ForumIslamBosnaTražiKontaktŠuraLoginRegistruj se

Privatni kutak

IB - Dućan:

Zadnji tekstovi:

Podrži IB:

Zadnji postovi:

Poruke dana
Aferim dana:
Bezze dana:

Statistika
Poruka: 578678
Tema: 64110
Članova: 24117
Najnoviji član: jajeclaisdish

Popularno

+  IslamBosna Forum
|-+  Forum na bosanskom jeziku
| |-+  Dijalog s nemuslimanima (Moderator: ummuSumejja)
| | |-+  Ako je islam ispravan, zašto se muslimani tako ružno ponašaju?
0 Članova i 1 Gost citaju ovu temu. « prethodno sljedeće »
Stranica: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 64 Idi dolje Printaj
Tema: Ako je islam ispravan, zašto se muslimani tako ružno ponašaju?  (Čitanja 41788 puta)
valentino
*
Oflajn
8329
Vidi Profil
« Odgovori #840 u: Septembar 04, 2011, 03:32:19 »

Bosna je u europi, mi smo vec tako drukciji od onih iz azije. Men nesmeta ako ko sta popije a ako pretjeras ko moj otac i onda tuces zenu i djecu kodkuce to nevolim. Ja sam reko necu pit da nebudem ko moj otac i da tucem djecu.
Mogu popit sta ako je kakva svadba ili sta veselo ali da idem svaki dan u kafanu i da pijem pivu .. ne fala .. steta mog vremena i novca.

Evo ,..malo sam se rashavizao od iznenadjenja, pa evo da pokusam shvatiti novoga clana Gendara te da prokomentarisem njegov post.

Zaista se covek moze mnogo sta nauciti na tudjim greskama, izmedju ostalih i onih iz blize familije.
Ja se takodje trudim da ne cinim neke greske koje je moj rah.otac cinio,ujedno priznajem neke svoje, i savetujem svoje sinove da  oni tako sto ne ponavljaju.

E sada da se zapitamo:-ako nesto smatramo da je lose ,zbog cega li je recimo
tvoj,moj,ili neciji drugi otac to cinio.?
Pa iskreno receno, mnogi ljudi ne misle da cine nesto lose.
Po njihovoj meri i njihovom razumu to sto cine je sasvim ok.i u granicama.

Tvoj otac je takodje verovao da ima alkohol pod kontrolom,a to sto ponekad udari zenu...pa i to mu je verovatno po njegovom ubedjenju bilo "sa razlogom i u granicama normale".

Ti zelis biti bolji, sto je za pohvalu,ali pitanje je ipak:... kolko ti svojim delima cinis
da ne budes takav.?
Koristis svoj razum na slican nacin kao i tvoj otac.
Svojim razumom pokusavas da postavis granice izmedju dobra i zla,izmedju hallala i harama a to ne ide tako.
I tvoj babo je verovatno verovao i zakljucivao da ne cini nesto lose.

Za sada ti ipak slicno verujes i razmisljas kao tvoj babo.
Ubedjen si da imas alkohol pod kontrolom,pa eto samo "u granicama" popijes za svadbu ili kada je sto veselo.

Kada se budes oslonio na Bozju objavu ,Njegovu rec i mudrost, tek se onda mozes nadati da ces biti drugaciji i bolji.
Nauka takodje dokazuje i to veoma jasno ,:-najmanja kap alkohola vec pocinje izazivati ovisnost o tom belaju u covecjem organizmu.
Umesto da covek robuje Svemilosnom Allahu i Njegovim savrsenim zakonima vremenom postaje sve veci rob alkohola.

Ako ne zelis biti kao tvoj otac koji ti je tukao majku itd...onda nema NI KAPI .
Nema cak sedenja u drustvu gde se pije taj haram,nema ohallaljivanja alkohola ,
jer ako ohallaljujes alkohol,..to jest pricas da nema nicega loseg ako se to cini u nekakvim granicama,ispadas iz vere i zasluzujes Bozju kaznu.

Vidis i sam po nasim smajlicama da smo se iznenadili ovim tvojim tekstom.
Eto ja sam se ipak malo sabrao pa sam ti odgovorio i posevetovao te.
Nadam se da se i ostali nadovezu sa kakvom pozitivnom porukom.
Ima negde jedna posebna tema gde sam povise pisao o pogubnosti alkohola
i verovanja da se moze drzati pod kontrolom.
Mogu ti to naci ako te interesuje,.. nema problema.

