Mogla bi ti naravno praviti i bolje slike od mojih, to je prilicno dobra kamera koju imas. Ono sto nemozes su neki extremi. Ono sto je 'lose' kod tvoje kamere je da je napravljena za nekoga da ga prilicno zainteresuje za fotografiju ali fali dosta stvari koje ti trebaju za ozbiljniji rad - i onda se odlucis da ides na sljedeci korak, a to je dSLR.
Evo pregledao sam malo manual za tvoju kameru - pa to je otprilike manja sestra od ove koju ja imam. Skoro sve je identicno, osim nekih opcija, velicine senzora i mogucnosti mijenjanja objektiva (ako se tako lens kaze na nasem jeziku) i jos nekih sitnica.
Svejedno, imas one A,S, i M modes i to je sve sto ti treba za pocetak. Ponekad pogledas i ostale 'presets' samo radi reference. Na kraju ce ti trebati samo M (Manual) mode, i to je to.
Za sada probaj nauciti sve sto mozes sa tim sto imas. Nadjes neke fotke koje ti se svidjaju, pogledas exif, uporedis sa svojim mogucnostima na svojoj kameri i probas.
Pitaj i ovdje, zato ova tema i postoji. Postiraj svoje fotografije, postiraj i neuspjele ako hoces i pitaj kako se moze bolje uraditi. Bice mi drago ako ikako mogu pomoci.