ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580806
Tema: 64185
Članova: 29189
Najnoviji član: vpqadtqdutxe

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Islam (Moderator: Ummu_abdullah)
| | |-+  Šta je uzrok slabosti muslimana - moj komentar na tekst sa IB stranice
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20 Idi dolje Printaj
Tema: Šta je uzrok slabosti muslimana - moj komentar na tekst sa IB stranice  (Čitanja 8098 puta)
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #105 u: Avgust 08, 2012, 00:49:55 »

Jeste, ja jos nikad nisam zapalio, i nadam se da je to definitivno proslost aBd. Medjutim, nemojte da pomislite da su oni komentari na onoj temi pomogli, ne! Ono samo moze zainatiti insana, jer su uvredljivi do velike mjere. Ja nikada, bas nikada, necu se na onakav nacin nijednom duhandziji obratiti.

Pomogli su mi prijatelji svojim primjerom,ljudskim i jaranskim.. a ne napuhanim sa nekih visina, sa vrha Dzenetskih stepena i deredza koje su vec dostigle bivse duhandzije, u dzematu nasem virtuelnom. Wink

znači, inšallah bude kafa 'na suho'  laugh
*
3
*
0
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #106 u: Avgust 08, 2012, 00:54:08 »

činjenica jeste da su muslimani slabi danas ali se nikako ne mogu porediti sa holandskim pederima i ćafirima pa i paralele se ne smiju izvlačiti. Razlika je tu ko nebo i zemlja, sama činjenica da će ćafiri vječno u dzehenem isključuje bilo kakvu mogućnost porediti to dvoje.
Isto tako važe drugi parametri za njih a drugi parametri za muslimane.
Recimo musliman muškarac koji nije oženjen stalno se bori protiv svojih strasti i ta žrtva na Allahovom putu ga košta da možda ne može opušteno razmisljati i koncentrisati se kao neki tamo nevjernik bez savjesti i pameti.

Allah dž. s. rasporedjuje ko ce gdje, a cafir je nekada bio i onaj sto se tik do smrti na cenifi sjetio gdje se treba i ne treba okrenuti

joj kad cujem ove price... zamanta mi se
*
0
*
0
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #107 u: Avgust 08, 2012, 00:59:54 »

Ne to Ihlasice, nisam na to mislio. Vec na komentare uvreda na racun onih koji duhane. Ono je bas sa neke.. aman visine..

ma, bezze. Wink

« Last Edit: Avgust 08, 2012, 01:04:11 od Zele »
*
1
*
0

Sredinom.
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #108 u: Avgust 08, 2012, 01:02:54 »

Ma ne, rose, necemo na 'suho' u prahu kafu, zasucemo je prokuhanom vodom..pa onda. Cheesy Grin
*
2
*
0

Sredinom.
ihlasica
*
Oflajn
9966
Vidi Profil
« Odgovori #109 u: Avgust 08, 2012, 01:06:19 »

Ne to Ihlasice, nisam na to mislio. Vec na komentare uvreda na racun onih koji duhane. Ono je bas sa neke.. aman visine..

ma, bezze. Wink

Ma znam, skontala sam na sta si mislio, vec da se pohvalim.
*
1
*
0
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8733
Vidi Profil WWW
« Odgovori #110 u: Avgust 08, 2012, 01:06:30 »

Naumpade mi jedna hanuma, nedavno na iftaru..Veli ona meni, naspi der ti meni te kahve.. A ja za džezvu kad ona, jok, nego ti meni naspi malo tog mlijeka za kahvu, i tu dodaj malo vode za kahvu (ne smije žena kahvu piti), pa da ja oćejfim... Eh reko, svaka ti čast, ne treba ćejf dat nizašta Wink
*
3
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Qalbija
Oflajn
750
Vidi Profil
« Odgovori #111 u: Avgust 08, 2012, 01:07:18 »

Ja sam isto prestao duhaniti prije dvije godine skoro .
Isto sam skonto u praksi da ne valja nečiju sramotu izvikivati nikako iz razloga što ti onda Allah da i sam da je doživiš ,ponizi te pa uradiš isto ono šta si se ibretio nekome kako eto on to može da griješi.
Sakrij tuđi grijeh i ako hoćeš pomoći da ne griješi ne prozivaj ,nego moraš biti baš suptilan i strpljiv
*
9
*
0

rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #112 u: Avgust 08, 2012, 01:09:47 »