*
4
*
0
elma26
*
Oflajn
Žensko
4353
Vidi Profil
« Odgovori #841 u: Septembar 04, 2011, 08:49:08 »

Bosna je u europi, mi smo vec tako drukciji od onih iz azije. Men nesmeta ako ko sta popije a ako pretjeras ko moj otac i onda tuces zenu i djecu kodkuce to nevolim. Ja sam reko necu pit da nebudem ko moj otac i da tucem djecu.
Mogu popit sta ako je kakva svadba ili sta veselo ali da idem svaki dan u kafanu i da pijem pivu .. ne fala .. steta mog vremena i novca.

Dobro ali sto pijes i kada je kakvo veselje bojis se da neces biti IN ako ne pijes (ja to inace zovem lokanjem ali eto iz pristojnosti cu se suzdrzati od tog izraza mada jedva) ili ti treba neka casica da se opustis. Briga mene gdje sam ja sam muslimanka propisi su isti i meni i u Aziji Africi i na Antarktiku.. Razmisljanje ti je malo cudno.
*
2
*
0

Per aspera ad astra
ummuSumejja
*
Oflajn
Žensko
12555
Vidi Profil
« Odgovori #842 u: Septembar 04, 2011, 13:21:08 »

Dobro sad, covek ocito nije bas u veri, sto ne znaci da nece biti
*
3
*
0

'' Za svakog faraona postoji Musa. ''
ljatif
Oflajn
2573
Vidi Profil
« Odgovori #843 u: Septembar 04, 2011, 15:03:54 »

Evo ,..malo sam se rashavizao od iznenadjenja, pa evo da pokusam shvatiti novoga clana Gendara te da prokomentarisem njegov post.

Zaista se covek moze mnogo sta nauciti na tudjim greskama, izmedju ostalih i onih iz blize familije.
Ja se takodje trudim da ne cinim neke greske koje je moj rah.otac cinio,ujedno priznajem neke svoje, i savetujem svoje sinove da  oni tako sto ne ponavljaju.

E sada da se zapitamo:-ako nesto smatramo da je lose ,zbog cega li je recimo
tvoj,moj,ili neciji drugi otac to cinio.?
Pa iskreno receno, mnogi ljudi ne misle da cine nesto lose.
Po njihovoj meri i njihovom razumu to sto cine je sasvim ok.i u granicama.

Tvoj otac je takodje verovao da ima alkohol pod kontrolom,a to sto ponekad udari zenu...pa i to mu je verovatno po njegovom ubedjenju bilo "sa razlogom i u granicama normale".

Ti zelis biti bolji, sto je za pohvalu,ali pitanje je ipak:... kolko ti svojim delima cinis
da ne budes takav.?
Koristis svoj razum na slican nacin kao i tvoj otac.
Svojim razumom pokusavas da postavis granice izmedju dobra i zla,izmedju hallala i harama a to ne ide tako.
I tvoj babo je verovatno verovao i zakljucivao da ne cini nesto lose.

Za sada ti ipak slicno verujes i razmisljas kao tvoj babo.
Ubedjen si da imas alkohol pod kontrolom,pa eto samo "u granicama" popijes za svadbu ili kada je sto veselo.

Kada se budes oslonio na Bozju objavu ,Njegovu rec i mudrost, tek se onda mozes nadati da ces biti drugaciji i bolji.
Nauka takodje dokazuje i to veoma jasno ,:-najmanja kap alkohola vec pocinje izazivati ovisnost o tom belaju u covecjem organizmu.
Umesto da covek robuje Svemilosnom Allahu i Njegovim savrsenim zakonima vremenom postaje sve veci rob alkohola.

Ako ne zelis biti kao tvoj otac koji ti je tukao majku itd...onda nema NI KAPI .
Nema cak sedenja u drustvu gde se pije taj haram,nema ohallaljivanja alkohola ,
jer ako ohallaljujes alkohol,..to jest pricas da nema nicega loseg ako se to cini u nekakvim granicama,ispadas iz vere i zasluzujes Bozju kaznu.

Vidis i sam po nasim smajlicama da smo se iznenadili ovim tvojim tekstom.
Eto ja sam se ipak malo sabrao pa sam ti odgovorio i posevetovao te.
Nadam se da se i ostali nadovezu sa kakvom pozitivnom porukom.
Ima negde jedna posebna tema gde sam povise pisao o pogubnosti alkohola
i verovanja da se moze drzati pod kontrolom.
Mogu ti to naci ako te interesuje,.. nema problema.

Brate valentino ,text ti je za svaku pohvalu ,kao i uvek

Selam alejkum brate qendar i dobro nam dosao na forumu.
Brate,ti si to dobro i pametno reko ,bas kako treba,necu biti kao moj otac da pijem i da tucem decu,to mi se  mnogo svidza,ali ipak ti brate pijes,to znaci da ti ne radis na tom projektu,kako si i sam sebi reko,da  bi u tome uspeo,sejtan prokleti je veoma lukav ,pa zato pokusava sa svake strane obmanuti,i daje njemu te izgovore,pa to nije nista,grijeh izlazi iz usta,a ne ulazi,pa jedna casa ,ne mnogo kao moj otac itd,itd,a to sejtan radi sa ciljem da  covjek ima neko opravdanje za to sto radi,naprotiv za to nema nikakvo opravdanje i Dragi Allah nije zadovoljan sa time,a sto je to mnogo vazno.
Budi brate strpljiv ,ustrajan i nepokoljebljiv i bice sve u redu InsaAllah.

