Firma “Salko” iz Istanbula zainteresovana je za ulaganja na području općine Goražde. To je prilikom današnje, uzvratne posjete načelniku Muhamedu Ramoviću koji je nedavno boravio u Turskoj, potvrdio direktor firme Salih Akgul Hadžifejzović.

Na sastanku s načelnikom Goražda i njegovim saradnicima, vlasnik i direktor jedne od najvećih firmi za proizvodnju bicikala i motora u Turskoj, iskazao je spremnost da doprinese ekonomskom prosperitetu ovog područja. “Prilikom nedavne posjete načelnika Ramovića Turskoj iskazao sam želju da konkretno pomognem Goraždu i doprinesem njegovom razvoju. Danas smo tu da razmotrimo mogućnosti pokretanja mini proizvodnog pogona naše firme u Goraždu a tražimo i zastupnika za BiH te smo načelnika Ramovića zamolili za pomoć” , istakao je Salih Akgul Hadžifejzović.

“Bili bismo zaista sretni ukoliko bismo otvaranjem firme u Goraždu omogućili otvaranje bar 50 radnih mjesta. To bi puno značilo za naš grad i BiH. Ovih dana raspisujemo tender za novu industrijsku zonu “Rasadnik” i evo svi kupci zainteresirani i naši privrednici mogu da se jave i već od danas razmišljaju o ovoj vrlo ozbiljnoj ponudi našeg prijatelja Saliha iz Istanbula”, kazao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović. Firma ”Salko” proizvodi bicikla i motore marke ‘’salkano”. Dnevno proizvede 850 bicikala i oko 70 skutera koje izvozi širom svijeta od Amerike, Engleske, Njemačke, BiH, Crne Gore kao i u afričke zemlje.

(FENA)

Leave a Reply

*

captcha *