ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana

Statistika
Poruka: 578389
Tema: 64101
Članova: 23397
Najnoviji član: Htir26VWgm

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Jezik, kultura i umjetnost (Moderatori: djulbe-secer, valentino)
| | |-+  Svakodnevno javljanje
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 [2] 3 4 ... 23 Idi dolje Printaj
Tema: Svakodnevno javljanje  (Čitanja 12542 puta)
Faruk
*
Oflajn
Muško
6447
Vidi Profil WWW
« Odgovori #15 u: Januar 04, 2012, 19:06:47 »

Dijaspora, golema muka. Gdje je Faruk da sad ovo pročita?

Tu sam ahbabu, jesi me tražio.

Jah, muka pregolema. Amerika - čemerika.

Pričajte vi šta hoćete, ali svako od vas koji pati može kad god mu prahne doći u Bosnu, vratiti se i živjeti 10 puta bolje nego prosječan građanin Bosne i Hercegovine. Na ovoj činjenici padaju sva vaša plakanja, tuga i žal za Bosnom.

Halalite što sam grub, ali ide mi na živac dijasporsko kukanje. Kako neko može imati obraza i kukati nama koji... (da ne kukam ja sada), stvarno nema smisla. Vaša socijalna pomoć je veća od plate mog šefa. Zato, bjaaaaaaži.

Kome god je teško vani, evo možemo se zamijeniti.

Nego, digli ste se malo, masa beduina koji su prije rata pripadali onom zadnjem staležu razgulila je vani, dok se ovdje lila krv oni su lili krokodilske suze i slagali lovu, kad je stalo pucanje pokupovali nekretnine koje su se prodavali u bescijenje, mi dok smo se snašli već je bilo gotovo. Nafaka.

Grub sam, uključih se na temu u nevakat, ali mi je fakat dosta proseravanja da izvinete. Kome je teško neka se vrati.

Uzvišenog mi Allaha, evo ko god hoće da se vrati neka mi se javi, obezbijediću mu smještaj 3 mjeseca dok se ne snađe. Imate moje kontakt info, pa bujrum.

I sad nešto trebam da se ružno osjećam što ovako govorim i da vas žalim, jašta, draža vam je para, sigurnost i red daru-l-kufra nego Bosna za kojom biva tugujete. Nisam nešto bolji. I ja bih se mijenjo, ali šta ću mu ja kad mi je babo bio "patriota". 

Ako griješim, eto dokažite, vratite se, živjećete ko begovi, a ne sa 100€ po članu porodice, sa riječi pređite na djela.
*
4
*
-3

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
Faruk
*
Oflajn
Muško
6447
Vidi Profil WWW
« Odgovori #16 u: Januar 04, 2012, 19:08:15 »

I, evo dao sam sebi "BEZZE", neraspoložen sam, zmija bi se otrovala da me ujede.

I na forum, da ponovim, dolazim da liječim frustracije.
*
0
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
ljatif
Oflajn
2573
Vidi Profil
« Odgovori #17 u: Januar 04, 2012, 19:13:38 »

Imam malo temparaturu Embarrassed,ne osecam se bas nesto najbolje,bice bolje InsaAllah.
*
0
*
0
shamil basayev
Oflajn
Muško
2452
Vidi Profil
« Odgovori #18 u: Januar 04, 2012, 19:20:58 »

Ev da se javim nešto mi naumpade. Na forumu mi ide na živce, ma ne samo to već postalo isto rat ove teme oko Irana, kad se spomene iran odmah je tu i Saudija.Kazna neka u Iranu , neko je kritikuje, odmah se javi neko kao ev vidi u Saudiji kako je, i obrnuto.
Neam pojma šta vam je ba Huh?. i bruka ostalih tema o Iranu, svaka se vrtiu osnovi Saudija vs. Iran, box.
*
0
*
0

Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Syria
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Falastin
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Shishan
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Mali
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Burma
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Iraq
Allahumma ansur ikhwana muj
zehra
Oflajn
Žensko
3987
Vidi Profil
« Odgovori #19 u: Januar 05, 2012, 10:41:15 »

Esselamu alejkum.

Svanuo je jos jedan dan i jos jednom ce se po ko zna koji put domacice pitati:

- Sta cemo rucku?

