ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580825
Tema: 64192
Članova: 29212
Najnoviji član: Lictidelleday

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Dijalog s nemuslimanima (Moderator: ummuSumejja)
| | |-+  Pitanje za Hriscane
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 80 Idi dolje Printaj
Tema: Pitanje za Hriscane  (Čitanja 28094 puta)
Nemusliman
Oflajn
Muško
269
Vidi Profil
« Odgovori #90 u: Juli 05, 2012, 17:29:18 »

Vidjeli smoda je Allah objavio period od 2300.godina.Taj period je počeo 457.god. pre nove Ere, a zavrsio se 1844.god.posle nove Ere...Sta se tada desilo,koja je svetinja počela da se čisti,i da li je moguće saznati više o ovom Allahovom poslanstvu?...
Ako neko zna,neka objasni!...
*
0
*
0
Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #91 u: Juli 05, 2012, 21:23:15 »

KAKO JE MOGUCE DA JEDAN COVEK (pa makar bio i bezgresan) MOZE DA NA SEBE UZME GREHE COVECANSTVA?

Ovo je prvo pitanje na koje hriscanski oci nemaju odgovor zahvaljujuci arhitekti Hriscanstva i samozvanom apostolu Savlu iz Tarza.

Moguće je isto onako kao što pojedinac da svoj život, žrtvuje samog sebe radi drugih ljudi, radi većine. Zar povijest i današnjica nema primjera kad su pojedinci dobrovoljno davali svoje živote radi drugih ljudi, radi većine? U ratovima, u nesrećama? Pojedinac ovisno o okolnosti ako želi može dati svoj život za svo čovječanstvo.

Zašto bi onda bilo nemoguće da Krist koji je bio bez ikakvog grijeha uzme grijeh svih  grešnika? Pitanje nije ''kako je moguće'' nego ''zašto bi bilo nemoguće'' Bilo bi nemoguće da je bio grešnik. Ili odgovori zašto je bilo nemoguće Kristu da uzme na sebe grijeh čovječanstva?

Čuj ti ovo ''Pavao samozvani  arhitekta i apostol'' Molim te poštedi me svoga stava o apostolu Pavlu! Prodaješ jeftinu apologetiku protiv kršćanstva! Siguran sam da ovo nisu tvoje misli, nego ih kupiš s nekog antikršćanskog sajta.
*
0
*
0

Vjeruj u Gospodina Isusa Krista, pa ćeš se spasiti i ti i tvoja obitelj (Djela 16, 31)
valentino
*
Onlajn
8518
Vidi Profil
« Odgovori #92 u: Juli 05, 2012, 22:29:55 »

Dobro dosao Kristijan,kao sto vidis posle jedne odredjene pauze  forum je opet odpoceo sa radom,bas se radujem da si nam se i ti opet pridruzio. bra

Brat Lasselier je na predhodnoj stranici postavio niz zanimljivih pitanja na koja bi bilo vredno odgovoriti.
Evo ja cu to citirati da ti bude blize oku ,verovatno bi nam povodom ovoga imao sto reci.

Istina ova pitanja su bila upucena Pravoslavcu, ali s obzirom da ko zna dali ce on vise ovde navracati mozes i to sto reci kada si vec poceo .

Citat Lesseleir
Navod
Pravoslavac, dalje kazes:
"Upotreba kandila,tamjana,oltara,naslikanih Heruvima (andjela)... potice jos iz Starog Zaveta."

Sigurno je da tako nesto ne potice iz Starog Zaveta, sem ako se ne radi o friziranom prevodu.

Proklet da je covek koji bi nacinio lik rezan ili liven,stvar gadnu pred Gospodom,delo ruku umetnickih...” 5 Mojsijeva 27,15

Kako ti tumacis ovaj stih?
Ili je mozda i on "ispunjen"?
-----------------------------------
Jos kazes:
"Isus nije ukinuo SZ nego ga ispunio, cim je ispunjen zamenjen je Novim".

Gde je to Isus rekao da je Stari Zavet ZAMENJEN novim?
I kakva je to bezvezna fraza "ispunjen"?
Zakon se postuje, tj. drzi ili ne drzi!

Hoces dokaz za moju tvrdnju u vezi zakona kojeg treba POSTOVATI, tj, DRZATI, a ne ispunjavati?

Evo dokaza:

Izlazak 12:14 "I taj će vam dan biti za spomen, i praznovaćete ga Gospodu od kolena do kolena; praznujte ga zakonom VECNIM.

Izlazak 12:17 "I držite dan presnih hlebova, jer u taj dan izvedoh vojske vaše iz zemlje misirske; držite taj dan od koljena do koljena zakonom VECNIM.

Levitski Zakonik 3:17 "VECAN zakon neka vam bude od kolena do kolena u svim stanovima vašim".
Vino i silovito piće nemoj piti ti ni sinovi tvoji s tobom, kad ulazite u šator od sastanka da ne izginete. To neka vam je uredba VECNA od kolena na koleno..."

Levitski Zakonik 7:36 "To zapovedi Gospod da im od dana kad ih pomaza daju sinovi Izrailjevi zakonom VECNIM od kolena na koleno."

Levitski Zakonik 10:9 "Vino i silovito piće nemoj piti ti ni sinovi tvoji s tobom, kad ulazite u šator od sastanka da ne izginete. To neka vam je uredba VECNA od kolena na koleno".

Levitski Zakonik 16:29 "I ovo neka vam bude VECNA uredba".

Levitski Zakonik 16:31 "To neka vam je počivanje subotno, i mučite duše svoje po uredbi VECNOJ".

Levitski Zakonik 16:34 "I ovo neka vam je VECNA uredba".

Levitski Zakonik 17:7 "I neka više ne prinose žrtve svoje đavolima, za kojima oni čine preljubu. Ovo neka im bude zakon VECAN od kolena na koleno".

Levitski Zakonik 23:21 "I saberite se u onaj dan, sabor sveti da vam je; nijedan posao ropski ne radite zakonom VECNIM...".

Levitski Zakonik 23:31 "Ni jedan posao nemojte raditi; to da je VECNA uredba od kolena do kolena u svim stanovima vašim".

Pravoslavac, ne bih sad da pomislis da te lesselier pita zasto vi hriscani ne drzite sve ove uredbe (iako bi trebali, posto tvrdite da ste "duhovni Izrailj"- (jos jedna besmislena fraza)), vec ti samo skrecem paznju da ne pises besmislice kako je Stari Zavet "ispunjen" i na taj nacin protivrecis samom Starom Zavetu!!!

Ili Jahve mozda ne zna sta govori (u sta ja ne verujem) - pa jednom kaze da ce nesto trajati vecno, pa posle toga kaze da to vise ne vazi???!!! 
Zbunio se.
------------

Pravoslavac, reci mi kако to da su prinosi i zrtve ukinuti, tj. "ispunjeni" kad se prinosilo do unistenja Hrama, i to 40-ak godina posle navodnog raspeca???
I to su radili, po vama hriscanima Isusov brat Jakov i njegovi ucenici…koji su cak i osnivaca Hriscanstva Savla naterali da prinese zrtvu:

Dela 21

23 "Ovo dakle učini šta ti kažemo: u nas imaju četiri čoveka koji su se zavetovali Bogu;

24 "Ove uzmi i očisti se s njima, i potroši na njih neka ostrižu glave svoje, i svi će doznati da ono što su čuli za tebe ništa nije, nego da i sam držiš zakon i živiš po njemu.

25 "A za neznabošce koji verovaše mi poslasmo presudivši da oni takvo ništa ne drže osim da se čuvaju od priloga idolskih, i od krvi, i od udavljenog, i od kurvarstva.

26 "Tada Pavle uze one ljude, i sutradan očistivši se s njima, uđe u crkvu, i pokaza kako izvršuje dane očišćenja dokle se ne prinese žrtva za svakog njih.

Kakve zrtve prinosi samozvani apostol, kada je Isus "svojom zrtvom ukinuo zrtve"Huh?

Konfuzno, zar ne?

Toliko o nekakvom ispunjenju.
--------------------------
Dalje kazes:

"Hriscani su se u pocetku zvali nazareni.Kasnije da bi se razlikovali od jevreja i raznih drugih jeretika sebe nazivaju hriscanima.

Hriscani NIKADA sebe nisu nazvali hriscanima.
Mislim da ti je Istinoljub iznad dao odgovor nakon cega se ti izvlacis i kazes "meni to nije bitno":

Pa kako ti to ne moze biti bitno?

Naziv "hriscani" je izmisljen naziv - i to od strane onih koji su se tom ljudima rugali u Antiohiji!!!

Isto tako i simbol hriscanstva (Krst, naprava za mucenje politickih pobunjenika i razbojnika) je izum Rima koji nema nikakve veze sa Hristom.

