ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580741
Tema: 64184
Članova: 29155
Najnoviji član: wkxrfybnjsrt

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  IslamBosna vijesti i tekstovi
| | |-+  Teško oboljela Izeta moli za pomoć - Mojoj djeci i hljeb je luksuz
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 2 3 [4] 5 6 Idi dolje Printaj
Tema: Teško oboljela Izeta moli za pomoć - Mojoj djeci i hljeb je luksuz  (Čitanja 2352 puta)
sister
*
Oflajn
2121
Vidi Profil
« Odgovori #45 u: Avgust 11, 2012, 12:40:49 »

Ja nisam koristila PP, i ne znam kako fercera. Moram li imati kreditnu karticu za ovo?
*
0
*
0

"Kič je uvreda za inteligenciju"
AbdulFaatir
*
Oflajn
23673
Vidi Profil
« Odgovori #46 u: Avgust 11, 2012, 12:58:37 »

za PayPal nije neophodna kreditna kartica ali je neophodno da napraviš svoj konto na PayPalu sa svojom email adresom...vjerovatno je potrebno par dana da to sve bude gotovo

inače se na račun može uplatiti i kreditnom karticom (u ovom slučaju ti nije potreban PayPal korisnički račun), kao što stoji na linku dole lijevo:

https://www.paypal.com/at/cgi-bin/webscr?cmd=_flow&SESSION=jzLPuYstFdDU6VHCFYeV5vxIjQEj1OmNo88KKiUH3Xoy028CvfKoblIPzry&dispatch=5885d80a13c0db1f8e263663d3faee8da6a0e86558d6153d8812cd76bf2fd83f

tome se još treba dodati da PayPal od svake donacije/uplate odbije određeni procenat za sebe

recimo, ako nam uplatiš 10 €, oni sebi uzmu 0.79 €, dakle nama stigne, 9.21 €
*
0
*
0

"I ne služite se zakletvama svojim zato da biste jedni druge varali, da se ne bi pokliznula noga koja čvrsto stoji, i da ne biste nesreću iskusili zato što ste od Allahova puta odvraćali; a patnja velika vas još čeka."
sister
*
Oflajn
2121
Vidi Profil
« Odgovori #47 u: Avgust 11, 2012, 13:12:32 »

Hvala Smiley

Nemam kreditnu karticu, bas se trudim da je i ne uzmem, jedino ako stvarno ove "obicne" vise ne budu vrijedile onda mozda.

Nije to puno preko PP, mi smo za npr. 50 Eur placali troskove i proviziju i oko 20 Eur...tih para mi bude zao iskreno receno. Bolje i to negdje uplatiti.

Bas cu isprobati to sad.

*
0
*
0

"Kič je uvreda za inteligenciju"
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6129
Vidi Profil
« Odgovori #48 u: Avgust 11, 2012, 15:32:28 »

Guru dakle dobili smo zeleno svijetlo da uplacujemo preko IB racuna? Smiley

A sto se tice nekoga ko ce odnijeti pare, evo hajmo zavaliti Zlatnog, kad je ovako zlatan Smiley
*
0
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #49 u: Avgust 11, 2012, 15:37:59 »

Da vas Allah nagradi, tema ima vec preko 600 pregleda  Smiley
*
0
*
0
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6129
Vidi Profil
« Odgovori #50 u: Avgust 11, 2012, 15:38:39 »

Kad bi samo po marku svaku dao....
*
0
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
shamil basayev
Oflajn
Muško
2542
Vidi Profil
« Odgovori #51 u: Avgust 11, 2012, 15:43:34 »

evo ja se javljam makar ikako da ućestvujem, mogu babu da pitam da to što saberete, prebacite njemu na račun, (ako postoji takva opcija dostavljanja para sa IB-a), pa ćemo mi te pare ženi dat , jer kontam meni je najlakše jer sam u Kaknju...
*
2
*
0

Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Syria
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Falastin
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Shishan
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Mali
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Burma
Allahumma ansur ikhwana mujahideen fi Iraq
Allahumma ansur ikhwana muj
shamil basayev
Oflajn
Muško
2542
Vidi Profil
« Odgovori #52 u: Avgust 11, 2012, 16:20:08 »

evo sad sam našo, može i ovako

UPLATA I POMOĆ ZA IZETU OMEROVIĆ

RAIFFEISEN BANK D.D. BOSNA I HERCEGOVINA

Swift (identiifikacijska šifra banke) code: RZBABA2S

Iban (bankovni račun)  Code: BA391612550010658874

Mobilni broj Izete Omerović: +387 62 182 667

*
3
*
0

ljatif
Oflajn
2686
Vidi Profil
« Odgovori #53 u: Avgust 12, 2012, 06:40:00 »

Meni jemnogo  zao sto nemogu poslati do Bajrama ,zato cu morati InsaAllah krajem meseca  kad dodze plata od Biroa.
InsaAllah da budu jos ovakve akcije od nas IB jer ovako ima puno slucajeva da svima Dragi Allah olaksa Amin .
*
0
*
0
Zlatni rez
*
Oflajn
Muško
2533
Vidi Profil
« Odgovori #54 u: Avgust 12, 2012, 14:11:50 »

Eh ovako,

Razgovarao sam sa familijom o ovom slučaju sa željom da zaista pomognemo ovoj ženi kolko možemo. Danas nazvali da se dogovorimo oko dolaska u toku iduće sedmice i da nam objasni tačno gdje se nalazi da nelutamo, kad smo fino objasnili da želimo lično posjetiti nju i njenu porodicu da vidimo gdje živi i u kakvim okolnostima kao i da bi bilni voljni da im i u budučnosti pomognemo i kad veli gospođa Izeta da eto ako nije problem da mi ne dolazimo u Kakanj nego da novac uplatimo na njen račun jer se njen gazda kod kojeg je podstanar buni kad joj neko dolazi. Taj smo način odma odbili.