Procitaj vise puta ovaj text od Valentino, i kada citas ovaj text,nemoj da budes od onih,koji ce  iz tog texta pronaci neko negodovanje,ljutnju i bjes ,jer sve to odgovara samo sejtanu prokletom,nego se samo osaburi,kao prvo,onda  procitaj pazljivo vise puta i razmisljaj o njemu.InsaAllah bice  onda dobrih rezultata.

Selam alejkum i sve najlepse ti zelim iz svijeg srca.
*
2
*
0
valentino
*
Oflajn
8329
Vidi Profil
« Odgovori #844 u: Septembar 04, 2011, 15:17:44 »

Dobro sad, covek ocito nije bas u veri, sto ne znaci da nece biti

Racunao sam to sestro, te sam ne koristeci hadise i ajete iz casnog Kur,ana jednostavnom logikom objasnio njegovu psihologiju razmisljanja koja se ne razlikuje previse od oca od koga bi zeleo biti bolji po tom pitanju.

Kada citam ili cujem ovakav neciji stav spram alkohola(greha), odmah pomislim na neku "razumnu zenu"koja kaze:
Znate ja sam svome muzu postena zena,bludnicim u granicama normale, ali uglavnom samo sa kucnim prijateljima i komsijama kada je na nekoj zabavi i veselju prisutno raspolozeno drustvo.

*
0
*
0
valentino
*
Oflajn
8329
Vidi Profil
« Odgovori #845 u: Septembar 04, 2011, 15:27:02 »

Procitaj vise puta ovaj text od Valentino,i kada citas ovaj text,nemoj da budes od onih,koji ce  iz tog texta pronaci neko negodovanje,ljutnju i bjes ,jer sve to odgovara samo sejtanu prokletom,nego se samo osaburi,kao prvo,onda  procitaj pazljivo vise puta i razmisljaj o njemu.InsaAllah bice  onda dobrih rezultata.

Selam alejkum i sve najlepse ti zelim iz svijeg srca.

Hteo sam jos nesto da dodam u smislu ovog gore boldiranog, ali evo brat Ljatif me je dopunio, pa nemam potrebe za sada . bra
*
0
*
0
Alen90
Oflajn
Muško
38
Vidi Profil
« Odgovori #846 u: Septembar 05, 2011, 17:43:53 »

Sellam Alejkum. slusam vas pojedine , kao da niko Kur'an nije citao , Allah najstrozije zabranjuje svinjetinu , alkohol i blud . ne vidim razlog da bilo ko vjeruje prekrsi neku od tih naredbi , a danas je vise bluda i alkohola nego ikada . a ne valja to , odgovaracemo za to na Sudnjem Danu , svako od nas ce vidjeti ruku svojih djelo .
*
0
*
0

http://www.listen2quran.com/  - "Semi'Allahu limen hamideh Rabbena lekel-hamd"
ljatif
Oflajn
2573
Vidi Profil
« Odgovori #847 u: Septembar 05, 2011, 18:46:59 »

Evo brate qendar ,jedan video spot,kako sejtan lukavo obmanuje,da te Dragi Allah postedi toga i uputi na pravi put

<a href="http://www.youtube.com/v/I1tSkpbc774" target="_blank">http://www.youtube.com/v/I1tSkpbc774</a>
*
0
*
0
zehra
Oflajn
Žensko
4013
Vidi Profil
« Odgovori #848 u: Septembar 06, 2011, 23:58:03 »

Ako je islam ispravan, zasto se muslimani tako ruzno ponasaju?

Ima, nazalost, u ovom pitanju dosata istine. A odgovor je jednostavan. Zato sto se ne pridrzavaju islama.

E sad bi se moglo raspravljati o tome zasto se ne pridrzavaju.
Valjda dunjaluk ovladao srcima.
*
2
*
-1

Halalite
kes je kao ves
Oflajn
2019
Vidi Profil
« Odgovori #849 u: Oktobar 01, 2011, 22:49:01 »

.kad upisem fakultet,bicu ucenik.
*
1
*
-1
ateista
Oflajn
644
Vidi Profil
« Odgovori #850 u: Oktobar 06, 2011, 17:18:25 »

valentino

...a tradicija....pecenja rakije?
Ne mozemo to tek tako "odbaciti".

pozdrav
*
1
*
-6
valentino
*
Oflajn
8329
Vidi Profil
« Odgovori #851 u: Oktobar 07, 2011, 01:22:38 »

valentino

pozdrav

Oooooo !vidi vidi ko nam doso ??

