ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 580808
Tema: 64185
Članova: 29191
Najnoviji član: Bateestah

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Dijalog s nemuslimanima (Moderator: ummuSumejja)
| | |-+  Ako je islam ispravan, zašto se muslimani tako ružno ponašaju?
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 61 62 [63] 64 Idi dolje Printaj
Tema: Ako je islam ispravan, zašto se muslimani tako ružno ponašaju?  (Čitanja 43233 puta)
ljatif
Oflajn
2689
Vidi Profil
« Odgovori #930 u: Oktobar 12, 2011, 21:29:48 »

Ovaj aferim je od mene brate,istvarno vise nema nikakvog smisla tolerisati njega.Ja sam prvi da se njemu izadze u susret sto se tice njegovog interesovanja o Islam,ali Ja mislim da On nema interes da nesto  o Islamu zna i da nesto  u svom zivotu i vjerovanju na bolje promeni,jer koliko je njemu na ovom pdf receno ,objasnjeno ,ali  On i dalje nesto glumi kao da sve to ne razume.
ateistia,ako istvarno na ovom  forumu  nismo ti nista  pridali da znas o onome sto te zanima,pokusaj da citas knjige o Islam ,gledaj predavanja na yutoube,ali sve to sa velikom ozbiljnoscu prema tome,ne provociram te i ne omalozavam u to budi siguran,samo zelim da znas da ima i drugi put kako doci do istine,ako ovde na forumu  mislis da si ti  u praviu a Mi ne.
*
1
*
0
valentino
*
Oflajn
8514
Vidi Profil
« Odgovori #931 u: Oktobar 13, 2011, 03:00:48 »

Nadam se da ce ova opomena pozitivno uticati na kvalitet diskusije sa Ateistom.
S obzirom da je do sada, ne samo na ovoj temi nego na celom pdf,  izneo toliko tvrdnji sa namerom da ospori neka nasa uverenja da bih roman mogao napisati, red je da pocne od sada da svoje tvrdnje i dokazuje.

Inace,.. na pocetku svake teme, pokaze se kao veoma zanimljiv sagovornik koji me cesto pravo inspirise da aktiviram sve svoje umne potencijale, ali kako tema odmice,
pocinje da se sluzi neprimernom konverzacijom sve u cilju spamanja teme .

Pokazao sam vise puta da i ja znam da se sluzim tim trikovima,ali zaista bi bilo besmisleno da se sva diskusija svodi na te fore.
Mnogi od nas sve ovo shvataju veoma ozbiljno, pa nije fer da non stop tera segu,
red je da se i on uozbilji.

Iskreno receno voleo bih da ostane na forumu ali ne vala pod svaku cenu. 

*
0
*
-1
Dajdza
Oflajn
897
Vidi Profil
« Odgovori #932 u: Oktobar 13, 2011, 03:48:37 »

Ateista

Navod
Djelomicno tocno. Porijeklo alkoholnog pica ARAK , tvrdi se, da je prvo zabiljezeno u predjelima danasnje Sirije, libanona, Israela, Irak i Jordan....i da je iz tih krajeva doslo u danasnju Tursku tj. bivse Osmansko carstvo.
Turci daju, vremenom, tom picu naziv RAKI
Kod nas i u danasnjim zemljama, koje imaju tradiciju proizvodnje takve vrste alkoholni pica , a bile su dio Osmanskog carstva se to pice zove RAKIJA, sto nam nedvosmisleno ukazuje da potjece iz Turskog jezika.

pozdrav
Nasao si neku logicku vezu (to sam podebljao u tvom tekstu) samo ne znam da li je ta tvrdnja tacna. Po tvom misllenju Turci su to pice zvali "RAKI" a Srbi su dodali nastavak "JA" i tako smo dobili naziv RAKIJA ali za pice koje se spravlja od sljiva, pice koje Srbi izuzetno cijene i nastije ga plasirati na medjunarodno trziste. Poznavaoci tog pica kazu da ima samo jednu veliku manu - neugodan miris za razliku od drugih pica koja imaju prodju na medjunarodsnom trzistu .
*
0
*
0
ateista
Oflajn
644
Vidi Profil
« Odgovori #933 u: Oktobar 13, 2011, 16:03:29 »

Edo Alpasini

Navod
Još jedan 'dokaz' tipa: dokaži da nije tako, bilo da se radi o ovoj besmislenoj temi, ili bilo kojoj drugi, odmah ti slijedi ban, jer sa tobom očito nema iole konstruktivnog razgovora, pošto na svako pitanje odgovaraš kontra pitanjem, na traženje dokaza,   pokušavaš nekom kontra optužbom da 'dokažeš' svoju tačku gledišta, i to više nećemo tolerisati.

Posto kao adminstrator imas ovlasti da mi dadnes ban, ako treba uradi to odmah...samo nemoj da mi prijetis pricom da se sa mnom ne moze razgovarati.
Osim toga bio bi red da mi , kad vec prijetis , to iznesas osobno a ne da se krijes iza  mnozine."to više nećemo tolerisati."

Malo je bez veze prigovarati nedostatak "konstruktivnog razgovora " , konkretno u zadnjoj temi, a sam se nisi udostojio odgovoriti nista od pustog negiranja.
Naravno da je onda kontra pitanje nepozeljno.

Prema tome , pusti neosnovane prijetnje....ja ne krsim pravila razgovora na ovom forumu.....ali se necu promjeniti u nacinu razgovaranja zbog tvoje prijetnje.

Na tebi je, da iskoristis svoju moc administratora....ili me brisi ili me pusti da ti idem na zivce. Cool

pozdrav

P.S.
Ubjedjen sam da se opomena ne odnosi na "nedostatak konstruktivnog " nego na to sto sam zadnjom temom dirnuo u nepisani tabu koji se izgleda ne smije pominjati. A posto pominjane tabua ono sto me zabavlja......izgleda da se blizi kraj.

Mislim da ban slijedi pa prema tome, ako je tako, pozdravljam sve sa kojim sam raspravljajao, nemojte sto zamjeriti......ja ne zamjeram nikom
« Last Edit: Oktobar 13, 2011, 16:33:42 od ateista »
*
0
*
0
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #934 u: Oktobar 13, 2011, 17:00:06 »

Da, baš si dirnuo u tabu. Meni kao muslimanu je veći tabu da su Turci donijeli rakiju na ove prostore, što tvrdiš bez ikakvih dokaza, a od nas, i konkretno mene tražiš dokaze da nisu, logika niđe veze, nego što je to da ti negiraš samo postojanje Stvoritelja, a što je razlog našeg postojanja.  Roll Eyes

Da sam te JA htio banovati zbog 'diranja' u tabu teme, banovao bih te davno.

Kvalitetne rasprave sa tobom nema, jer se sve zasniva na principu povuci potegni, u cilju toga da ispadneš pametan, šta li već, pa ti prija da se 10-ak ljudi s tobom raspravlja, i još ti kao ne mogu ništa, jer ti imaš argumente.

A rasprava sa tobom je kao da pokušavaš djetetu od 2 godine dokazati zašto ne može samo na ulicu ići. Zato mu ne daš da ide, i riješiš problem. Tako ćemo i sa tobom postupiti.

Mislim da je moja greška bila što nisam prihvatio kritike pojedinih članova foruma još davno, kada su govorili da te treba banovati iz praktično istih razloga.
Nisi ti ovde nikoga uzdrmao u vjeri svojim 'argumentima' i 'mudrim izlaganjima', unatoč tvom mišljenju da jesi, tako da ni to nije razlog za ban, već jednostavno ne zaslužuješ toliko vremena ni prostora od strane muslimana. Dovoljno ti je rečeno, praktično o svim temama. Ako ti to nije dovoljno, prepuštamo te Allahu, Gospodaru svjetova.
« Last Edit: Oktobar 13, 2011, 17:07:59 od Edo Alpasini »
*
0
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
Haqqani
Oflajn
6684
Vidi Profil WWW
« Odgovori #935 u: Oktobar 13, 2011, 17:23:29 »

Još trpite ovog kaurina?

Nevjerovatno.
*
0
*
-1

Beduini su najveći nevjernici i najgori licemjeri, i razumljivo je što ne poznaju propise koje Allah Svome Poslaniku objavljuje. A Allah sve zna i mudar je. (At-Tewba, 97)
ateista
Oflajn
644
Vidi Profil
« Odgovori #936 u: Oktobar 13, 2011, 17:25:09 »

Edo Alpasini

Navod
Kvalitetne rasprave sa tobom nema, jer se sve zasniva na principu povuci potegni, u cilju toga da ispadneš pametan, šta li već, pa ti prija da se 10-ak ljudi s tobom raspravlja, i još ti kao ne mogu ništa, jer ti imaš argumente.
Da ateista citira Krista: "Ko je bez grijeha neka baci kamen prvi"
Molim te nemoj ....po toj logici bi trebao banirati 90% ucesnika foruma.....a ti si kao taj problem nasao samo kod mene.

