Prema riječima Fuada Komića, predsjednika Udruženja policajaca ljubitelja motora – moto klub «Zvonko», više od stotinu motorista članova kluba „Zvonko“, prijateljskih moto klubova iz USK-a, IPA-policajca –bajkera iz Slovenije, Blue Knigts Hrvatske, prijateljskog kluba „Subarb’s riders“ iz Sarajeva,  te pripadnika policije i građana USK-a , odati će dužnu počast i evocirati  uspomene na velikog čovjeka i prijatelja kakav je bio Zvonko. Iz kluba upućuju poziv građanima građanima, bikerima i svim onima koji su poznavali Zvonka da dođu na mjesto okupljanja na gradsku otoku u 11,30 sati u nedjelju 14.oktobra.

zvonko-godisnjica-1-742x1024

 

« Bio je jedan od deset najboljih i najobučenijih policajaca u BiH, poginuo je kao heroj. Bio je istinska legenda grada Bihaća , borac za državu BiH a prije svega bio je veliki čovjek koji nije znao reći ne , već je uvijek davao svoj maksimum da pomogne prijateljima, gradu i državi « – kaže Komić.

Zvonimir je rođen u Parizu 1. 12. 1969.god, od oca Franje i majke Karmine. U toku odbrambeno-oslobodilačkog rata bio je pripadnik Odreda za specijalna dejstva i 501. Slavne brigade  5. korpusa . Dva puta u toku izvršenja borbenog zadatka bio je ranjavan , a po završetku rata , završio je Policijsku akademiju  u Sarajevu, te 2000 godine zasniva radni odnos u MUP-u USK-a i raspoređuje se u Jedinicu za podršku MUP USK-a.U periodu od 3. 8. 2004 godine do 3. 8. 2005 godine bio je u misiji UN-a na Haitiju. Dana 5. 8. 1997. godine stekao je zvanje „CMAS”, ronilac sa dvije zvijezde, i uspješno je završavao sve obuke u KMUP-a Bihać. Bio je jedan od deset najboljih i najobučenijih policajaca u BiH.

 

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *