ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana

Statistika
Poruka: 578328
Tema: 64101
Članova: 23342
Najnoviji član: TofbyncNonyh

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Jezik, kultura i umjetnost (Moderatori: djulbe-secer, valentino)
| | |-+  Sta trenutno citate?
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 42 Idi dolje Printaj
Tema: Sta trenutno citate?  (Čitanja 43659 puta)
djulbe-secer
*
Onlajn
Žensko
8685
Vidi Profil WWW
« Odgovori #510 u: April 12, 2012, 20:23:01 »

znaci neodoljivo dosadno Grin

Da Vincijev kod je bio ok, znaci nesto novo, interesantno itd. Al kad napise losu kopiju svoje knjige onda je to bas bezze..
*
1
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Abdullah86
Oflajn
Muško
5033
Vidi Profil
« Odgovori #511 u: April 16, 2012, 04:01:53 »

Drive - James Sallis

Nije za svakoga Smiley
A i f film po istoimenoj noveli je remekdjelo, u moru holivudskih s*ranja ovog milienija, pravo osvježenje. Knjiga je malo mračnija.
*
0
*
0

Trust no one. Esspecialy yourself.
Abdullah86
Oflajn
Muško
5033
Vidi Profil
« Odgovori #512 u: Maj 04, 2012, 12:04:34 »

"Rat" - Robert Greene
*
0
*
0

valentino
*
Onlajn
8274
Vidi Profil
« Odgovori #513 u: Maj 08, 2012, 02:12:11 »

http://www.nonstopshop.rs/cms/prodpage.php?id=8072

Knjigu "BIBLIJA-BIOGRAFIJA" videh na profilu moga druga Eda iz N.Pazara gde izmedju ostalog kaze da je odlicna i da je preporucuje svima koji imaju mogucnost da dodju do nje.

Nekada katolička časna sestra, a danas ponosita muslimanka, gospođa Karen Armstrong je jedna od najvrednijih autoriteta našeg vremena u svijetu duhovnosti i u pitanjima istorijata Objave.

Knjiga je izašla u prodaju i preporučujem da je kupite i pročitate!
Biblija - Biografija, Karen Armstrong

Autorka otkriva nepoznato i paradoksalno delo koje će nam trajno promeniti razumevanje Biblije.
  http://www.nonstopshop.rs/cms/prodpage.php?id=8072

Procitao sam jos par informacija vise na ovome linku ,mogu vam reci da sam se pravo zagrijao da je procitam.
Ovo je pravo stivo za mene,te ako neko zna dali ovo moze nekako da se nadje i na internetu i gde?,bih bih mu veoma zahvalan . Wink
*
0
*
0
Bik__Ferdinand
*
Oflajn
721
Vidi Profil
« Odgovori #514 u: Maj 08, 2012, 04:12:14 »

valentino, cisto sumnjam da je Karen Armstrong muslimanka, i ako jest, to sigurno nije nesto sto mi smatramo muslimanka u apsolutnom smislu...jer ima dosta Zapadnjaka koji njeguju simpatije prema Islamu i smatraju da je Poslanik s.a.w.s. djelimicno Bozji Poslanik...ali ne u apsolutnom smislu te rijeci...nego da je Poslanik imao kontakta sa Bogom, ali ne kao sto mi muslimani to shvacamo...

Niti je Karen Armstrong akademik i strucnjak u oblasti Biblijskih nauka, ona jednostavno pise na laickom nivou u vezi ovih stvari.  Ako si zaista zainteresovan u vezi ove teme preporucio bih ti Bart Ehrman-a (Bart Erman).  Erman (Amerikanac) je jedan od vodecih svijetskih Biblijskih kriticira, akademik i strucnjak u oblasti Biblijskih nauka.  Objavio je vise od 20 knjiga i raznih eseja u profesionalnim zurnalima na akademsom nivou.  Ali istovrijemeno mnogi njegovi radovi su usmjereni obicnoj populaciji....i javno debatuje na ovim temama....i jako je popularan.  Ukucaj njegovo ime na Youtube.

Jedna od njegovih knjiga je prevedena na srpski 'Isus to nije rekao:  Prica o tome ko je menjao Bibliju i zasto', downlodirao sam je...posalji pp.

Citas njegovo djelo...i svijetski si strucnjak iz Biblijskih nauka...i onda ces tuci svakog kriscanina na podforumu za nemuslimane...

