IslamBosna.ba- Turski predsjednik Redžep Tajjip Erdoan je u utorak primio porodicu sirijske djevojčice poznate –kao Dumu’ (Suze), koja je u vrijeme kad joj je otac izgubio vid od fosfornih bombi govorila: “Uzmite moje oči i dajte ih mom babi da me može vidjeti i voljeti.”

Erdoan i njegova supruga Emine su primili Dumu’, njenog oca Me’muna Halida Nasira (27) i njenu stariju sestru Sidru u predsjedničkom kompleksu u Ankari, gdje su razgovarali sa djecom i darivali im brojne poklone.

Izjave ove djevojčice su izazvale veliku pažnju, nakon što je njen otac povrijeđen u režimskom bombardovanju sirijske provincije Idlib. Me’mun je kazao da ima i sina Muhammeda od devet godina, i on i Sidra idu u školu gdje uče turski jezik, dok najmlađa Dumu’ ide u vrtić.

Erdoan je, u razgovoru sa djevojčicom, kazao da je glasao za fotografiju njenog oca, kao fotografiju godine, a mala Dumu’ je i ranije, kada je saznala za to, u video snimku kazala: “Amidža Erdoan je glasao za sliku moga oca, puno nas je usrećio i mnogo ga volim. Puno bih željela da ga vidim, on je omogućio naš dolazak u Tursku. Akobogda, jednom ću ga vidjeti, volim ga puno i molim Allaha da bude njime zadovoljan.”

Djevojčica iz Sirije- Uzmite moje oči, dajte ih mom babi da me vidi, da me voli

IslamBosna.ba