Na kraju krajeva, podji prvo od sebe, nije da od tebe zahijevam konkretan dijalog...ali ga , barem u razgovoru sa mnom ,nisi nikad pokazao.
Prema tome  prigovori su ti neprimjereni.

Zar je tesko reci istinu da ti smetam ili kako obicno kazes (nama smetas) jer se ne uklapam, u " prihvatio sam vjeru i sad trazim pomoc od vas".
Ko vjeruje u takve postove......mislim da njemu treba pomoc.

pozdrav

p.s.

Gdje ja Ban? Hoce li biti da se ne trudim odgovarati ljudima, ako nece da nastavim smetati.
Molim brzi odgovor

*
0
*
0
Ummu Marjam
Oflajn
7130
Vidi Profil
« Odgovori #937 u: Oktobar 13, 2011, 17:58:25 »

Sto ateisti nesto vole da citiraju ''Krista''... a kako znas da je on ti zaista i rekao, gde su ti dokazi?

I da, pa sta i ako su Turci (pojedinci) pomogli Srbima u pecenju rakije. Sta je tvoja poenta? Praksa je neislamska i kraj price.
Jel ko tvrdio da su Osmanlije bili meleci?
*
0
*
0
ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12556
Vidi Profil
« Odgovori #938 u: Oktobar 13, 2011, 18:24:13 »

Ateista zasto krijes da su svi tvoji diskutanti , a ne samo Edo, rekli da si jako nekorektan sagovornik i nemali broj ih odavno trazi da te se banuje?Jos jedan dokaz kako bezobrazno izvrces istinu.
Kao drugo-otvorio si tabu temu samo u svojim snovima.Iako ti je to poslastica, ti mozes samo da nagadjas da li je nekome nesto tabu ili ne.Ne zanosi se.
*
0
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
ateista
Oflajn
644
Vidi Profil
« Odgovori #939 u: Oktobar 13, 2011, 19:28:39 »

Ummu Marjam

Navod
Praksa je neislamska i kraj price.

Ja i nisam tvrdio drukcije.Niko nije iznio ni jednog jedinog argumenta niti pobio jedan logicni argument koji sam iznio.
Zar je sramota reci da su Osmanlije donjela obicaj pecenja rakije na podrucjima na kojim su u proslosti vladali.
Iznio sam nekoliko indicija na koje niko nije uspio poreci ili naci kontra argumen, nego se od mene  trazi dokaz.
Sta je dokaz?  Tv snimak iz 1593 godine?

Navod
I da, pa sta i ako su Turci (pojedinci) pomogli Srbima u pecenju rakije. Sta je tvoja poenta?
Ne radi se o Turcima i Srbima , nego je poenta u tradiciji a ne u tom  ko je kome pomogao i da li su to bili pojedinci.

pozdrav
*
0
*
0
Edo Alpasini
*
Oflajn
Muško
15411
Vidi Profil
« Odgovori #940 u: Oktobar 13, 2011, 19:33:28 »

Ummu Marjam

Navod
Praksa je neislamska i kraj price.

Ja i nisam tvrdio drukcije.Niko nije iznio ni jednog jedinog argumenta niti pobio jedan logicni argument koji sam iznio.
Zar je sramota reci da su Osmanlije donjela obicaj pecenja rakije na podrucjima na kojim su u proslosti vladali.
Iznio sam nekoliko indicija na koje niko nije uspio poreci ili naci kontra argumen, nego se od mene  trazi dokaz.
Sta je dokaz?  Tv snimak iz 1593 godine?

Da, dokaz, prvo zato što optužuješ, a drugo zato što ti konstantno tražiš dokaz od suprotne strane za bilo šta što ti padne napamet, a sam istovremeno ne daješ  ništa osim šuplje priče.

A citiranje 'Krista' je i svojstveno vama ateistima kada vam paše, mi muslimani Elhamdulillah znamo bolje.
*
0
*
0

Gdje god se okrenem i kud god da odem, vidim sve me podsjeća na Tebe, pa ko bi me spasio ako bih okrenuo leđa Tvojoj riječi kad je utočište samo kod Tebe, jedini Gospodaru, kada cijeli Univerzum postoji samo zahvaljujući Tvojoj volji, kako, kada si mi pomogao svaki put kada mi je pomoć bila potrebna
valentino
*
Oflajn
8514
Vidi Profil
« Odgovori #941 u: Oktobar 13, 2011, 19:47:26 »

E ovako je pocelo !
Maltene bez kucanja je napisao ovo .
Odgovorio sam ,nadavsi se da je to vise nego dovoljno da shvati.

valentino

...a tradicija....pecenja rakije?
Ne mozemo to tek tako "odbaciti".

pozdrav

Oooooo !vidi vidi ko nam doso ??