Trojstvo je takodje jedan od izuma "apostola" Pavla koji je pomesao Hristovo ucenje sa mitraizmom iz rodnog mu mesta Tarza (Tarsos) i grckom filozofijom...
-----------------------------
Dalje kazes:

"I rekao sam ti da Biblija nije izmenjena, ali da se Jevandjelja razlikuju iz razloga koje sam vise puta pomenuo. Niko nije kasnije nesto menjao u Bibliji ili naknadno ubacivao ako na to mislis."

Tvrdis da Biblija nije bila menjana, tj. njen sadrzaj???

Vidim da si iznad postavio link Biblije iz koje kopiras citate, pa stoga uzimam da je po tebi ta Biblija (Danicic-Karadzic) merodavna i neizmenjena "bozja rec"?

Da li govoris neki strani jezik, engleski npr?
Ako govoris engleski, daj mi link Biblije na engleskom za koju ti verujes da je merodavna Bozja rec.

Daj da ih uporedimo.
Ja cu to da uradim, a ti sedi lepo i opusti se (sit back and relax), sve sto treba da uradis jeste da citas i prihvatis CINJENICE koje ti nude ovi "islamisti".
---------------------------------
Dalje, kazes:

"Naravno da ih je ispounio. Ranije nisu bile ispunjene, ali kada je Isus dosao On je ispunio Zakon. Isus to govori jevrejim koji su ga optuzivali da zeli da promeni Zakon. On jasno kaze da ga nije promenio nego ispunio".

Opet, sto se tice "ispunjenja", kontriras recima za koje bi trebalo da verujes da su bozje:

Postanak 17:7 "A postavljam zavet svoj između sebe i tebe i semena tvog nakon tebe od kolena do kolena, da je zavet VECAN..."

Postanak 17:13 "Da se obrezuje koje se rodi u kući tvojoj i koje se kupi za novce tvoje; tako će biti zavet moj na telu vašem zavet VECAN".

E sad, ako Bog kaze da je obrezivanje zavet VECNI izmedju njega i Avrama, zasto ti, kao "duhovni naslednik" Avrama to ne cinis?

ili mozda ne verujes da su ovo bozje reci???

Objasni nam razliku.
Ako je Bog Starog Zaveta rekao da je nesto vecno, a ti kazes da nije, ispunjeno je, reci nam, da li to neko laze?

Postanak 17:19 "Sara žena tvoja rodiće ti sina, i nadećeš mu ime Isak; i postaviću zavet svoj s njim da bude zavet VECAN semenu njegovom nakon njega".
-----------------------------------------------
Dalje, kazes:

"Ne bavim se puno tim sitnim stvarima, za mene to nije nesto bitno".

Evo jedne vrlo bitne stvari za svakog ko smatra da sledi veru Isusa.
Svim hriscanima toplo preporucujem da pogledaju ovaj krata i zanimljiv dokumentarac:
Vro krupna stvar:

http://www.islambosna.ba/forum/dijalog-sa-nemuslimanima/pavle-istinski-osnivac-hriscanstva/
*
0
*
0
valentino
*
Onlajn
8518
Vidi Profil
« Odgovori #93 u: Juli 05, 2012, 23:28:09 »

Navod
Navedi iz: lesselier na April 12, 2012, 21:35:40
KAKO JE MOGUCE DA JEDAN COVEK (pa makar bio i bezgresan) MOZE DA NA SEBE UZME GREHE COVECANSTVA?

Ovo je prvo pitanje na koje hriscanski oci nemaju odgovor zahvaljujuci arhitekti Hriscanstva i samozvanom apostolu Savlu iz Tarza.

Navod Cristian
Navod
Moguće je isto onako kao što pojedinac da svoj život, žrtvuje samog sebe radi drugih ljudi, radi većine. Zar povijest i današnjica nema primjera kad su pojedinci dobrovoljno davali svoje živote radi drugih ljudi, radi većine? U ratovima, u nesrećama? Pojedinac ovisno o okolnosti ako želi može dati svoj život za svo čovječanstvo.

Zašto bi onda bilo nemoguće da Krist koji je bio bez ikakvog grijeha uzme grijeh svih  grešnika? Pitanje nije ''kako je moguće'' nego ''zašto bi bilo nemoguće'' Bilo bi nemoguće da je bio grešnik. Ili odgovori zašto je bilo nemoguće Kristu da uzme na sebe grijeh čovječanstva?

