ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Re: Svaki dan slika od valentino +1

Bezze dana:

Statistika
Poruka: 578500
Tema: 64105
Članova: 23632
Najnoviji član: voliblarl

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Dijalog s nemuslimanima (Moderator: ummuSumejja)
| | |-+  Silovana,ubijena deca i Bog
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: [1] 2 Idi dolje Printaj
Tema: Silovana,ubijena deca i Bog  (Čitanja 1828 puta)
Licemer
Oflajn
Muško
89
Vidi Profil
« u: Juli 13, 2012, 20:19:11 »

Brate Valentino eto bas kako si i ocekivao Smiley ,otvaram i ovu vrlo vaznu temu !

Svaki dan ,na raznim delovima sveta , hiljade dece biva silovano,ubijeno.....pre toga sva ta deca su svojim nevinim,iskrenim srcima molila,vapila za pomoc i NIKO nije odgovorio na njihovu molitvu .

A u isto to vreme dok su ta deca silovana i ubijana ,mnogi vernici su verovali ,da im je Bog pomogao u necemu i zahvaljivali mu se !

To je prevelik paradoks !

Vazno je zapaziti da ni ti vernici nemaju siguran dokaz da im je bas Bog pomogao ,tako da je moguce da im i nije pomogao nego da je sve slucajnost ili vera koja privlaci pozitivnu ili negativnu energiju svemira svojom molitvom ,bez da se Bog mesa !

Jer je nemoguce da Bog pomogne najedenom verniku,ugojenom i u fotelji ,a ne pomogne detetu koje vristi od straha i bola !!!
*
0
*
0

Bog je Ljubav
grmec1
Oflajn
Muško
863
Vidi Profil
« Odgovori #1 u: Juli 14, 2012, 00:23:17 »

Velika je razlika izmedju onoga sta covjek misli da je pomoc i onoga sta Mudri i Sveznajuci Allah dz sh zna da je pomoc.
Covjek mrzi nesto ili voli nesto ali covjek nezna sta je od ovo dvoje bolje za njega, a Allah dz.sh. zna.
*
1
*
0
valentino
*
Oflajn
8308
Vidi Profil
« Odgovori #2 u: Juli 14, 2012, 01:58:13 »

Znao sam da ce ovo da postavi,one druge teme su Licimeru bile samo kao zagrejavanje,ovo je njegova udarna stvar.
Iz toga razloga  sam i ja pripremao teren da ga docekam.
Pazlijivo sam ga podsticao  da se sto vise otvori u svome shvatanju vere, bez da vodim neku tesku raspravu sa njime i da mu dokazujem neke kontradiktornosti Biblije ili Krscanskog ucenja .
Samim Krscanima je cesto puta veoma tezak sagovornik jer on uzima veru na samo njemu svojstven nacin.
Oko ove teme mislim,.. sa drugim Krscanima sigurno bi smo nasli slicno misljenje i  usaglasili stavove po ovom pitanju.
Verujem da bi se sve zavrsilo u nekoliko postova.

E sto se tice Licimera , Evil...verujem,..sa njime bi ova tema  bila jedna od najcitanijih na forumu.
Ali on eto nije mogao da se malo strpi, navalio da ide u "banovice"i eto vidim administracija mu uslisila zelju. police

*
0
*
0
grmec1
Oflajn
Muško
863
Vidi Profil
« Odgovori #3 u: Juli 14, 2012, 02:11:25 »

Navod
Znao sam da ce ovo da postavi,one druge teme su Licimeru bile samo kao zagrejavanje,ovo je njegova udarna stvar.
Iz toga razloga  sam i ja pripremao teren da ga docekam.
Pazlijivo sam ga podsticao  da se sto vise otvori u svome shvatanju vere, bez da vodim neku tesku raspravu sa njime i da mu dokazujem neke kontradiktornosti Biblije ili Krscanskog ucenja .
Samim Krscanima je cesto puta veoma tezak sagovornik jer on uzima veru na samo njemu svojstven nacin.
Oko ove teme mislim,.. sa drugim Krscanima sigurno bi smo nasli slicno misljenje i  usaglasili stavove po ovom pitanju.
Verujem da bi se sve zavrsilo u nekoliko postova.

E sto se tice Licimera , ...verujem,..sa njime bi ova tema  bila jedna od najcitanijih na forumu.
Ali on eto nije mogao da se malo strpi, navalio da ide u "banovice"i eto vidim administracija mu uslisila zelju
.
Pa i neka je otisao u banovice, nije on uopste ni razgovarao. U svako pitanje ili odgovor je ubacivao uvrede na muslimane, islam i Poslanika s.a.v.s.
A i ova tema sto je otvorio, vidi se po nacinu na koji je postavio pitanja da bi ovi razgovori zavrsili sa pricom o predodredjenju.
A ti znas da takva prica zavrsava sa: tako je i nije tako.
« Last Edit: Juli 14, 2012, 03:03:51 od grmec1 »
*
2
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #4 u: Juli 14, 2012, 04:59:11 »

Pomoc za kojom djeca i unesreceni vape doista ih i ocekuje na onom svijetu, ako vec ne prezive i ne dozive istu na ovom svijetu.

Ostalo je pitanje vjerovanja u Sudnji Dan i buduci svijet!!!

I siromasni i slabi kao i bogati bivaju iskusavani na ovom svijetu. Jednima je nedaca kusnja, drugima je bogatstvo, polozaj ili ugled kusnja...

Pred Boga Jedinog Pravednog Sudca cemo stati....
*
3
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #5 u: Juli 14, 2012, 05:03:22 »

Izgleda na ovom forumu banovi idu zbog zivaca drugih clanova, a ne zbog Boga.... Takav sam dojam stekla. Dok vam ne idu na zivce mogu pisati sta hoce na racun Boga i vi cete odgovarati, a cim vasi zivci dodju u pitanje odmah potrci ban....

Sabur....ko nema zivce za da'wu ne mora ni otvarati teme na podforumu za cafire.....

Daju podforum za cafire i onda ne daju cafirima da budu cafiri na njemu tcccccc....

Bitno je reci istinu, a u vjeru kolko god zeljeli, ne mozete uvesti nikog vasom zeljom i nestrpljenjem, a narocito ne sa slabim zivcima Cheesy
*
4
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #6 u: Juli 14, 2012, 07:32:52 »

Covjek je u pravu. U Saudiji ima krscana kolko hoces. Sto radnika, sto sluskinja, modernih robova.

Dabude Saudija zaposljavala siromasne muslimane Afrike. Al jok! Muslimanima ne smiju bit tolko okrutni. Boje se morali bi im izdvajat zekat i sadake pa ubrzo ne bi radnici imali potrebe bit robovi. Ovako je lakse uzet krscane u sluzbu pa imat gladne muslimane Afrike kojima ce jednom godisnje poslat sadaku i zekat.

Emirati su barem radnicima dali crkve. Ali su pretjerali pa i Budistima dali bogomolje pa se na 1 metar od velike dzamije u starom gradu Dubaija klanjaju kipovima!!!

Dohakat ce Arapi sami sebi svojom sebicnoscu. I dohakat ce im oni koje su u svojoj skrtosti prisilili da im budu moderni robovi.

Sta mislite o generaciji koja se rodila u arapskom svijetu, ciji su se roditelji ovdje rodili, ciji su djedovi dosli i oformili crkvu prije 50 godina....oni nemaju drugu domovinu....znaju za crkvu od kad znaju za sebe....

Helem svako ce svoje greske pokusat. I mi smo Bosanci pokusali svoje kad su begovi dovodili u najam Serve.... Ko ce kome - ko svoj svome.....
*
2
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #7 u: Juli 14, 2012, 07:37:01 »

A to da ima silovanja ima. Arapi ne siluju samo nemuslimanke nego i sluskinje iz Malezije I sl. Neki im debil protumacio da je njihovo halal sto im je u posjedu... A izostavljaju onaj dio "kad im vjencane darove njihove date". Drugim rijecima vase su ako ih ozenite...ali jok.

I Saudijci ili nek otpuste krscane iz sluzbe da idu kucama i dovedu muslimane, ili nek ljudima daju crkve. Ako ne zele crkve pa sta ce im i krscani!!!

