Curukot, crni kim, crni kumin - lijek za svaku bolest

<< < (11/15) > >>

faruki:Ukoliko je neko zainteresovan za preprodaju corkotovog ulja u bocama od 50, 125 i 250 ml moze nas kontaktirati putem e-maila
 :cenzo:


Komentar Administratora:  Zabranjeno reklamiranje

MPC:Navedi iz: AmraFFM na Februar 27, 2007, 00:17:22

Mozel se dobiti e mail Dr. Davuda treba mi pomoc za prijatelja. Kako se moze napraviti ulje, ili mjesavina sa medom i gdje se moze kupoiti kvalitetan curekot? Kupujemo ulje i pije i bolje mu je ali je preskupo.
Unaprijed hvala

Navedi iz: dr_davud na Februar 22, 2007, 01:03:30

Selam Alejkum....
Ja zelim da potvrdim ova istrazivanja  a i sama istinitist ovoga hadisa nam daje garanciju da corokot lijeci sve bolesti.
Jedini nas problem je sto ga neznamo ispravno koristiti.Hvala Allahu ja sam to istrazivao i uspio sam da napavim jedan idealan rezept sa corokotom koji veoma brzo rijasava neke bolesti a u dogledno vrijeme i u kombinaciji sa jos par prirodnih produkata daje veoma dobre rezultate i kod najtezih bolesti.
Cijedenje corokotovog ulja isto igra veliku ulogu u dobijanju rezultata.Tretirao sam preko 400 ljudi samo sa uljem cororota i rezultati su bili nevjerovatni.
Sljedece bolesti su lijecene:
Psorijaza
Osobe sa visokim i niskim krvnim pritiskom
Stomacna oboljenja (nadutost,cirevi isl.)
Trigliceridi i Holesterol
Diabetes 2 i dosta ostalih bolesti.
Hvala Allahu SWT koji nam je dao toliku blagodat u corokotu.
Selam Alejkum
Esselamu ´alejkum Dr. Davud,

hvala na podrsci i lijepo je stupiti s nekim u kontakt ko je to i sam isprobao ili isprobaje curukot na drugima.  :) Ja imam problema sa stitnom zlijezdom vec po drugi put. Kad usporedim prvi put kad sam imala problema sa stitnom zlijezdom prije par godina kad nisam znala za curukot i ovo sad stanje kad pored normalnih tableta koristim jos i curukot, elhamdulillahi kao nebo i zemlja. Prije sam bila toliko umorna da mi se samo spavalo kad sam koristila same tablete, a sad kako trosim jos i curukot pored onih istih tableta koje sam i prije par godina koristila, elhamdulillahi, nisam ni blizu onog umora koji sam prije osjecala. Zivim skoro skroz normalno kao kad nisam imala problema sa stitnom zlijezdom. Elhamdulillahi, imam puno vise snage nego prije. A sta ce reci krvni rezultati ako Bog da u aprilu, to cemo vidjeti tad.

I ja sam bila uvjerena u djelotvornost curukota vec kroz sami hadis koji sam procitala, jer se zna da Muhammed s. a. w. s. nije nikad lagao.

Isto tako kad me grlo pocne boliti ili kad osjetim da mi nailazi gripa (kad me polahko sve pocne boliti), lijecim se samo jos cajem od curukota i hvala Allahu tako se izlijecim bez ikakvih dodatnih lijekova protiv gripe i upale grla. Isto tako kasalj kod mog sina je prestao za 3 dana bez da je koristio ista drugo protiv kaslja, samo je caj od curukota pio. Hvala dragom Allahu da nam je spustio ovakav lijek, kao i med sto mnogo sta lijeci.

Kod curukota je bitno kao i kod svih ostalih medikamenata da se ne ceka dugo sa lijecenjem nego da se lijecenje pocne odmah dok se osjeti za bolest. Sto prije se covjek pocne lijeciti, prije i lakse ce se izlijeciti (kao i kod koristenja savremenih medikamenata).

Dr. Dawud moze li se znati za taj recept sa curukotom sto si napravio ili hoce li izaci na trziste kao lijek? Moze li se znati u kojoj zemlji vrsite istrazivanja na pacijentima?

Mogu stvarno svakom da preporucim koriscenje curukota i Allahovom voljom ce pomoci.

Milostivi Allah nam kroz Kur´an i hadise pruza pomoc, mi samo treba da je prihvatimo, nista drugo.

Esselamu ´alejkum ve rahmetullahi!

Mahir 07:Navedi iz: sa8 na Juni 03, 2009, 01:47:39

We alejkumu selam,

Curukot je crno sjeme jedne biljke , latinski naziv je  nigella sativa .
Curukot se kod nas u Bosni    stavlja na  nase  tradicionalne lepine ramazanije ali neki cesto koriste  susam (sesam) umjesto curukota jer je curukot  skupo sjeme ...od curukota se pravi ulje.


Znači čurokot je ono crno sjeme posuto po ramazanijama!? :)

Je li ljekovito i kada se konzumira tako zajedno sa ramazanijom ili se baš mora praviti ulje od njega!?
Ako je svakako ljekovito, onda je najbolje to sjeme posaditi, pa da nam žene u toku čitave godine kuhaju hljebove i lepine posute tim ljekovitim čurokotom... :laugh:

Ima li neko informaciju gdje bi se moglo pronači to sjeme za sjetvu i da li uoće može rasti na našoj zemlji i klimi..!?

MPC:Mozel se dobiti e mail Dr. Davuda treba mi pomoc za prijatelja. Kako se moze napraviti ulje, ili mjesavina sa medom i gdje se moze kupoiti kvalitetan curekot? Kupujemo ulje i pije i bolje mu je ali je preskupo.
Unaprijed hvala

MPC:Mozel se dobiti e mail Dr. Davuda treba mi pomoc za prijatelja. Kako se moze napraviti ulje, ili mjesavina sa medom i gdje se moze kupoiti kvalitetan curekot? Kupujemo ulje i pije i bolje mu je ali je preskupo.
Unaprijed hvala

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica