ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Re: Pitanje za Hriscane od kes je kao ves +1

Bezze dana:

Statistika
Poruka: 578439
Tema: 64104
Članova: 23478
Najnoviji član: MerofroTimmix

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  IslamBosna vijesti i tekstovi
| | |-+  Kukaju Hrvati: Nisu mogli udovoljiti princu pa zaradili manje nego su nanijetili
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] Idi dolje Printaj
Tema: Kukaju Hrvati: Nisu mogli udovoljiti princu pa zaradili manje nego su nanijetili  (Čitanja 762 puta)
Faruk
*
Oflajn
Muško
6448
Vidi Profil WWW
« u: Juli 31, 2012, 13:47:05 »

http://www.dnevnik.ba/novosti/svijet/princ-abdul-aziz-fawaz-al-saud-za-dva-dana-u-splitu-potro%C5%A1io-pola-milijuna-kuna

Pomalo utješna vijest: i kod Hrvata administracija i opštinari podobro uništavaju biznis.

Princ zatražio da mu odvoje dio plaže, ovi iz hotela nisu mogli udovoljiti jer nisu dobili koncesiju, čovjek se pokupio i otišo. Sad i mi ostali znamo da tamo ni za kakve pare ne možemo dobiti komadić plaže samo za sebe, kako loša reklama za banana državu.
*
4
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
Amar Teskeredzic
Oflajn
8487
Vidi Profil
« Odgovori #1 u: Juli 31, 2012, 16:32:39 »

Grin

P.S.

....a ja mislio isto da uradim ko princ ---morat cu sad razmisljati o drugoj destinaciji.... Huh?      cenzo
*
0
*
0

....MUDROST JE NEKAD I SUTJETI,JER SVEMU DODJE KRAJ....
Faruk
*
Oflajn
Muško
6448
Vidi Profil WWW
« Odgovori #2 u: Juli 31, 2012, 22:58:19 »

Da imaju pameti Hrvati bi u ponudi imali halal turizam i zaradili velike pare. Ne mislim da bi puno zaradili od nas iz Bosne nego od muslimana iz bogatih evropskih zemalja ali i Bliskog Istoka.
*
2
*
0

Nigdje nisam sreo tako dirljivo dobrodušne, naivne i predane ljude beskrajno samopožrtvovane, spremne na svaku ličnu i kolektivnu žrtvu, i nigdje takve pojedince i skupine apsolutno uskogrude, beskrajno samožive, potkupljive, politički ljigave i, nadasve, opsjednute omalovažavanjem svega vlastitoga.
vjera__istine2
Oflajn
Muško
2608
Vidi Profil
« Odgovori #3 u: Juli 31, 2012, 23:31:59 »

Da imaju pameti Hrvati bi u ponudi imali halal turizam i zaradili velike pare. Ne mislim da bi puno zaradili od nas iz Bosne nego od muslimana iz bogatih evropskih zemalja ali i Bliskog Istoka.

Imaju Tunis,Egipat,Tursku sto ce u Hrvatskoj
« Last Edit: Juli 31, 2012, 23:33:55 od vjera__istine2 »
*
0
*
0
vjera__istine2
Oflajn
Muško
2608
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: Juli 31, 2012, 23:33:09 »

a u stvari otpada im Tunis i Egipat nakon revolucije Cheesy
*
0
*
0
zehra
Oflajn
Žensko
3989
Vidi Profil
« Odgovori #5 u: Avgust 02, 2012, 01:02:22 »

a u stvari otpada im Tunis i Egipat nakon revolucije Cheesy

Sve je manje više na svom mjestu, nemoj da praviš antipropagandu. Smiley

A što se tiče princa, eno Grci prodaju ostrva, bolje ostrvo nego komad plažice.

A kad bolje razmislim, a što nije došo u naš Neum?
*
0
*
0

Halalite
Dawud01
Oflajn
1287
Vidi Profil
« Odgovori #6 u: Avgust 02, 2012, 09:33:20 »

Čudni su i ti bogatuni.
Dođe u Split gdje vrvi od turista i on bi htio da mu se izoluje dio plaže samo za njega. A šta je sa pravima ostalih turista?
Neka brate fino sebi zakupi otok i uživa u osami. Ali ne, on bi htio biti u najvećem gradu na Jadranu, a opet da je izolovan od svega.
Ponekad stvarno znaju pretjerati.
*
1
*
0
Faruk
*
Oflajn
Muško
6448
Vidi Profil WWW
« Odgovori #7 u: Avgust 02, 2012, 09:47:54 »

Za svoje pare može tražiti šta hoće, do domaćina je hoće li mu ispuniti. Nije rijetkost da hoteli imaju vlastite plaže.
*
0
*
0

djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8688
Vidi Profil WWW
« Odgovori #8 u: Avgust 02, 2012, 13:22:59 »

Navod
Sve je manje više na svom mjestu, nemoj da praviš antipropagandu. Smiley

A što se tiče princa, eno Grci prodaju ostrva, bolje ostrvo nego komad plažice.

A kad bolje razmislim, a što nije došo u naš Neum?

Neum je ionako "naš" samo na papiru..
*
0
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #9 u: Avgust 02, 2012, 14:09:21 »

Čudni su i ti bogatuni.
Dođe u Split gdje vrvi od turista i on bi htio da mu se izoluje dio plaže samo za njega. A šta je sa pravima ostalih turista?
Neka brate fino sebi zakupi otok i uživa u osami. Ali ne, on bi htio biti u najvećem gradu na Jadranu, a opet da je izolovan od svega.
Ponekad stvarno znaju pretjerati.

Čuj šta je sa 'pravima' ostalih turista. Pa svaki turista plaća neku uslugu, pa onaj ko je spreman da plati zašto ne bi tražio dio plaže. A šta Faruk reče do domaćina je da li će mu to ispuniti.
*
0
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
Dawud01
Oflajn
1287
Vidi Profil
« Odgovori #10 u: Avgust 02, 2012, 14:13:45 »

Nisi me dobro razumio. Mislio sam da je Split prenapučen i bez turista i da nema toliko kapaciteta (plaže) da sad pravi neke izolovane. Zbog toga vjerovatno taj hotel i nije mogao dobiti koncesiju.
A svakako se slažem da za svoj novac svatko ima pravo tražiti ono što želi, a neka se domaćin crveni ako ne može udovoljiti takvim zahtjevima.
*
0
*
0
Dawud01
Oflajn
1287
Vidi Profil
« Odgovori #11 u: Avgust 02, 2012, 14:21:41 »

I još da napomenem da mi živce piju ovi hrvatski novinari, koji ko babe samo trube o tome koliko koji turisti potroše novaca u Hrvatskoj.
Razumljivo je da svaka turistička zajednica želi što više zaraditi tokom sezone, ali ne treba se svakom gostu zavirivati u novčanik.
Bolje bi im bilo  da malo više obrate pažnju na ono što oni nude svojim gostima i da se potrude da ti gosti odu iz Hrvatske što zadovoljniji.
*
0
*
0
Ahmed Islamovic
*
Oflajn
1362
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: Avgust 02, 2012, 19:48:18 »

Novinarima nije posao da prodaju turisticke kapacitete nego da prodaju novine / portale / televizije. "Turisti zadovoljni" je puno losija vijest od "hotel izgubio XXXXY novca" ...
Dakle novinari rade svoj posao "dobro" Smiley
*
0
*
0
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #13 u: Avgust 02, 2012, 22:00:19 »

Sto se vi isikiraste za hrvatski turizam. Turizam mi je uglavnom asocijacija za blud, pjancevanje i upropastavanje divnih jedinstvenih predjela, da bi se napravilo nesto vec sto puta vidjeno, predvidivo za isto tako predvidive i ogranicene turiste.

Halalite, ali me uzasno nervira danasnji koncept turizma. A jos vise me nervira kada vidim kako se radi turizma upropastavaju nekad fakat prelijepa mjestasca.

Sto se tice teme: Pa skutori fakat ne znaju prodati robu koju imaju, upravo zato sto su skutori.
*
0
*
0
Faruk
*
Oflajn
Muško
6448
Vidi Profil WWW
« Odgovori #14 u: Avgust 03, 2012, 08:55:01 »

Mislio sam da je Split prenapučen i bez turista i da nema toliko kapaciteta (plaže) da sad pravi neke izolovane.

Za plaže ne znam, samo pored onolike obale i ostrva sumnjam da se ne bi moglo napraviti stotine privatnih plaža i uzeti masnu lovu turistima. Što se gradova tiče, dođi u špici sezone, porani i bez problema možeš klanjati na sred Straduna, a da ne sretneš 3 čovjeka. I isto tako od Dubrovnika do Rijeke i dalje, porani, cijeli grad je tvoj. I baciš sidro negdje na šetalištu pod zidinama ili u parku među crnogoričnim drvećem, otvoriš svoju konzervu paštete, jedeš, gledaš more kako se talasa, udišeš miris (b/m)ora... Onda šrošetaš po gradu, prođeš tamo gdje prolaze svi, odeš i tamo gdje živi narod, pokušaš osjetiti dušu čaršije, sjetiš se kako su nekada tuda hodili izaslanici našeg Halife, a svugdje ima i tragova islama, svugdje, u svakom gradu. I tako haman do 8 ujutro kad navale prvo privatnici da otvore pripreme radnje, raja koja ide na poso, a onda i All inclusive turisti. I sve se poremeti: od prirode do onog što je napravio čovjek: hem upekne sunce, hem navale hiljade polugolih ljudskih tjelesa (iz moje perspektive, imana radi, puno bi bolje bilo da su potpuno goli, ali to nije tema), čuješ samo vrevu, ne čuješ more, ne čuješ ptice ni golubove, hm, golubovi, prestajem pisati, nerviraju me, prije dva dana potrošio sam 80 KM samo da zaštitim jedan prozor od njih, pravi su leteći štakori. Pokvariše mi inspiraciju.
« Last Edit: Avgust 03, 2012, 08:56:33 od Faruk »
*
4
*
0

Stranica: [1] Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54013039
Copyright © IslamBosna.ba