*
1
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #8 u: Juli 14, 2012, 08:37:55 »

Emirati nisu daleko od Saudije, pa ovdje ako neka sluskinja prijavi silovanje zavrsi u zatvoru zbog prostitucije. Kakva serijatska policija...znas da po serijatu trebaju 4 svjedoka koja su vidjela svojim ocima sam cin polnog akta....i jos ce biti ukoreni sto nisu odvratili pogled!!!

Onaj "alim" sto je izdavao fetve, ohalaljivao prostituciju kroz privremene misjar brakove, ohalaljivao osamljivanje muskaraca i zena fetvom da zena da svog mlijeka muskarcu da popije I td. Srecom vlada KSA mu je zabranila izdavanje fetwi, Ali to nije sprijecilo mnoge da se vade na njeg...a ne znaju da je vrijeme kad ce i pojedini alimi i oni koji ih slijepo slijede ici direktno prema vatri dzehennema....

I krscani nisu etnicki ocisceni u Saudiji. Niko ih nije ubijao....kako mozes reci ocisceni....

*
1
*
0
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #9 u: Juli 14, 2012, 10:17:36 »

A to da ima silovanja ima. Arapi ne siluju samo nemuslimanke nego i sluskinje iz Malezije I sl. Neki im debil protumacio da je njihovo halal sto im je u posjedu... A izostavljaju onaj dio "kad im vjencane darove njihove date". Drugim rijecima vase su ako ih ozenite...ali jok.

I Saudijci ili nek otpuste krscane iz sluzbe da idu kucama i dovedu muslimane, ili nek ljudima daju crkve. Ako ne zele crkve pa sta ce im i krscani!!!

Pa čekaj, post ili 2 ranije si rekla da nemaju muslimane među poslugom, jer bi morali da im daju i zekat itd. itd? Otkud onda sluškinje muslimanke iz Malezije?
*
2
*
-1

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
damask
Oflajn
Žensko
1345
Vidi Profil
« Odgovori #10 u: Juli 14, 2012, 12:16:20 »

Nijedna žena koja drži do sebe neće pristati na to.Kratki zijaret,fino objašnjeno o čemu je riječ

Navod
Od onih koji dozvoljavaju misjar je i šejh Abdullah bin Džibrin, on kaže: "Ovaj naziv je novi i pod njim se podrazumijeva da čovjek oženi ženu i da je ostavi u njenom stanu bez obaveze podjednakog boravka kod nje i prve žene, nego dolazi kod nje kad mu odgovara, provodi određeno vrijeme i odlazi. Ovaj brak je ispravan ako je žena s tim zadovoljna, međutim, mora da se razglasi sklapanje braka i da se ova žena prizna kao supruga, pripadaju joj prava zakonite supruge, djeca koja rodi su njegova i imaju prava koja se podrazumijevaju očinstvom". (Zevadžu misjar: Abdulmelik el-Mutlak, str.203)

E pa stvarno ne znam ko na ovo pristaje.Ovo je doslovno pristanak da se poniziš maksimalno
*
2
*
0
semsona
Oflajn
420
Vidi Profil
« Odgovori #11 u: Juli 14, 2012, 12:26:11 »

Miriam ne pada mi napamet da trazim IME sad po forumu. To ne bilo aktuelno prije dvije godine. Nije ni jedan od tih gore ALIMA nego samostalni alim koji je na svoju ruku donosio fetwe i zbog njeg je vlada Saudije prije dvije godine zabranila da iko izdaje fetwe osim koga licenciraju za to.

Mozda se covjek u medjuvremenu pokajao. Ali ocito da neki ljudi koji to slijede nisu. I ne pise bukvalno u fetwi ohalaljujem prostituciju...ne budi bukvalista. Fetwom su se mnogi postakli da posjecuju zene zapada cak i prostitutke pa da ih za mal mehr ozene na par dana kolko traje odmor I vise se nikad ne pojave.
Kolko Arapa ganja Evropljanke na taj nacin....kolko ih licno znam sto se stalno zene i razvode...a djevojke nek idu nazad u svoje zemlje....nisu vise djevice.