Ma ne, rose, necemo na 'suho' u prahu kafu, zasucemo je prokuhanom vodom..pa onda. Cheesy Grin

...pa onda mi jednu zapalimo  laugh
mi, mi, ne ti ko ti Cheesy

neka, neka, ustraj akoBogda  Smiley
*
2
*
0
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #113 u: Avgust 08, 2012, 01:12:00 »

Ja sam isto prestao duhaniti prije dvije godine skoro .
Isto sam skonto u praksi da ne valja nečiju sramotu izvikivati nikako iz razloga što ti onda Allah da i sam da je doživiš ,ponizi te pa uradiš isto ono šta si se ibretio nekome kako eto on to može da griješi.
Sakrij tuđi grijeh i ako hoćeš pomoći da ne griješi ne prozivaj ,nego moraš biti baš suptilan i strpljiv

e pa nije valjda bas da je duhan tolika sramota  laugh
ovo sve drugo si lijepo rekao
sakrijes tudji pa i tebi Allah sakrije od drugog
*
0
*
0
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #114 u: Avgust 08, 2012, 01:12:47 »

gri-eška,što bi rekao Dane  Cool
*
1
*
0
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #115 u: Avgust 08, 2012, 01:13:42 »

Samo vi opletite, niti mi je smetalo..  niti ce. Wink

Ali kad vam budem ispricao kako sam ja duhanio i koliko.. kako se ta odluka desila. Kako je sve teklo.. kako se osjecam bolje, i kako imam osjecaj da mi se grudi same sire.. vi ce te ih sami zapaliti da izgore. Cheesy

Smiley
*
1
*
0

Sredinom.
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #116 u: Avgust 08, 2012, 01:16:31 »

Bas sam Daneta skoro spomenuo, kao neki primjer. Grin

Ter se sjetih sad. Cheesy
*
4
*
0

Sredinom.
rose
Oflajn
Žensko
1069
Vidi Profil
« Odgovori #117 u: Avgust 08, 2012, 01:17:54 »

Bas sam Daneta skoro spomenuo, kao neki primjer. Grin

Ter se sjetih sad. Cheesy

da da 'ter' haha Smiley ja zbilja nisam nikada cula uzivo da netko tako govori  Smiley
*
1
*
0
abidaga2
Oflajn
2927
Vidi Profil
« Odgovori #118 u: Avgust 08, 2012, 01:18:53 »

činjenica jeste da su muslimani slabi danas ali se nikako ne mogu porediti sa holandskim pederima i ćafirima pa i paralele se ne smiju izvlačiti. Razlika je tu ko nebo i zemlja, sama činjenica da će ćafiri vječno u dzehenem isključuje bilo kakvu mogućnost porediti to dvoje.
Isto tako važe drugi parametri za njih a drugi parametri za muslimane.
Recimo musliman muškarac koji nije oženjen stalno se bori protiv svojih strasti i ta žrtva na Allahovom putu ga košta da možda ne može opušteno razmisljati i koncentrisati se kao neki tamo nevjernik bez savjesti i pameti.

Allah dž. s. rasporedjuje ko ce gdje, a cafir je nekada bio i onaj sto se tik do smrti na cenifi sjetio gdje se treba i ne treba okrenuti

joj kad cujem ove price... zamanta mi se
nisam ja nista rekao protiv toga da se neko ne moze pokajati i vratiti jedinoj ispravnoj vjeri
daleko od toga
*
0
*
0
Qalbija
Oflajn
750
Vidi Profil
« Odgovori #119 u: Avgust 08, 2012, 01:18:58 »

Nisam mislio konkretno na duhan @rose , inače kad vidim kako neko voli oprati nekoga javno kontam : "pa šta si ti to melek pa sa tolikim žarom "pravednika"  drugoga huliš"  Huh?
*
3
*
0

Stranica: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 20 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54850033
Copyright © IslamBosna.ba