« Last Edit: Maj 08, 2012, 04:15:03 od Bik__Ferdinand »
*
0
*
0
valentino
*
Onlajn
8274
Vidi Profil
« Odgovori #515 u: Maj 08, 2012, 04:39:52 »

Hvala buraz,idem prvo na brzaka na YU Tube pa posle mozda u krevet ili da dalje istrazujem  bra
*
0
*
0
Bik__Ferdinand
*
Oflajn
721
Vidi Profil
« Odgovori #516 u: Maj 08, 2012, 04:43:09 »

ti znas...brat nije kisela voda...
*
1
*
0
valentino
*
Onlajn
8274
Vidi Profil
« Odgovori #517 u: Maj 08, 2012, 04:48:12 »

ti znas...brat nije kisela voda...

E da si  ziv i zdrav, evo nadjoh vec jednu knjigu od njega, moze za dzabe da se cita na Shribd bra

http://sr.scribd.com/doc/91622963/Bart-Ehrman-Isus-to-Nije-Rekao
*
0
*
0
Abdullah86
Oflajn
Muško
5033
Vidi Profil
« Odgovori #518 u: Maj 08, 2012, 08:51:12 »

O toj i sličnim temama obavezno i http://en.wikipedia.org/wiki/Hans_K%C3%BCng .
« Last Edit: Maj 08, 2012, 08:53:40 od Abdullah86 »
*
0
*
0

Bik__Ferdinand
*
Oflajn
721
Vidi Profil
« Odgovori #519 u: Maj 08, 2012, 12:51:25 »

Da, Hans Kung je dobar primjer o cemu govorim.  Kung njeguje simpatije prema Islamu i smatra Poslanika s.a.w.s. da je djelimicno bio Poslanik...ali ne u apsolutnom smislu kao sto mi to muslimani shvacamo.

Bio je interesantan dijalog izmedju Hans Kunga i Seyyed Hossein Nasra o kriscanstvu i Islamu koji je objavljen u jednom profesionalnom zurnalu.  Kung je smatrao da muslimani trebaju razmotriti kako shvacaju Kur'an kao Boziju Objavu i Poslanstvo Muhameda s.a.w.s.  S druge strane, Nasr je insistirao da su ove dvije stvari oko kojeg nema kompromisa...

*
1
*
0
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6119
Vidi Profil
« Odgovori #520 u: Maj 08, 2012, 12:57:04 »

Eki ljimun se zna i uozbiljiti... haman su maye imale pravi i smak svijeta se sprema Grin
*
0
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
Abdullah86
Oflajn
Muško
5033
Vidi Profil
« Odgovori #521 u: Maj 08, 2012, 12:59:03 »

Da, Hans Kung je dobar primjer o cemu govorim.  Kung njeguje simpatije prema Islamu i smatra Poslanika s.a.w.s. da je djelimicno bio Poslanik...ali ne u apsolutnom smislu kao sto mi to muslimani shvacamo.

Bio je interesantan dijalog izmedju Hans Kunga i Seyyed Hossein Nasra o kriscanstvu i Islamu koji je objavljen u jednom profesionalnom zurnalu.  Kung je smatrao da muslimani trebaju razmotriti kako shvacaju Kur'an kao Boziju Objavu i Poslanstvo Muhameda s.a.w.s.  S druge strane, Nasr je insistirao da su ove dvije stvari oko kojeg nema kompromisa...

Kung Vatikanu već duže vrijeme stvara glavobolje. Nikako da ga se riješe, a pokušavaju na razne načine. Ima dosta jaku podršku među mladim teolozima, studentima, i to Vatikan jako plaši. Da, znam za tu debatu.

Inače, Nasr je kod nas pomalo zapostavljen. I on i Syed Muhammed al-Attas. Nažalost.
*
0
*
0

Bik__Ferdinand
*
Oflajn
721
Vidi Profil
« Odgovori #522 u: Maj 08, 2012, 13:05:22 »

stas sparkle...valja se zenit...
*
0
*
0
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6119
Vidi Profil
« Odgovori #523 u: Maj 08, 2012, 13:09:54 »

stas sparkle...valja se zenit...

gluho bilo...
*
0
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
djulbe-secer
*
Onlajn
Žensko
8685
Vidi Profil WWW
« Odgovori #524 u: Maj 08, 2012, 13:13:54 »

Direktiva 2009/65/CE

Grin
*
0
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Stranica: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 42 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 53972165
Copyright © IslamBosna.ba