IslamBosna.ba- Nakon nekoliko verbalnih napada saudijskih zvaničnika i medija na Tursku, turski predsjednik je aktuelizirao ubistvo saudijskog publiciste Hašugdžija u saudijskom konzulatu u Istanbulu. Prije nekoliko dana saudijski princ Abdullah b. Sultan je pozvao na bojkot turske robe, a princ Fejsal b. Bender, namjesnik Rijada odbio popiti kafu kada je saznao da je turska.

Turski predsjednik Erdoan kritikovao je šutnju Saudijske Arabije na zločin saudijskog publiciste. Erdoan se zapitao o sudbini onih koje je saudijska država poslala za izvrše zločin: “Do sada nismo čuli nijedan glas niti jedan stav Rijada o onim službenicima koje je Saudija poslala da izvrše zločin ubistva Hašugdžija.” On je istakao da su ga Saudijici uvjeravali da će uraditi ono što je nužno, te ih upitao: “Gdje je vaša pravda?”

Saudijski publicistaDžemalHašugdži ubijen je prošle godine u saudijskom konzulatu u Istanbulu od strane grube saudijski oficira, bliskih saudijskom prijestolonasljedniku Muhammedu b. Selmanu.

IslamBosna.ba