ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Re: rrrrr :) od Lemana +1
Re: rrrrr :) od Lemana +1

Bezze dana:

Statistika
Poruka: 578750
Tema: 64111
Članova: 24356
Najnoviji član: SaraInvargy

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Islam (Moderator: Ummu_abdullah)
| | |-+  Cigarete zabranjene u njujorškim parkovima
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Idi dolje Printaj
Tema: Cigarete zabranjene u njujorškim parkovima  (Čitanja 4233 puta)
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #75 u: April 13, 2012, 18:41:33 »

@Zlatni, uopce nisam mislio na tebe licno..mozda samo u nizu.. ka ni na kog posebno ovdje, licno i presonalno. Ja nigdje nisam rekao da je pusenje uredu, niti sam poricao to o cemu pricate.. znam to dobro. Ali jednostavno smatram pretjerivanjem to za parkove i ulice.. halo ba ljudi jednostavno pretjerujete. Idite pokrenuti akciju i ocistite Miljicaku ako vam smrad smeta.. ucinice te hajr i sevap.. vama i vasim sugradzanima. Smiley

Ja duhanim i duhanicu sve dok mi se cejfne.. u tudzoj kuci nisam nikad zapalio tamo gdje se ne pusi i nema piksle, niti cu. Ne duhanim ni u svom vlastitom stanu a kamo li u tudzem. Ali naravno kad bi znao da sam nepozeljan, zbog takve stvari u nekom drustvu ili domu.. nikad  u to drustvo ne bih ni usao niti u tu kucu.

Sve je regulara dakle.. kome sam ja nepozeljan ovakav, i on je meni onakav.. i potaman sve. Smiley

*
2
*
0

Sredinom.
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8692
Vidi Profil WWW
« Odgovori #76 u: April 13, 2012, 18:46:37 »

ma hajde zele priznaj, ko ti dira u cigaru ko da ti dira u Bosnu. Grin
*
2
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #77 u: April 13, 2012, 18:52:59 »

ma hajde zele priznaj, ko ti dira u cigaru ko da ti dira u Bosnu. Grin

Hajd' ti ne provociraj. Grin

Ha, cuj.. u ratu koliko mi je znacila kriska hljeba i metak..toliko mi je znacila i cigara. Cheesy Ne objasnjivo je to fakat. Jedan moj dobri prijatelj.. veoma drag Smiley prestao je skoro duhaniti.. ja se odvec kanim isto..ali malo teze ide sve to.

Kaze mi da sad fura elektricnu cigaru i to. Grin Jedva cekam kad cemo skupa kahvu piti.. da prenese iskustva i da kresnemo po tu jednu elektricnu. Grin
*
2
*
0

Sredinom.
Zlatni rez
*
Oflajn
Muško
2521
Vidi Profil
« Odgovori #78 u: April 13, 2012, 19:05:27 »

Bojim se da jedina moguča akcija za pročišćenje Miljacke neodlazak u čenifu narednih 10 dana, to je što se sugrađana tiče  Grin
*
4
*
0

Najljepši miris na svijetu - miris žene koju voliš
Deepblue
Oflajn
1580
Vidi Profil
« Odgovori #79 u: April 13, 2012, 19:15:19 »

Da se ja pitam ja bih zatvorio sve fabrike duhana Smiley

Licemjerje "javnosti" je toliko da donose zakone u kojima nalazu tim istim proizvodjacima da na kutijama cigareta pisu da njihov proizvod ubija, da stavljaju slike ogavnih posljedica pusenja na kutije, zabranjuju pusenje na javnim mjestima - a u isto vrijeme dozvoljavaju proizvodnju i dstribuciju otrova. Naopak dunjaluk, pa sta ces...
*
6
*
0

www.go2bosnia.com

Bosnia... the real sense of adventure Smiley
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #80 u: April 13, 2012, 19:23:36 »

Da se ja pitam ja bih zatvorio sve fabrike duhana Smiley

Licemjerje "javnosti" je toliko da donose zakone u kojima nalazu tim istim proizvodjacima da na kutijama cigareta pisu da njihov proizvod ubija, da stavljaju slike ogavnih posljedica pusenja na kutije, zabranjuju pusenje na javnim mjestima - a u isto vrijeme dozvoljavaju proizvodnju i dstribuciju otrova. Naopak dunjaluk, pa sta ces...

Aferim naravno ide.