Kad za minutu ona ponove zove i kaže, kako dolazi sutra u Sarajevo i ako nije problem da se nađemo kod Fahdove džamije i da joj donesemo novac  Roll Eyes

Ne kažem, možda je žena zaista u teškoj situaciji, ali je ovo pomalo sumnjivo, danas su ljudi bezkrupulozni i sa svim se služe, želja je postojala da se zaista pomogne ali na ovakav način ne.
*
1
*
0

Najljepši miris na svijetu - miris žene koju voliš
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #55 u: Avgust 12, 2012, 14:20:48 »

Hmm. I meni je sumnjivo, ne volim ovakve stvari.
I sam sam bio 'prevaren' jednom (to znam pouzdano, dal je bilo još koji put ne znam), i nije mi žao uloženog jer se nadam da je to bilo u ime Allaha, ali mi žao što to nije otišlo nekome ko je stvarno u teškoj situaciji, a ne nekom ko vara narod i živi na taj način.
Ne kažem da je sad tako, ali ovo odbijanje da se dođe u Kakanj, mi je pravo sumnjivo, jer nema razloga za to, ako je istina sve napisano.
*
0
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
El-Kalem
*
Oflajn
Muško
3921
Vidi Profil
« Odgovori #56 u: Avgust 12, 2012, 14:32:00 »

Postajem 'ekspert' za takve situacije od silnih prevara. Al ne smijrmo se ni ogrijesiti prema onima koji zaista trebaju. Sam djaba prekin'o svadju.

Hajd malo analizirajte njenu izreku "i hljeb je luksuz"!

Toliko za pocetak.
*
0
*
0

Iako sam nemoćno i malo da opisujem svijet nebi stalo
Mogao bi pisati i danju i noću, ali o nepravdi da pišem hoću
O tome ću prestati da pišem kada više ne mognem da dišem
Svako želi da nam sreću kvari, a ponajviše nam sloge fali
A sada svi malo tiše pero želi pjesmu da vam piše..
shamil basayev
Oflajn
Muško
2542
Vidi Profil
« Odgovori #57 u: Avgust 12, 2012, 14:46:31 »

Da Allah oprosti, al po faci njenoj žena i nije baš u dure...

a u Sarajevu znam jednu porodicu, muž(bolestan, ima problema sa leđima i nije sposopban za rad)
žena(kad joj neko dadne odjeću ona je to prala i peglala i nosala po Srajevu i prodavala i po smeću pribjerala stare aparate koje je neko bacio i vadila bakar iz njih i prodavala ga, kasnije, sad radi u jedne porodice za 300 maraka njesečno radi ćitavu hevtu i ima samo nedjelju slobodne, kasnije ću nešto više napisat o njoj)
i imaju dvoje djece koja se ja misim školaju...

oni su zaista potrebni pomoći, žena hoće radit, nije važno šta, al et ako joj ko može i želi pomoć i na kakav  naćin sigurno nije na odmet...
*
0
*
0

shamil basayev
Oflajn
Muško
2542
Vidi Profil
« Odgovori #58 u: Avgust 12, 2012, 14:56:27 »

Što se tiće prodaje one odjeće...
Kad je bio onaj belaj u Bugojnu, ona je baš taj dan išla u prodaju (a inaće nosi nikab žena),i kad je ulazila u tramvaj, ženi su  se nagovorili i istjerali je iz tramvaja (nisam siguran, al čak su joj mešćini i nikab strgli).Tako je i imala problema zbog nikaba kad bi dođi kome pred vrata da prodaje.... i pitala nekog daiju šta da radi, a o joj je reko da kad etv dođe pred vrata nek digne nikab da ne bi imala problema
a ona skontala da bi to više bila sprdnja sa nikabom i skinila žena nikab.
potom je našla pos'o kod neke porodice,dolazila im kući kuhala i prala i djecu čuvala, bila im sluškinja bukvalno, 5 dana u hevti, subotom je to 2 djece gazdinih vodila kući da bi gazda i hanuma imali slobodno svoje vrijeme, i samo je nedjelju imala slobodnu...

Da joj Allah pomogne...
*
2
*
0

ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #59 u: Avgust 12, 2012, 15:06:26 »

Da smo mi ko dzemati umrezeni kako treba, ne bi dolazilo do nesporazuma ove vrste. Mislim, mozda zena fakat ne smije primati goste.

Kod nas, u mome starom dzematu, se znalo ko je u kakvom stanju. I u ovom slucaju najlakse bi bilo nazvati efendiju tog dzemata i pitati, da se ne ogrijesimo bezze.
*
4
*
0
Stranica: 1 2 3 [4] 5 6 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54837845
Copyright © IslamBosna.ba