ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana

Statistika
Poruka: 578338
Tema: 64101
Članova: 23359
Najnoviji član: romeolee415

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  IslamBosna vijesti i tekstovi
| | |-+  Teško oboljela Izeta moli za pomoć - Mojoj djeci i hljeb je luksuz
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] 2 3 ... 6 Idi dolje Printaj
Tema: Teško oboljela Izeta moli za pomoć - Mojoj djeci i hljeb je luksuz  (Čitanja 2286 puta)
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« u: Avgust 09, 2012, 15:04:16 »

http://www.islambosna.ba/vijesti/vijesti-bih/40244-teko-oboljela-izeta-moli-za-pomo-mojoj-djeci-i-hljeb-je-luksuz
*
0
*
0
kaktus
*
Onlajn
3095
Vidi Profil WWW
« Odgovori #1 u: Avgust 09, 2012, 18:34:05 »

Kako cemo mi kojima se presipa polozit racun Allahu sto nismo pomagali ovakvim ljudima ne znam...
*
3
*
0

Poslanik, s.a.v.s., kazao je: ‘’Najbolji ljudi su koji se sporo naljute, a brzo opraštaju. S druge strane, najgori ljudi su oni koji se brzo naljute, a sporo praštaju.’’
abu_harun
Oflajn
2382
Vidi Profil
« Odgovori #2 u: Avgust 10, 2012, 10:25:05 »

Ima broj telefona gore i Western Union znaci moze se poslat i nazvat. Problem je sto ima jos puno takvih slucajeva za koje niko i ne zna. To je sramota drzave demokracke, u Islamskoj bi imali pravo na fondove iz Bait-ul-mala.
*
0
*
0

Tesko je odoliti uzivanciji u ljudskoj gluposti
kaktus
*
Onlajn
3095
Vidi Profil WWW
« Odgovori #3 u: Avgust 10, 2012, 10:30:49 »

Naravno da moze, moze i drukcije ne mora preko Uniona jer su preskupi. Problem je u drugim stvarima. Glavni i osnovni je tvrdoca srca. Istina da ima puno onih kojima je potrebna pomoc ali isto tako ima i puno onih kojima se presipa....Ako neko odvoji pare i ode na more ili kupi mobilni od 500eura a onaj do njega razmislja o hljebu e to je nasa beda u srcima...
*
1
*
0

Poslanik, s.a.v.s., kazao je: ‘’Najbolji ljudi su koji se sporo naljute, a brzo opraštaju. S druge strane, najgori ljudi su oni koji se brzo naljute, a sporo praštaju.’’
abu_harun
Oflajn
2382
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: Avgust 10, 2012, 10:40:06 »

Katuse ja cu pomoc gdje mogu i koliko mogu ali necu se odreci nekih stvari u zivotu. Znaci ako mi se ide na more, icu i na more. Nisam naslijedio ni naftni izvor ni dobio to po rodjenju nego sam se dobro oznojio da to zaradim.

A svijet je takav kakav jeste, ne mogu ga citavog ispravit. I brate koja je jeftinija opcija od Western Uniona ?
*
1
*
0

Faruk
*
Oflajn
Muško
6447
Vidi Profil WWW
« Odgovori #5 u: Avgust 10, 2012, 11:05:16 »

Možeš uplatiti preko PayPal-a na račun IslamBosne, mislim da to Abdulfaatir kontroliše i onda se pare prebace u Bosnu. Ali ovoga ima na svakom koraku, da imaš milion malo bi ti bilo.
*
0
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
Faruk
*
Oflajn
Muško
6447
Vidi Profil WWW
« Odgovori #6 u: Avgust 10, 2012, 11:07:01 »

Ako neko odvoji pare i ode na more ili kupi mobilni od 500eura a onaj do njega razmislja o hljebu e to je nasa beda u srcima...

Ima pretjerivanja sa strane onih koji imaju pare, ali isto tako ako ćemo tako gledati onda hajmo kupiti šator na buvljaku i pola somuna po osobi dnevno pa ćemo biti sigurni da činimo pravu stvar.
*
0
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
kaktus
*
Onlajn
3095
Vidi Profil WWW
« Odgovori #7 u: Avgust 10, 2012, 11:13:06 »

Mozes sa svog bankovnog racuna uplatit n'a drugi bankovni cijena je u Svedskoj 5eura bez obzira n'a poslati iznos.

Ne kazem ja tebi harune da se odrices niti te kritikujem, ono sto napisah napisah sebi i predstavlja kritiku meni samom i pitanje meni samom...