Čuj ti ovo ''Pavao samozvani  arhitekta i apostol'' Molim te poštedi me svoga stava o apostolu Pavlu! Prodaješ jeftinu apologetiku protiv kršćanstva! Siguran sam da ovo nisu tvoje misli, nego ih kupiš s nekog antikršćanskog sajta.

Zasto bi bilo nemoguce Bogu, oprostiti  greh za koji se Adam pokajao..??

Ako taj  greh iziskuje "Bozju zrtvu i Njegovo umiranje na krstu",logicno bi bilo, da i sada svakodnevno, istovremeno na milijarde mesta na planeti razapinju Isusa a on da ozivljava, jer milijarde ljudi na planeti svakodnevno naprave milijarde i milijarde grehova.

Znam ...da mozes reci,... da je Isus umro za grehe i onih posle njega ..
Ako je Bog, kako krscanske religije naucavaju toliko voleo coveka da je zrtvovao jedinog sina ---drugim recima sebe, pa zasto oda nebi bilo normalno da je to odmah i ucinio kada Adam i Eva ucinise greh.?

Adam ucini greh ,da bi se zadovoljila Bozja pravda, Bog zrtvuje sebe kao sina, te Adam i njegovi potomci budu cisti od greha i imaju zivot vecni.

Bog se kasnije objavljuje raznim prorocima koji su spomenuti u Bibliji, oni prenose raznim narastajima da je Adam napravio greh, ali je Bog odmah, da bi spasio njega i ostale narastaje, momentalno zrtvovao bezgresnog Isusa.

Mislim ...reci ces da nije moje da odlucujem sta ce Bog i kada da sto ucini ,..ovo je samo neko moje razmisljanje,od tebe ocekujem samo odgovor :--zasto je Bog cekao toliko hiljada i hiljada godina da bi se odlucio na zrtvu za coveka?

S obzirom da greha ima jos uvek, cak jos vise nego ikada pre, hoce li opet slati s vremena na vreme Isusa da ga razapinju ?

Ako ne ,zasto ne ?

*
0
*
0
Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #94 u: Juli 06, 2012, 20:28:52 »

Navod
Navedi iz: lesselier na April 12, 2012, 21:35:40

Navod Cristian
Navod

Mislim ...reci ces da nije moje da odlucujem sta ce Bog i kada da sto ucini ,..ovo je samo neko moje razmisljanje,od tebe ocekujem samo odgovor :--zasto je Bog cekao toliko hiljada i hiljada godina da bi se odlucio na zrtvu za coveka?

S obzirom da greha ima jos uvek, cak jos vise nego ikada pre, hoce li opet slati s vremena na vreme Isusa da ga razapinju ?

Ako ne ,zasto ne ?

Bog nije čekao tisuću i tisuću godina, pa se kao tek onda odlučio na žrtvu za čovjeka. Bog je rekao Sotoni u prisustvu Adame i Eve da će doći ''rod od žene'' (Post 3,15) koji će njemu Sotoni zdrobiti glavu. Ta žena je Marija, a njezin potomak je Isus Krist – kad dođe punina vremena posla Bog svog Sina, rođena od žene (Gal 4,4). Ostalo vjerovatno znaš.

Bog neće ponovo tako slati Sina! Kristova žrtva je bila jednom za sva vremena. Ono što vrijedi jednom za sva vremena nema potrebe za njenim ponavljanjem – jer je (Krist) to učinio jedanput zauvijek prinoseći samoga sebe (Heb 7, 27)
*
0
*
0

Vjeruj u Gospodina Isusa Krista, pa ćeš se spasiti i ti i tvoja obitelj (Djela 16, 31)
Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #95 u: Juli 06, 2012, 20:44:21 »

Dobro dosao Kristijan,kao sto vidis posle jedne odredjene pauze  forum je opet odpoceo sa radom,bas se radujem da si nam se i ti opet pridruzio. bra

Hvala na dobrodošlici! 
*
1
*
0

Nemusliman
Oflajn
Muško
269
Vidi Profil
« Odgovori #96 u: Juli 06, 2012, 21:24:02 »