Edo nemoj sitnicarit. Pominjala sam muslimanke Afrike...a sto se tice drugih nacija pa imaju sluskinje iz Malezije I Indonezije, sri lanke, Filipina.... Mnoge predju na Islam vjerovatno u nadi da lakse nadju posao, posto neke familije uzimaju nemuslimanke samo part time i hajde nazad u svoje iznajmljene krevete.....bukadar njih iznajme jednu sobu pa spavaju po krevetima na sprat. Moraju se same hraniti i na udaru su radnika. One sretnice koje dobiju puno vrijeme barem se hrane u toj kuci pa platu mogu cijelu poslati familiji. A to kolko srece tolko i nesrece jer su na usluzi 24 sata dnevno. Bude se djeci, ciste, kuhaju pocevsi i prije sabaha da sve blista kad se domacini probude.... Spavaju na podu nerijetko jer im ne daju na krevetima, a nece ni da drze madrace za njih. Jedna me molila zimus da joj dam deku makar da smota ispod sebe hladno joj na podu zimi.

Ma dosta grijeha i nepravde ima, bezbeli te se djevojke I zene zale u crkvama svojima. Samo ne znam koja ih nevolja tjera da trpe....moja drugarica iz Malezije radi kao socijalni radnik I kaze Malezanke I Indonezanke znaju doci slomljenih kostiju kod nje....neko ih udari....

I sad ne morate vi iz Bosne pravdat ove ovamo, nije to vas grijeh. Ogradite se kao sto se vjernici ovdje ogradjuju. To nije od Islama, nema Islam veze s tim, nek policija radi posao ili ako nece nek zene traze prava, ako ne mogu nek idu kuci, ako nemaju gdje kuci nek im Allah pomogne.

Naravno ovo nije masovno Ali se desava tu I tamo I dovoljno je od 5 miliona da svaki Dan dodje jedna na nesto se zalit pa da izgleda masovno....

Ne bi se trebale desavati ruzne stvari u muslimanskim kucama. Al ljudi tuku zene koje navodno vole, pa kako ne bi onda tukli sluskinje. Tuku zene djecu svoju pa kako ne bi tudje...

Stvar je to karaktera, a ne vjere. A stvar ne vjere tek onda kad se neko krije iza nje, a radi djela koja nisu ni od vjere, ni od karaktera.
*
0
*
0
ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12550
Vidi Profil
« Odgovori #12 u: Juli 30, 2012, 19:18:05 »

Bila je takva problematicna fetva, dobro se secam.
*
0
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12550
Vidi Profil
« Odgovori #13 u: Juli 30, 2012, 19:20:41 »

Nijedna žena koja drži do sebe neće pristati na to.Kratki zijaret,fino objašnjeno o čemu je riječ

Navod
Od onih koji dozvoljavaju misjar je i šejh Abdullah bin Džibrin, on kaže: "Ovaj naziv je novi i pod njim se podrazumijeva da čovjek oženi ženu i da je ostavi u njenom stanu bez obaveze podjednakog boravka kod nje i prve žene, nego dolazi kod nje kad mu odgovara, provodi određeno vrijeme i odlazi. Ovaj brak je ispravan ako je žena s tim zadovoljna, međutim, mora da se razglasi sklapanje braka i da se ova žena prizna kao supruga, pripadaju joj prava zakonite supruge, djeca koja rodi su njegova i imaju prava koja se podrazumijevaju očinstvom". (Zevadžu misjar: Abdulmelik el-Mutlak, str.203)

E pa stvarno ne znam ko na ovo pristaje.Ovo je doslovno pristanak da se poniziš maksimalno

Imas zena muslimanki koje nece da se bakcu previse oko muza, pa samo hoce da budu u takvim brakovima, da nemaju obavezu da mu kuvaju, peglaju...One samo hoce da su druge.
*
0
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
Qalbija
Oflajn
750
Vidi Profil
« Odgovori #14 u: Juli 30, 2012, 19:23:24 »

To je svojevrsna trgovina bjelim robljem ,a to se dešava u cijelom svijetu bez izuzetka i u maximalno liberalnom Amsterdamu i u konzervativnoj arabiji . Nije čudno za Amsterdam ali za Arabiju jes vala
*
0
*
0

Stranica: [1] 2 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54058631
Copyright © IslamBosna.ba