To je to, i tu je kraj cijele price. To i sam kazem i mislim tako. Zato  mi idu na zivce te zabrane lafo po parkovima i ulicama... pa cak bi i u stan tudzi da zavire.  A moze se rijesiti vema lako sve, i jednostavno. Prvi bi, mozda za ne povjerovati.. podrzao tu zabranu proizvodnje duhanske stetocine i smrada.. kao i crnog i bijelog luka naravno. Cheesy

*
1
*
0

Sredinom.
djulbe-secer
*
Oflajn
Žensko
8692
Vidi Profil WWW
« Odgovori #81 u: April 13, 2012, 19:28:02 »

samo sto je luk zdrav Grin
*
1
*
0

Zivot ima bolji okus kad su ti stopala umorna od puta...
(nalij mi kahvu i ja ću odmah bit raspoložena)
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #82 u: April 13, 2012, 19:35:20 »

samo sto je luk zdrav Grin

Ma eto kazu tako.. ali je bljak. Cheesy

Da sad ne ispadne da sam neki radikalni protivnik istog..nisam. Jeo sam ga u ratu, stas' nuzda zakone mjenja. Smiley Od tad sam malo i ublazio stav o istom. Ima nacina kad se spremi da je ok.. ali ipak... kad bi proizvodnja prestala nevjerujem da bi zazalio ni minute.  Smiley
*
1
*
0

Sredinom.
El-Kalem
*
Oflajn
Muško
3920
Vidi Profil
« Odgovori #83 u: April 13, 2012, 20:12:33 »

gdje ce cevap ili grah bez luka.   Smiley  ili suho meso, sudzuk, ma daj....
*
3
*
0

Iako sam nemoćno i malo da opisujem svijet nebi stalo
Mogao bi pisati i danju i noću, ali o nepravdi da pišem hoću
O tome ću prestati da pišem kada više ne mognem da dišem
Svako želi da nam sreću kvari, a ponajviše nam sloge fali
A sada svi malo tiše pero želi pjesmu da vam piše..
Zele
Oflajn
Muško
8473
Vidi Profil
« Odgovori #84 u: Maj 20, 2012, 18:02:35 »

Malo vise od mjesec dana naduravanja, mjesec dana grcevite borbe iz koje cu nadam se izaci kao pobjednik..

Jos uvijek grizem, Evil jos uvijek nije sve leglo na svoje mjesto. A, leci ce, hoce. Wink

Mada joj jos uvijek miris osjetim, jer bila je najbolja od svih.. dosadasnjih. Ipak, otici ce u proslost, i neka ide..

vrijeme je bilo vec odavno. Prazna je pepeljara, a srce, odkad je otisla.. kuca veselije tika-taka- tak- tak. laugh

*
5
*
0

Sredinom.
Lemana
Oflajn
Žensko
650
Vidi Profil
« Odgovori #85 u: Maj 20, 2012, 23:48:16 »

Evo da se nadovezem na ovu pricu jos jednom.. Smiley

Volim moje prijatelje i rodbinu,jako ih  postujem....ali ih tako molim.. lepo je vreme napolju sad svaki dan,bar do septembra nemoj da mi zapale u sobi, tek sam okrecila kuci...jesam se vala namucila i umorila  Undecided

« Last Edit: Maj 21, 2012, 11:58:15 od Lemana »
*
1
*
0
ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12555
Vidi Profil
« Odgovori #86 u: Maj 21, 2012, 02:03:14 »

Nisam vise pusac, ali sto je previse-previse je.Mislim, zabraniti im pusenje na svezem vazduhu, pa i u vlastitom stanu.Haman, a gde onda da puse?
*
0
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
valentino
*
Oflajn
8336
Vidi Profil
« Odgovori #87 u: Maj 21, 2012, 02:41:31 »

Nisam vise pusac, ali sto je previse-previse je.Mislim, zabraniti im pusenje na svezem vazduhu, pa i u vlastitom stanu.Haman, a gde onda da puse?

Treba samo da se neka firma seti i proizvede specijalne boce za odlaganje duvanskog dima.
Te boce bi se nosile sa sobom, vece na ledjima, manje za pojasom.
Iz rezervoara boce moglo bi ici jedno crevo na cijem kraju je specijalna mustikla u koju se umece cigara.

Pusac umesto u zrak da izduvava stetni dim on ga ponovo duva u mustiklu, i on kroz to crevo ide u tu speccijalnu bocu---ili rezervoar, gde se kompresuje....prosto kao pasulj. Grin
Domacinstva bi u stanu imala vece boce, i kada se dovoljno napune, u posebnim firmama se zamenjuju za prazne .

Kompresovani dim, i nikotin u njemu, mogao bi da se koristi u industriji u odredjene svrhe, tako da svi budu zadovoljni.

Eto sestre Lemana i Dragamasi, ako se nekada tamo u Americi sete i pronadju tako sto- vi znate da je vas zemljak Valentino to davno vec izmislio.
Cek bre bolan !,..a sto ne bih ja ovo patentirao ? 
*
4
*
0
valentino
*
Oflajn
8336
Vidi Profil
« Odgovori #88 u: Maj 21, 2012, 02:49:03 »

Evo kako se neki snalaze kada ih uhvate na delu . Grin

*
1
*
-1
zehra
Oflajn
Žensko
4013
Vidi Profil
« Odgovori #89 u: Maj 21, 2012, 12:20:33 »

Zele,

Da li je to moguće? Prolaziš se pušenja? Mashallah, da te Allah pomogne u toj borbi. Izdrži, pa ako ne daj Bože jedan dan i poklekneš drugi nastavi kao da ništa nije bilo.

*
1
*
0

Halalite
Stranica: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54181112
Copyright © IslamBosna.ba