Kada su Adam i Eva pogrešili, dobili su osećaj da
ih je nešto napustilo, i primetili da su goli. Kako Biblija
 navodi, ogrnuli su se pregačama načinjenim
od smokovih listova...Po dolaski njihovog Tvorca,
situazija se izmenila;Dobili su odjeću od životinjskih
koža...U tom trenutku,  još uvjek su bili u Edemskom
vrtu...Ovim se dokazuje da se prva smrt u svemiru
upravo dogodila u Raju..Ovim prvim žrtvovanjem
životinje za greh, Allah je uspostavio osjećaj krivice za
neposlušnost - koje je označavalo -- smrt...Ali, to je
ujedno bila i prva lekcija vjere u mogućnost spasenja
kroz jedinstvenu žrtvu Allahovog odabranog poslanika.
Allah  je Ademu još u raju objasnio sistem žrtava životinja, koje će
predskazivati pravu spasonosnu žrtvu Hrista, klicu Allahovu (Isaija 4,2.)
koji će doći kao sin čovjeciji,i umreti za palog čovjeka..
Adem je vrlo dobro shvatio Allahovo objašnjenje,
i verom prihvatio isplanirano spasenje. On je ovu vjeru
preneo i na svoje sinove koji su se vrlo brzo, posledicom
slobodne volje uklopili i na neposlušnost , kao i na
poslušnost, (1.Mojs.4,7.) Izvještaj da Kain nije prineo
životinju na žrtvu, već zemaljske rodove, dokazuje, ne
da nije shvatio učenje, nego da nije ni vjerovao u tako što...
Suprotno njemu, Avelj je svojim postupkom prikazao
živu nadu u mogućnost spasenja vjerom...
Duhovna smrt je uzročnik fizicke smrti. Prvi čovek, kada
je pogrešio doživeo je duhovnu smrt, koja je posle
izvesnog vremena uzrokovala i fizicku smrt. Tako je bilo u
pocetku, tako je i danas -- i tako će biti dokle se greh ne
iskoreni...Sistem žrtava započeo je odmah posle pada u
greh, i trajao je dokle je došlo vreme za prinošenje prave
žrtve -- Isusa Hrista sina čovečjeg -- Isus Hristos, kao
sin čovecji, ali poreklom od Allaha (Zaharija 6,12.) došao je da umre
za grehe sveta...Na Njemu su bili gresi sveta svih vremena..Isus, kao
čovjek doživeo je najužasniju agoniju  smrti u trenutku
kada je uzviknuo ;-- Bože moj, zašto si me ostavio!...
Posle toga je nastupila  fizicka smrt. Ovakva žrtva Klice Gospodnje (Isaija 4,2.)
na Golgoti (jer je i Allah  tužijo za svojim poslanikom koji je bio dio Njega), pomirila je
svet sa Allahom, a svemiru dala sigurnost da će jednom greh biti zauvjek
uništen...Isus je kao zamena za čovjeka umro na krstu,
da bi čovjek mogao da kaže, da ako vjeruje u to, neće izgubiti
Nebo zbog Adema...U golgotskoj "vatri" Allahove ljubavi,
pobožno srce se preobražava u "žar" vjere u spasenje...
Jedino ognjšte "vječne vatre" je "žar" vječne Allahove ljubavi na golgoti....
To dokazuje da je Hristos,koji je klica Allahova, (Isaija 4,2.)- u jednom periodu vremena
POSTOJAO -- kao sin čovjeciji, i kao Allahov rodbinski poslanik i  !....

Biblijski hrišcanin
*
0
*
0
lesselier
Oflajn
589
Vidi Profil
« Odgovori #97 u: Juli 07, 2012, 00:33:42 »

Hriscanin kaze:

„Moguće je isto onako kao što pojedinac da svoj život, žrtvuje samog sebe radi drugih ljudi, radi većine. Zar povijest i današnjica nema primjera kad su pojedinci dobrovoljno davali svoje živote radi drugih ljudi, radi većine? U ratovima, u nesrećama? Pojedinac ovisno o okolnosti ako želi može dati svoj život za svo čovječanstvo.

Ovaj tvoj odgovor bi amerikanci nazvali „beatin` around the bush“.
Teoretski gledano, pojedinac moze dati svoj zivot u zamenu za zivote deset, sto ili hiljadu ljudi.
Ili, ako hoces, za celo covecanstvo.
Pojedinac NE MOZE uzeti nicije grehe, ni moje, ni tvoje, sto i sama Biblija potvrdjuje.
Pogotovo ako je taj pojedinac coek.
A coek je, poput tebe i mene, samo stvorenje.
Nije Stvoritelj.
Zato sam i pitao ranije ovo:

Kada je Isus ”umro” na krstu, da li je „umro“ kao:
-   covek,
-   bog, ili kao
-   bogocovek.