Mnoge kazu da im je teze izmisliti nego napraviti.
« Last Edit: Januar 05, 2012, 10:56:33 od zehra »
*
1
*
0

Halalite
shamil basayev
Oflajn
Muško
2452
Vidi Profil
« Odgovori #20 u: Januar 05, 2012, 11:12:32 »

Jest vala bas, nemeres se skontat sta bi insan pravio, a kad se skontas, e onda ide ko po loju! :-)
*
0
*
0

Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Syria
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Falastin
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Shishan
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Mali
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Burma
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Iraq
Allahumma ansur ikhwana muj
Sabur Lee
*
Oflajn
Muško
2307
Vidi Profil WWW
« Odgovori #21 u: Januar 05, 2012, 11:48:37 »

Faruk, ahbabu moj, ne idi iz Bosne, makar jednom poslušaj i ne iskusi na svojoj koži.
Evo ja sam se vratio i ne kajem se ni sekunde, sve je do nijjeta.
A nijjet bi trebao biti "radi Allaha" ma u kojem god se smjeru kretali.
*
0
*
0

Aiša, r.a., prenosi da je Vjerovjesnik, a.s., rekao: "U čemu god se nađe blagost, ona to ukrasi, a gdje god ne bude blagosti, to bude manjkavo." Rekao je imam Gazali: "Dovedite mi 100 pametnih ljudi, ubjedit cu ih, a ako mi dovete jednog ahmaka, necu ga uspjeti ubjediti."
zehra
Oflajn
Žensko
3987
Vidi Profil
« Odgovori #22 u: Januar 05, 2012, 15:38:45 »

Jest vala bas, nemeres se skontat sta bi insan pravio, a kad se skontas, e onda ide ko po loju! :-)

Slabo danas sta ide po loju, loj se slabo upotrebljava, Smiley vise bismo mogli reci ko voda, ona za gotova jela i corbe iz kesice, ubacis u vodu, na pec i za desetak minuta gotovo.

Prijatno.   Tongue (0vo nije plazenje jezika nego oblizivanje)

P.S.
@ ljatif

Brate Ljatif, sta ti je i nekidan si bio bolestan, mozda si rano ustao, nisi se dovoljno oporavio. Hajd da ti Allah da brz oporavak.
« Last Edit: Januar 05, 2012, 15:43:23 od zehra »
*
1
*
0

Halalite
ljatif
Oflajn
2573
Vidi Profil
« Odgovori #23 u: Januar 05, 2012, 18:36:40 »

@zehra
Hvala Sestro na dovu  
Jeste u pravu si Sestro ,bio  sam jos neki dan bolestan ,moj posao je veom prljav ,mnogo prasine, do duse unutra radim,ali nekad kad otvorim prozore zbog prasine ,tada promaja nastupa,pa puno puta izadzem vani ,tako posao zahteva ,i onda sve se sto skupi ,pa se onda prehladim ,danas ceo dan nisam bio dobro ,ali sta ces mora da se radi ,ovi Svajcarci ,kada njima spominjes da si bolestan,ko da si  ga osamario   Wink,pa opet mozda dobro bi prosao   zbog toga  Grin ,samo nemoj nikako bolestan biti Wink .
Bice bolje InsaAllah,eto jos sutra ,a i zena mi dolazi ,bila je na odmoru  kuci  na Kosovo,pa bicu jos bolje zbog toga Grin InsaAllah.
« Last Edit: Januar 05, 2012, 18:50:59 od ljatif »
*
3
*
0
hadid28
*
Oflajn
Muško
5073
Vidi Profil
« Odgovori #24 u: Januar 05, 2012, 20:26:57 »

ljatife da ti Allah dž.š. olakša i popravi stanje  sutra inšaAllah ćeš i zaboraviti da si bio bolestan  Grin
*
3
*
0

O vi koji vjerujete, Allaha se bojte i u Poslanika Njegova vjerujte, On će vam dvostruku milost Svoju darovati, i daće vam svjetlo pomoću kog ćete ići, i oprostiće vam - jer Allah prašta, i samilostan je - (Al-Hadid 28)
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #25 u: Januar 05, 2012, 20:29:50 »

Evo i ja sam bolesna, ako ce ti sta biti lakse, bar nisi sam  laugh
*
0
*
0
hadid28
*
Oflajn
Muško
5073
Vidi Profil
« Odgovori #26 u: Januar 05, 2012, 20:34:04 »

@ihlasica

da ti Allah dž.š. olakša i izliječi 
*
3
*
0

O vi koji vjerujete, Allaha se bojte i u Poslanika Njegova vjerujte, On će vam dvostruku milost Svoju darovati, i daće vam svjetlo pomoću kog ćete ići, i oprostiće vam - jer Allah prašta, i samilostan je - (Al-Hadid 28)
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #27 u: Januar 05, 2012, 20:39:42 »

Hvala brate  Smiley, da te Allah nagradi. A moram malo, nisam fakat dugo bolovala 
*
0
*
0
zehra
Oflajn
Žensko
3987
Vidi Profil
« Odgovori #28 u: Januar 05, 2012, 20:44:06 »

Evo i ja sam bolesna, ako ce ti sta biti lakse, bar nisi sam  laugh

Da i tebi Allah da brzo ozdravljenje. A i nema nam te podugo, dobrodosla. Cini mi se, da se nisi razbolila ne bi se ni pojavila. Nikad ne znas zasto je nesto dobro. Smiley
*
1
*
0

Halalite
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #29 u: Januar 05, 2012, 20:53:08 »

Evo i ja sam bolesna, ako ce ti sta biti lakse, bar nisi sam  Cheesy