A sto se tice zarade, mislim da nisi zaradio vec ti je Allah dao. Samim tim imetak koji imas i koji ja imam nije nas vec Allahov. A ako ti car povjeri odredjenu sumu n'a koristenje pitace te kako si povjereni novac koristio. Da imetak  nije Njegov to bi bilo drugo. Iz tog raxloga sam zabrinut za sebe samog.
*
3
*
0

abu_harun
Oflajn
2382
Vidi Profil
« Odgovori #8 u: Avgust 10, 2012, 11:25:14 »

Zaradio sam nafaku koju mi je Allah swt odredio, i ulozio sam truda u to. Mozda da sam se uzdo u tavakul i sjedio kod kuce mozda bi opet nafaka dosla ali eto taki mi je zivot. Mozda sam slab insan pa volim i dunjaluk, da sam od dobrog imana mozda bi se sad borio  u Siriji.
*
0
*
0

djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8686
Vidi Profil WWW
« Odgovori #9 u: Avgust 10, 2012, 11:37:58 »

hajte nemojte se sad natezat, ako možete pomoć pomozite, ako ne možete uputite barem dovu, i to je to.
*
2
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
kaktus
*
Onlajn
3095
Vidi Profil WWW
« Odgovori #10 u: Avgust 10, 2012, 13:42:48 »

Ma jok natezat volim ja harunovog baba u ime Allaha. Neg pricamo malo.

Zaradi insan rukama koje nisu njegove, ocima koje nisu njegove. Ako neko kaze ja udisem vazduh svojim trudom a uz to koristi pluca koja nisu njegova i kiseonik koji nije njegov kako moze reci da je dah njegov i time implicirati da moze da raspolaze snjim kako hoce? No odvodim temu u pravcu dje joj nije mjesto. Molim Allaha da nam srca omeksa.
*
3
*
0

abu_harun
Oflajn
2382
Vidi Profil
« Odgovori #11 u: Avgust 10, 2012, 15:30:03 »

Allahovo je sve na ovom svijetu pa je tako i moj rad i trud i nafaka. Allah mi je takodjer dao slobodnu volju da cinim zlo, pa ne idem okolo i ne ubijam ljude po ulicama. Zasto ustanes ujutro i odes na poso - jer je i to vid ibadeta.

Necu da budem od onih koji odu ispruze ruku i traze iz socijalne kase i kazu nafaka je od Allaha a sposbni su da rade i ima posla ako hoce da rade. A to sto zaradim Allah mi je nafaku odredio i kako potrosim moja je stvar sve dok me ne vidis da trosim na harame (npr alkohol ili kurvanje i slicno).

Mozda ima nekih koji sve sto zarade preko najosnovnijih potreba daju sadaku, ja nisam od tih. Potrosicu i na stvari koje su mi dozvoljene kao sto je npr putovanje.

U svakom slucaju je preslo u prepucavanje a trebalo je se zavrsit sa ovim sto je djulbe napisala. Ustanovili smo da se moze pomoc i ko ima volje i sredstava moze.
*
3
*
0

ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12549
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: Avgust 10, 2012, 21:41:46 »

Zaradio sam nafaku koju mi je Allah swt odredio, i ulozio sam truda u to.

Nafaka(hrana i voda) te sleduje onoliko koliko ti je zapisano-radio ne radio.Da imas milione na racunu-ako ti nafaka istekla-ode ti na Onaj Svet.A imetak se stice ulaganjem truda-a Allah dz.s. uvek nagradjuje trud.A musliman treba da se trudi  da nije od onih koji trebaju pomoc, nego od onih koji pomazu-pa kako Allah da.Ali se moramo truditi u tom pravcu.
*
0
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #13 u: Avgust 11, 2012, 00:33:18 »

Ako neko odvoji pare i ode na more ili kupi mobilni od 500eura a onaj do njega razmislja o hljebu e to je nasa beda u srcima...

Ima pretjerivanja sa strane onih koji imaju pare, ali isto tako ako ćemo tako gledati onda hajmo kupiti šator na buvljaku i pola somuna po osobi dnevno pa ćemo biti sigurni da činimo pravu stvar.

Pa nije to baš isto. Nismo ni svi isti, ali ne može se porediti jedenje 'svega i svačega', tj. raznovrsnot trpeze, sa kupovinom mobitela od 500eura. Jer možeš imati i mobitel od 200eura (da ne idemo na jeftinije opcije), i da u potpunosti zadovoljava tvoje potrebe. I za x stvari je tako. A to što smo mi slabi, je do nas, i nije problem toliko što smo slabi, nego što to nećemo da priznamo, pa izmišljamo topu vodu.

*
0
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
Sparkle
*
Oflajn
Žensko
6119
Vidi Profil
« Odgovori #14 u: Avgust 11, 2012, 00:48:15 »

Edo ako osoba zaradjuje mjesecno 5 000 eura i daje 1 000 eura mjesecno na sadaku, sta fali da ima mobitel od 500 eura? Men je zao sto drugi nemaju, i Allah zna da se trudim pomoci koliko mogu i gdje mogu, ali necu sad zivjeti kao isposnik da bih se solidarisala sa ostalima.
*
2
*
0

I may look calm, but in my head, I've killed you three times.
Stranica: [1] 2 3 ... 6 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 53977848
Copyright © IslamBosna.ba