Da bi dalje diskutovanje o Isusovom „preuzimanju“ greha uopste imalo smisla, najpre mi odgovori na ovo pitanje.
Nazvacu ga pitanjem „A“, jer imam osecaj da ces ga vesto zaobilaziti, a meni je tesko da jedno te isto ponavljam u nedogled...slovo „A“ nije tesko ponoviti...
Leto...vrucine...znas vec...
*
1
*
0
valentino
*
Onlajn
8518
Vidi Profil
« Odgovori #98 u: Juli 07, 2012, 03:28:22 »

Ovako je Cristian odgovorio na moj tekst !

Navod
Bog nije čekao tisuću i tisuću godina, pa se kao tek onda odlučio na žrtvu za čovjeka. Bog je rekao Sotoni u prisustvu Adame i Eve da će doći ''rod od žene'' (Post 3,15) koji će njemu Sotoni zdrobiti glavu. Ta žena je Marija, a njezin potomak je Isus Krist – kad dođe punina vremena posla Bog svog Sina, rođena od žene (Gal 4,4). Ostalo vjerovatno znaš.

Bog neće ponovo tako slati Sina! Kristova žrtva je bila jednom za sva vremena. Ono što vrijedi jednom za sva vremena nema potrebe za njenim ponavljanjem – jer je (Krist) to učinio jedanput zauvijek prinoseći samoga sebe (Heb 7, 27)

To sto si napisao znamo da tako verujes,nema potrebe da to ponavljas,nego da mi ako mozes odgovoris to sto sam ja u vezi toga pitao a to je bilo ovo dole. Wink

Ako taj  greh iziskuje "Bozju zrtvu i Njegovo umiranje na krstu",logicno bi bilo, da i sada svakodnevno, istovremeno na milijarde mesta na planeti razapinju Isusa a on da ozivljava, jer milijarde ljudi na planeti svakodnevno naprave milijarde i milijarde grehova.

Znam ...da mozes reci,... da je Isus umro za grehe i onih posle njega ..
Ako je Bog, kako krscanske religije naucavaju toliko voleo coveka da je zrtvovao jedinog sina ---drugim recima sebe, pa zasto oda nebi bilo normalno da je to odmah i ucinio kada Adam i Eva ucinise greh.?

Adam ucini greh ,da bi se zadovoljila Bozja pravda, Bog zrtvuje sebe kao sina, te Adam i njegovi potomci budu cisti od greha i imaju zivot vecni.

Bog se kasnije objavljuje raznim prorocima koji su spomenuti u Bibliji, oni prenose raznim narastajima da je Adam napravio greh, ali je Bog odmah, da bi spasio njega i ostale narastaje, momentalno zrtvovao bezgresnog Isusa.

Ako ne ,zasto ne ?

Ako je Isus bio ziv u Adamovo vreme,te ako Adamov greh iziskuje Isusovu zrtvu, sta je sprecavalo Boga da odmah zrtvuje Isusa za spas Adama i njegovog potomstva.?

Znam reci ces pisano je da ce jednom dodji zena ..mislite na Mariju, koja ce roditi od Boga vec rodjenog Isusa Boga.....itd-itd
 Koja je logika da Svemoguci Bog ceka hiljade i hiljade  godina na Mariju da mu rodi sina, ako je on vec rodjen jos pre vremena od samoga Boga..?

Ako je vec postojavao tada Isus kao Bog, zasto se nije odmah zrtvovao nego je na strani Jevreja vodio dzihad protiv drugih naroda kojim kako kazete nije slao poslanike da ih upucuju u zakone Bozje i Njegovu volju.?

Jevreji "Bogom odabrani narod,svestenicki narod" ne poznaju Isusa Boga koji je toliko vremena saradjivao sa njima, ali gle cuda, naznabozci kojima nikada nije dolazila Bozja objava, od jednom nakon hiljade i hiljade godina bolje poznaju knjigu koja je Jevrejima dosla,i bolje poznaju Boga u koga su ovi vekovima verovali i bili u kontaktu sa Njime.

Navodno su neznabozci od jednom napustili sva svoja paganska verovanja i od jednom prihvatili monoteizam.
Dali je bas tako?
O tome sam vec pisao na nekoliko mesta ali se uvek eskivira sa odgovorom .
Dokazao sam da nisu odbacili svoju paganstinu vec su samo promenili imena linostima.
Nisu  vise Horos,Mitras itd, nego je sada to Isus, ali prica je nepromenjena
Zanimljivo je da se autorstvo te price koja potice mnogo vremena pre Isusa sada pripisuje Isusovim ucenicima -apostolima.