Ne zameri na ovoj smajlici,kolko znam i ti cesto postavis ovu smajlicu  Evil kao potpis nekog svog teksta. Grin
Evo ja tu skoro nadjoh ovu gore, te sam je samo radi tebe cuvao, da te obradujem. Grin
Ako ti se nesto ne svidja, ili vredja tvoja ateisticka osecanja ,samo reci da je izbrisem i prilepim neku koja asocira na pokornost Svemilosnom,ali da se onda vala ponasas
u skladu te nove.

Sto se tice tradicije pecenja rakije,na zalost u nasem narodu nije to jedina besmislena tradicija.

Zasto to cine pojedini muslimani???
Mislim da je tokom ove teme vec dovoljno o tome objasnjeno.

Povjest kaze da su obicaj pecenja rakije Osmanlije donjele. To je ostalo do danas te je samim tim postala tradicija, kao Bosne tako i Bosnjaka.

Na ovoj temi govorimo o Islamu i muslimanima koji se ne ponasaju u skladu islamskih propisa to jest..-ruzno se ponasaju.
Iz toga razloga u opste nije bitno dali je nesto turska ili bosnjacka tradicija,
bitno je :--dali je to islamska tradicija, zasnovana na casnom Kur,anu i sunetu Allahovog poslanika s.a.v.s. sto ne moze biti u nikakvom slucaju.

I kod nas u Sandzaku na Pesteri; svake godine se skupljaju muslimani na cuvenom pesterskom vasaru u Brezi.
To je jedna jako duga tradicija.
Kada sam nekim ljudima pomenuo da je to neislamska tradicija jer se proslavlja -Petrovdan-a joooor jesu bili pali u vatru, nikako da ih covek urazumi.

Navod
Besmislena tradicija???
O tome se moze raspravljati, ali ako  ti ili ja, neku tradiciju nazivamo besmislenom ne utjece na cinjenicu da ista postoji .
Cak u ovom slucaju se radi o obicaju koji je ne poznaje religiozno- nacionalne "granice"i prilicno je prisutan...te je zbog toga, po meni, malo neozbiljno ga nazivati besmislenim.

Kao sto rekoh moze biti nacionalni obicaj ali ne i islamski.
E sada zasto neki neguju takve, sa islamskog stajalista ruzne obicaje,je pitanje na koje smo se vala naodgovarali ovde na temi.

*
0
*
0
Ummu Marjam
Oflajn
7130
Vidi Profil
« Odgovori #942 u: Oktobar 13, 2011, 19:51:29 »

Ateista, nije sramota, ali to niko nece da tvrdi kad za to nema uopste dokaza. Kako ne razumes, da tvoje izlaganje ovde nije samo po sebi dokaz. Zasto bi im pripisivali nesto, ako to nisu uradili? A i ako jesu, njihov problem,  sta sad mi ovde da radimo? Sta ocekujes od nas?
*
0
*
0
mu-minka
Oflajn
Žensko
147
Vidi Profil WWW
« Odgovori #943 u: Mart 11, 2013, 19:00:48 »

ISLAM JE ELHAMDULILLAH ISPRAVAN A AKO IMA NEKI MUSLIMAN DA SE RUZNO PONASA ONDA ZNACI DA SE TAJ MUSLIMAN NIJE DOBRO PRIHVATIO ZA ISLAM.                                                                                             .                            nene nene nene                                                                                        .                                                                                                                                                                 . ISLAM NAM NIJE NISTA KRIV AKO SE MI NE PRIDRZAVAMO ZA PROPISE KAKO TREBA.
« Last Edit: Mart 11, 2013, 19:02:20 od mu-minka »
*
1
*
0

DOVOLJAN JE MENI ALLAH DIVAN LI JE ON ZASTITNIK
bobo11
Oflajn
625
Vidi Profil
« Odgovori #944 u: Mart 11, 2013, 19:23:24 »

samo što slijediti neke propise islama je u moralnom smislu upitno.
*
0
*
0
Stranica: 1 ... 61 62 [63] 64 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54851429
Copyright © IslamBosna.ba