, rano jutros počelo je provođenje operativne policijske akcije „Svjetlost“ u kojoj sudjeluju združene snage svih policijskih agencija u BiH. Na licu mjesta nalaze se glavni tužilac i dva tužioca Tužilaštva BiH, a u akciji sudjeluje oko 600 policijskih službenika i više desetina vozila i prateće opreme iz svih policijskih agencija u BiH, kaže se u saopćenju Tužilaštva BiH.
Gornja Maoča kod BrčkogOva akcija provodi se na osnovu akata i naredbi Tužilaštva BiH i Suda BiH, a aktivnosti se provode sa ciljem otkrivanja i krivičnog procesuiranja osoba osumnjičenih za krivična djela - ugrožavanje teritorijalne cjeline Bosne i Hercegovine,
napad na ustavni poredak BiH i izazivanje narodonosne, rasne ili vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Aktivnosti u okviru operativne akcije „Svjetlost“ provode se na širem lokalitetu Brčko distrikta i Tuzlanskog kantona, u mjestu Gornja Maoča, sa ciljem pronalaženja predmeta i tragova krivičnih djela važnih za krivični postupak.

Ova akcija najveća je združena policijska akcija u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini i u njoj sudjeluju službenici OSA BiH, te policijski službenici Granične policije, Službe za poslove sa strancima, Državne agencije za istrage i zaštitu, MUP-a RS, Policije Brčko distrikta BiH, Federalne uprave policije, Uprave policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH , kao i predstavnici misije EUPM-a u BiH.

Akcijom koordiniraju i rukovode Zajednički štab policijskih agencija u okviru akcije „Svjetlost“, sa sjedištem u Brčkom, na čelu sa direktorom Federalne uprave policije, glavnim tužiocem Tužilaštva BiH i tužiocima Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Akcija je još uvijek u toku i tokom dana se očekuju opširniji detalji o ovoj akciji.

Fena.

Sredinom.
Zele
Moderator
Imal ko jaci?
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #1 u: February 02, 2010, 09:50:07 AM »

Ima li neke novosti druge po pitanju ovog dogadzaja?Sta se to ustvari desava Huh?

Sredinom.
Zulkarnejn
IB Aktivist
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 2489

Vidi Profil
« Odgovori #2 u: February 02, 2010, 09:55:54 AM »

Dešava se ono što sam i očekivao. Molimo Allaha da izađe hajir iz ovoga i da se sve završi na neosnovanim sumnjama i špekulacijama.

Ne diraj lava dok spava....
Zele
Moderator
Imal ko jaci?
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #3 u: February 02, 2010, 10:03:42 AM »

Dešava se ono što sam i očekivao. Molimo Allaha da izađe hajir iz ovoga i da se sve završi na neosnovanim sumnjama i špekulacijama.
Amin na dovu.

Shvatam te potpuno..malo sam pratio onu temu..gdje si itekako u pravu..i povezujem je sa ovim desavanjima.

Na hajr aBd...

Sredinom.
crnileptir
Administracija
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 9372

Vidi Profil
« Odgovori #4 u: February 02, 2010, 10:28:42 AM »

Eto napokon su  našli nešto što može ujedinit Bosnu i " sve strane u sukobu"...

Ova akcija najveća je združena policijska akcija u postdejtonskoj Bosni i Hercegovini i u njoj sudjeluju službenici OSA BiH, te policijski službenici Granične policije, Službe za poslove sa strancima, Državne agencije za istrage i zaštitu, MUP-a RS, Policije Brčko distrikta BiH, Federalne uprave policije, Uprave policija kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH , kao i predstavnici misije EUPM-a u BiH.

Pa to nisu uspjeli ni trio džeko- misimović- blažević

"Smrt je jedna...pa neka bude na Allahovom putu." Šejh Abdullah Azam
STAbduhu
Omladina
Rasturam u raspravama
*
Oflajn

Poruka: 383

Vidi Profil
« Odgovori #5 u: February 02, 2010, 10:38:20 AM »

pretjerali su, 600 policajaca,
to izgleda  na svakog stanovnika dode 1 policajac

U izbornoj godini kada dodik prica o referendumu i nedavnoj izjavi Mesica da ce prekinuti koridor
 treniraju strogocu u Gornjoj Maoci

Obim ove operacije dat ce samo los imidz BiH i potaknut ce price o postojanja bijele Al-Qaide.

Drzava terorizuje vlastite gradane

Zele
Moderator
Imal ko jaci?
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #6 u: February 02, 2010, 10:41:06 AM »

A sta mislis CL da li cemo docekati ikad ovako "spektakularno" upadanje u prostorije recimo teroristickozlocinacke organizacije cetnicki ravnogorski pokret ili onog Srpskocetnickog "Obraza"

Mozda vec sutra ili prvog limburga.

Sredinom.
crnileptir
Administracija
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 9372

Vidi Profil
« Odgovori #7 u: February 02, 2010, 10:45:31 AM »

A sta mislis CL da li cemo docekati ikad ovako "spektakularno" upadanje u prostorije recimo teroristickozlocinacke organizacije cetnicki ravnogorski pokret ili onog Srpskocetnickog "Obraza"

Mozda vec sutra ili prvog limburga.