*
0
*
0
galipolje
Oflajn
257
Vidi Profil
« Odgovori #99 u: Juli 07, 2012, 08:55:55 »

Prica se da je svojevremeno Ali-pasa Rizvanbegovic hodajuci Hercegovinom naisao na nekog Bosnju grckog ili latinskog vjerozakona (potonjeg Petranovicevog Srbina ili Bozicevog Hrvata) koji je po ljetnjoj zezi tocio sebi rakiju “da se raz’ladi”.
Nazva mu Ali-pasa dobar dan, i nakon sto se odmice od veselnika, pocne glasno razmisljat:
- E valahi, se svima  mogu nacudit, ali ovim cafirima jok! Pitaj ga zimi zasto pijes, odgovori ti da se ugrije, pitaj ga ljeti zasto pijes, kaze da se raz’ladi, a sve isto pice!?

@Pravoslavac se tu skoro dofatio bozona, u jalovom pokusaju da brani paganovstinu a @Christijan sa istom nakanom za Drugi vatikanski sabor i Malu gospojinu, ali im “pice” ISTO, kao iz anegdote o Ali-pasi.

Evo predmeta sporenja:

Biblija
Post 3
9Jahve, Bog, zovne čovjeka: "Gdje si?" - reče mu. 10On odgovori: "Čuo sam tvoj korak po vrtu; pobojah se jer sam go, pa se sakrih." 11Nato mu reče: "Tko ti kaza da si go? Ti si, dakle, jeo sa stabla s kojega sam ti zabranio jesti?" 12Čovjek odgovori: "Žena koju si stavio uza me - ona mi je dala sa stabla pa sam jeo." 13Jahve, Bog, reče ženi: "Što si to učinila?" "Zmija me prevarila pa sam jela", odgovori žena. 14Nato Jahve, Bog, reče zmiji: "Kad si to učinila, prokleta bila među svim životinjama i svom zvjeradi divljom! Po trbuhu svome puzat ćeš i zemlju jesti sveg života svog! 15Neprijateljstvo ja zamećem između tebe i žene, između roda tvojeg i roda njezina: on će ti glavu satirati, a ti ćeš mu vrebati.

Prosto bode oci da je u ovom citatu Adem a.s. prikazan kao kukavica bez pandana u ljudskoj historiji ("Žena koju si stavio uza me - ona mi je dala sa stabla pa sam jeo." – pravdao se navodno Adem a.s.). Upravo na njegovom kukavicluku ce dopisivaci i krivotvoritelji Biblije izgraditi ogavnu “ideologiju” mizoginije koja je kulminirala inkvizicijom

Samo par citata u prilog recenom:

„Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo.” (Knjiga Sirahova 42,14)

„Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga oskvrne, pa se mora na vatri spaliti.“ (Levitski zakoni 21,9)

„Malena je svaka zloća prema zloći ženskoj: neka je snađe kob grešnička! Ne daj se zavesti ljepotom ženskom i ne žudi za ženom. Od žene je grijeh počeo i zbog nje svi umiremo.“ (Knjiga Sirahova)

„Otkrih da ima nešto gorče od smrti - žena, ona je zamka, srce joj je mreža, a ruke okovi; tko je Bogu drag, izmiče joj, a grešnik je njezin sužanj.“ (Propovjednik 7,26)

„Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku.“ (1 Korinćanima 14,34-35)  

„Žena neka u miru prima pouku sa svom podložnošću. Poučavati pak ženi ne dopuštam, ni vladati nad mužem, nego - neka bude na miru. Jer prvi je oblikovan Adam, onda Eva; i Adam nije zaveden, a žena je, zavedena, učinila prekršaj. A spasit će se rađanjem djece ako ustraje u vjeri, ljubavi i posvećivanju s razborom.“ (I Timotej 2, 12-15)

„Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!“ (Efežanima 5, 21).

Sve u svemu, trebale bi  se u jednoj glavi steci imaginacija Hransa Kristijana Andersena i brace Grim da bi se u Postanju 3 pronasao “rod od zene koji ce njemu Sotoni zdrobiti glavu”

Ustvari, corbine corbe corba od Postanja 3 tretira dogadjaj koji je detaljno i na Istinit nacin pojasnjena u Kur’anu Casnom:

„A ti, o Ademe, i žena tvoja u Džennetu stanujte i odakle god hoćete jedite, samo se ovom drvetu ne približujte, da se prema sebi ne ogriješite!” I šejtan im poče bajati da bi im otkrio stidna mjesta njihova, koja su im skrivena bila, i reče: “Gospodar vaš vam zabranjuje ovo drvo samo zato da ne biste meleki postali ili da ne biste besmrtni bili”, - i zaklinjaše im se: “Ja sam vam, zaista, savjetnik iskreni!” I na prevaru ih zavede. A kad oni drvo okusiše, stidna mjesta njihova im se ukazaše i oni po sebi Džennetsko lišće stavljati počeše. “Zar vam to drvo nisam zabranio?!“ - zovnu ih Gospodar njihov - “i rekao vam: Šejtan vam je, zbilja, otvoreni neprijatelj.” “Gospodaru naš”, - rekoše oni - “sami smo sebi krivi, i ako nam Ti ne oprostiš i ne smiluješ nam se, sigurno ćemo biti izgubljeni.” (Kur’an, 7:19-23)

“Gospodaru naš”, - rekoše oni - “sami smo sebi krivi……..” je velicanstvena recenica kojom su Adem a.s. i Hava podjelili krivicu i zatrazili oprost od Allaha dz.s. Ne samo da je Kur’an Casni izbio argumente zenomrscima da zloupotrebljavajuci svete ili “svete” tekstove davaju oduska svojoj bolesti, vec je i metafzicka Pravda pojasnjane na nacin koji ne dozvoljava nikakve naknadne reintrpretacije.  Poznavajuci psihologiju “milosrdnika” i njihov osjecaj za pravdu Uzviseni Stvoritelj je privilegiju oprosta sacuvao ISKLJUCIVO za sebe!

A, ako i nakon Srebrenice postoje sljedbenici Pavlove ideologije koji uzivaju u morbidnom samozavaravanju da je Isus davno preuzeo grijehe koljaca i silovatelja onda bi razgovor trebalo izmjestiti sa religijskog na teren neurofiziologije!
« Last Edit: Juli 07, 2012, 08:57:45 od galipolje »
*
1
*
0
Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #100 u: Juli 07, 2012, 09:43:24 »

Kada je Isus ”umro” na krstu, da li je „umro“ kao:
-   covek,
-   bog, ili kao
-   bogocovek.

Kao bogočovjek!
*
0
*
0

Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #101 u: Juli 07, 2012, 09:48:13 »

Navod

To sto si napisao znamo da tako verujes,nema potrebe da to ponavljas,nego da mi ako mozes odgovoris to sto sam ja u vezi toga pitao a to je bilo ovo dole. Wink

Zato što Bog nije ''sentimentalni tatica'' da oprašta grijehe na štetu svog pravednog karaktera. Npr. ti se možeš iskreno pokajati što si ubio dvoje ljudi u saobraćajnoj nesreći, ali te to tvoje pokajanje neće spasiti zasluženog zatvora. Tako je i s grešnikom i njegovom zasluženom kaznom koja ga čeka u Paklu. Krist je na sebe preuzeo tvoj grijeh kako bi se ti mogao spasiti od Božje kazne. Ako se želiš spasiti od Pakla prihvati Božje spasenje u Kristu prije nego što ti bude prekasno.
*
0
*
0

Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #102 u: Juli 07, 2012, 09:50:41 »

Navod

Ako ne ,zasto ne ?

Odgovor je u quoti.
*
0
*
0

Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #103 u: Juli 07, 2012, 09:54:27 »

Koja je logika da Svemoguci Bog ceka hiljade i hiljade  godina na Mariju da mu rodi sina, ako je on vec rodjen jos pre vremena od samoga Boga..? [/b]

Logika ti je ta da Bog ne gleda na vrijeme kao čovjek. Ono što je tebi tisuća godina to je Bogu npr. jedan sat. Zatim sam si rekao da Bog sam odlučuje kad će nešto biti. Kad se kaže da je Krist rođen od Boga to ukazuje na njegovo božanstvo. Kad se Krist bio rodio od žene Marije to znači da je čovjek. To je dokaz da je Krist bogočovjek.
*
0
*
0

Christian
Oflajn
Muško
353
Vidi Profil
« Odgovori #104 u: Juli 07, 2012, 10:07:57 »

Na ovo sam već bio odgovorio. I ako znaš da je Bog suveren u svojim odlukama, onda su pitanja tipa zašto Bog ''nije tada i tada učinio to i to'' malo suvišna, ali eto da se zadovolji tvoja znatiželja odgovorio sam. Ako sam što proustio, slobodno napomeni!
*
0
*
0

Stranica: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 80 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54857918
Copyright © IslamBosna.ba