Ne zameri na ovoj smajlici,kolko znam i ti cesto postavis ovu smajlicu  Evil kao potpis nekog svog teksta. Grin
Evo ja tu skoro nadjoh ovu gore, te sam je samo radi tebe cuvao, da te obradujem. Grin
Ako ti se nesto ne svidja, ili vredja tvoja ateisticka osecanja ,samo reci da je izbrisem i prilepim neku koja asocira na pokornost Svemilosnom,ali da se onda vala ponasas
u skladu te nove.

Sto se tice tradicije pecenja rakije,na zalost u nasem narodu nije to jedina besmislena tradicija.

Zasto to cine pojedini muslimani???
Mislim da je tokom ove teme vec dovoljno o tome objasnjeno.
*
1
*
0
vjera__istine2
Oflajn
Muško
2612
Vidi Profil
« Odgovori #852 u: Oktobar 07, 2011, 07:12:09 »

valentino

pozdrav

Kakva je to tradicija bogati? bosnjacka sigurno nije
*
1
*
-1
ateista
Oflajn
644
Vidi Profil
« Odgovori #853 u: Oktobar 07, 2011, 16:38:15 »

vjera__istine2

Navod

Povjest kaze da su obicaj pecenja rakije Osmanlije donjele. To je ostalo do danas te je samim tim postala tradicija, kao Bosne tako i Bosnjaka.

Navod
Sto se tice tradicije pecenja rakije,na zalost u nasem narodu nije to jedina besmislena tradicija.
Besmislena tradicija???
O tome se moze raspravljati, ali ako  ti ili ja, neku tradiciju nazivamo besmislenom ne utjece na cinjenicu da ista postoji .
Cak u ovom slucaju se radi o obicaju koji je ne poznaje religiozno- nacionalne "granice"i prilicno je prisutan...te je zbog toga, po meni, malo neozbiljno ga nazivati besmislenim.

Navod
Ako ti se nesto ne svidja, ili vredja tvoja ateisticka osecanja ,samo reci da je izbrisem i prilepim neku koja asocira na pokornost Svemilosnom,ali da se onda vala ponasas
u skladu te nove.
Gsn. Valentino, naravno da ne vrijedja ...da je suprotno ja bih to rekao.
Osim toga , iz iskustva znam, da nisi osoba kojoj je cilj uvrijediti sugovornika, te stoga ostaje veliki respekt. bra
To sto se ne slazemo, uglavnom nikad laugh...nema veze.

pozdrav
*
0
*
0
valentino
*
Oflajn
8329
Vidi Profil
« Odgovori #854 u: Oktobar 07, 2011, 17:17:58 »

vjera__istine2

Navod

Povjest kaze da su obicaj pecenja rakije Osmanlije donjele. To je ostalo do danas te je samim tim postala tradicija, kao Bosne tako i Bosnjaka.

Na ovoj temi govorimo o Islamu i muslimanima koji se ne ponasaju u skladu islamskih propisa to jest..-ruzno se ponasaju.
Iz toga razloga u opste nije bitno dali je nesto turska ili bosnjacka tradicija,
bitno je :--dali je to islamska tradicija, zasnovana na casnom Kur,anu i sunetu Allahovog poslanika s.a.v.s. sto ne moze biti u nikakvom slucaju.

I kod nas u Sandzaku na Pesteri; svake godine se skupljaju muslimani na cuvenom pesterskom vasaru u Brezi.
To je jedna jako duga tradicija.
Kada sam nekim ljudima pomenuo da je to neislamska tradicija jer se proslavlja -Petrovdan-a joooor jesu bili pali u vatru, nikako da ih covek urazumi.

Navod

Navod
Besmislena tradicija???
O tome se moze raspravljati, ali ako  ti ili ja, neku tradiciju nazivamo besmislenom ne utjece na cinjenicu da ista postoji .
Cak u ovom slucaju se radi o obicaju koji je ne poznaje religiozno- nacionalne "granice"i prilicno je prisutan...te je zbog toga, po meni, malo neozbiljno ga nazivati besmislenim.

Kao sto rekoh moze biti nacionalni obicaj ali ne i islamski.
E sada zasto neki neguju takve, sa islamskog stajalista ruzne obicaje,je pitanje na koje smo se vala naodgovarali ovde na temi.

*
0
*
0
Stranica: 1 ... 55 56 [57] 58 59 ... 64 Idi gore Printaj 
« prethodno sljedeće »
Skoci na:  

Posjetilaca: 54143745
Copyright © IslamBosna.ba