Ujedinjenih agencija - nikad...jedino nekih drugih jedinica, sa oznakama nekadašnjim, iz 92...znaš,sjećaš se, sigurno još uvijek imaš tu uniformu negdje i te oznake
A još prije neki bajram nam džamiju zapalili- i nije izišlo 600 policajaca...

"Smrt je jedna...pa neka bude na Allahovom putu." Šejh Abdullah Azam
abu_harun
IB Aktivist
Rasturam u raspravama
Oflajn

Poruka: 260

Vidi Profil
« Odgovori #8 u: February 02, 2010, 10:47:29 AM »

MasaAllah, citava Evropa i Svijet se prepali male Maoce. Evil  600 policajaca, to mu dodje nekako snage jacine bataljona u vojnoj analogiji.

U Maoci nema vise od 30 sposobnih muskaraca, to mu dodje nesto ko 20 na jednoga.

Nesto mi sada zao sto nisam tamo.
monogamni
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 884

Vidi Profil
« Odgovori #9 u: February 02, 2010, 10:50:15 AM »

MasaAllah, citava Evropa i Svijet se prepali male Maoce. Evil  600 policajaca, to mu dodje nekako snage jacine bataljona u vojnoj analogiji.

U Maoci nema vise od 30 sposobnih muskaraca, to mu dodje nesto ko 20 na jednoga.

Nesto mi sada zao sto nisam tamo.

I, šta bi bilo da si tamo?
abu_harun
IB Aktivist
Rasturam u raspravama
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #10 u: February 02, 2010, 10:52:48 AM »

Nista bio bi sa bracom zajedno, valjda ne mislis da bi pripuco na tolku silu.  Tongue
monogamni
Imal ko jaci?
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #11 u: February 02, 2010, 10:54:39 AM »

Nista bio bi sa bracom zajedno, valjda ne mislis da bi pripuco na tolku silu.  Tongue

Pa tako je zvučalo.
monogamni
Imal ko jaci?
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #12 u: February 02, 2010, 11:06:28 AM »

Složio bih se sa Zeletom i CL-om ovo oko paralele koju su povkli.
Neće biti akcije u Fazlagića kuli niti na Manjači kad se okupe Ravnogorci.
I neće biti akcije u Stocu zato što tamo isto rade po nastavnom planu i programu druge države ko i ovi (ako je istina to za jordanski program). To mi je već odavno jasno.
I onda se vraćamo na priču o potrebi ovoga i onoga kod patriotski orjentisanih Bošnjaka.
Meni ovdje samo nije jasno kome u ovom svom haosu i neredu u BiH trebaju još i takvi projekti kao što je ta zajednica u Maoči.
abu_harun
IB Aktivist
Rasturam u raspravama
Oflajn

Vidi Profil
« Odgovori #13 u: February 02, 2010, 11:17:30 AM »

Nece biti toga jer jedino musliman moze biti terorista. Meni se projekat u Maoci plaho svidio, tezak zivot ali lijep brate. Svi mi ovdje na zapadu pokusavamo da napravimo male Maoce, saljemo djecu u islamske skole da budud dobri muslimani, pokusavamo da ih drzimo sto dalje od harama, ulicnih bandi, droge, kriminala itd itd.

Eh jeste da nije ni taj zivot za svakoga, kad sam se vozio autom po onom drndavom putu kroz sumu i jos nocu kazem ja hanumi na pola u sali odluicio sam da se preselimo ovdje, kaze ona ko iz topa "No way".

Hajde da vidimo sta ce biti od ovoga, da Allah pomogne braci i sestrama u Maoci.
Zulkarnejn
IB Aktivist
Imal ko jaci?
Oflajn

Poruka: 2489

Vidi Profil
« Odgovori #14 u: February 02, 2010, 11:18:52 AM »

Sve je to OK što navodite, međutim mene ovo brine u dugoročnom smislu. Ne podiže se 600 policajaca tek tako... Jeste li pročitali optužbu?  Sve su prilike po mome rezonu da će Nusret platiti ceh i to debelo, za sve izjave i bidalesanja onih koji sebe nazivaju njegovim sljedbenicima.

Kada Bakir Adžiomerović pokrene neku priču o terorizmu, ili je bilo belaja ili će ga biti. Znao sam sa sigurnošću da je bola obrada u toku i da se sprema akcija. Sada me brine to što je ovoliko ljudi uključeno, što ukazuje na teške posljedice. A najviše me brine to što sam svjestan da je ovo uvod u lov na vještice i da je svašta za očekivati.

Kako god da bude, moramo biti solidarni, jer i ako ima krivaca, znamo da će nedužnih stradati, jer uz suho gori i sirovo.

Ne diraj lava dok spava....
Stranica: [1] 2 3 ... 53 | Idi Gore Printaj 
« predhodno sljedece »
Skoci na:  

Posjetilaca: 10421582
Copyright © IslamBosna.ba