Elita koja u rukama drži najviše svjetske moćnike postavila je cilj da stvori nevidljivu svjetsku vladu. Postoji 12 procesa koji se smatraju i nazivaju “okidačima”, koje ove elite koriste, kako bi postigli te ciljeve.

Britanski “Financial Times” otvoreno artikuliše ovaj stav u članku koji je napisao Gideon Rachman, glavni komentator za vanjsku politiku još 2009. godine, čiji naslov glasi “A sada, nova svjetska vlada” .

Ti ciljevi su odjeknuli u Trilateralnoj komisiji, CFR-u i kod insajdera Bilderberga, pa čak i u Vatikanu.

Upravljanje planetom Zemljom nije mala stvar. Zahtijeva strateško i taktičko planiranje od strane velike mreže povezane s elitnim univerzitetima, gdje su armije akademika, operatora, lobista i media-planera te vladinih službenika svakodnevno u interakciji, a sve ih bogato finansira globalna korporativna i bankovna superstruktura.

Ilustracija

Ovo rade cjelovito, znajući da djeluju na različitim pozornicama i različitim brzinama. Finansijski okidači kreću se brzinom svjetlosti, zahvaljujući elektronskoj informacijskoj tehnologiji koja može stvoriti ili uništiti tržišta, valute pa čak i cijele zemlje u samo nekoliko sati.

Ekonomski okidači kreću se nešto sporije: proizvodnja automobila, aviona, hrane, odjeće, gradnja fabrika i kuća traje mjesecima. Politički okidači vezani za “demokratski sistem” stavljaju političare na vlast na nekoliko godina. Kulturološki okidači zahtijevaju cijele generacije kako bi se implementirali, upravo je tu psihološko ratovanje doseglo vrhunac.

Upravljanje rizikom za cijeli ovaj proces uzima u obzir mnoge potencijalne opasnosti i iznenađenja. Za svako polje, zato, postoji plan. I nekoliko rezervnih.

Danas globalna elita završava sa globalizacijom i ubrzava formiranje Vlade svijeta. Parafrazirajući šetača po užetu iz Nietzcheovog “Zaratustre”, to podrazumijeva “opasan prelaz, opasna putovanja, opasna osvrtanja, opasno drhtanje i oklijevanje.

Ovih 12 okidača povezani su u jednu jako složenu i cjelovitu matricu, veoma fleksibilnu kada je u pitanju taktika, ali rigidnu kada su u pitanju njeni strateški ciljevi.

1. Finansijski kolaps. Od 2008. godine, globalni finansijski sistem je na aparatima za održavanje na životu. Američki top ekonomisti i mega-bankari sarađuju s Bankom Engleske i Evropskom centralnom bankom, nisu niti će poduzeti bilo kakve mjere da pomognu ekonomijama koje slabe. Oni samo ljevaju novac bankarskoj eliti i preko medija šire mit da su neke banke “prevelike da propadnu”. Zašto? Zato što ne kontrolišu vlade velike banke, poput Goldman Sachs, Deutsche Bank, CitiCorp, već upravo obrnuto.

2. Ekonomska kriza. Danas “destruktivni ekstremni kapitalizam” dovodi do kolapsa nacionalnih i regionalnih ekonomija, mijenjajući njihov format u internacionalne ropske entitete, slične Gulagu, na kojima bi im pozavidio i sam Staljin. Naše brige ne leže na stvarnoj svjetskoj ekonomiji, koja je mahom netaknuta, već na lažnom svijetu finansija, banaka i spekulacija.

Ilustracija

3. Socijalni neredi. Raspad sistema u Grčkoj, Irskoj, Portugalu, Islandu i oni koji će se uskoro desiti u Italiji, Španiji i drugdje, izazvali su nasilne ustanke, čak i u SAD i Velikoj Britaniji.

4. Pandemije. Spremite se za još “iznenadnih gripa” (“gripoznih iznenađenja”) koje će voditi do obaveznih vakcinisanja, što je jedinstvena prilika da nam diskretno ugrade čipove za praćenje i testiraju inteligentne viruse koji ciljaju specifične dijelove DNK. Jesu li mogući virusi koji napadaju određenu rasu ili etničku grupu?

5. Globalno zagrijavanje. Dok globalna ekonomija tone u status prestanka rasta, ekonomski pokretači prestaju raditi na rastu proizvodnje i prelaze na smanjenje konzumacije. Hoće li budući “kartonski krediti” otvoriti put totalnoj kontroli društva?

6. Teroristički mega-napadi. Elita ima ovog asa u rukavu i spremni su da pokrenu novu “krizu” kao kraći put do svjetske vlade. Hoće li novi “napadi”, poput onog 11. septembra 2001. opravdati nove globalne ratove, invazije i genocide? Za nuklearni napad na jedan veći grad okrivit će se “neprijatelji” elite.

7. Generalizirani rat na Bliskom istoku. U ovom trenutku mornaričke snage, bombaši i cijele armije spremne su da napadnu Siriju, Iran…

Ilustracija

8. Ekološke “nesreće”. Nesreća u Černobilu 1986. označila je početak kraja bivšeg Sovjetskog saveza, pokazujući svijetu, a i samim Sovjetima da njihova zemjla više ne može kontrolisati svoja nuklearna postrojenja. U aprilu 2010. desila se katastrofa u Meksičkom zaljevu, a od 2011. Japan i ostatak svijeta nose se sa još težom nuklearnom katastrofom. Da li je i tu bilo nekih prljavih poteza?

9. Ubistva većih političkih ili religijskih figura bit će pripisivana neprijateljima elite. Mossad, CIA i MI6 su jako dobri u korištenju ovih prljavih trikova.

10. Napadi na “crvene države”- Irak, Libija… Ko je sljedeći? Iran, Sirija, Venezuela? Sjeverna Koreja?

11. Iscenirani vjerski događaji. Sve veća je potreba da mase pronađu smisao u životu, a to ih čini lakšim žrtvama holivudskih, 3D hologramskih orkestriranja uskrsnuća” Elektronski projektovana “mesijanska figura” koja djeluje u skladu s ciljevima Elite? Ko bi se usudio ići protiv samog Boga?

12. Izmišljeni kontakt s vanzemaljcima. I ovo se možda sprema. Decenijama se veliki sektori svjetske populacije programiraju da vjeruju u vanzemaljce. I ovdje će hologramska tehnologija poslužiti da se iscenira slijetanje svemirske letjelice. Naravno, sletit će na travnjak Bijele kuće, ističući potrebu da čovječanstvo ima jedinstvenog predstavnika pred vanzemaljcima. Nije li i to dodatno opravdanje za formiranje Vlade svijeta?

Šta sve ove krize, od globalnog zagrijavanja i pandemija, do terorizma i dolaska vanzemaljaca, imaju zajedničko? Sve one služe da pokažu da se s njima ne može nositi nijedna nacija niti država i time opravdavaju stvaranje jedinstvene vlade svijeta.

U 2012. moramo biti naročito oprezni i razumjeti stvari onakvima kakve jesu, a ne kakve globalni tv-majstori žele da vidimo.

 

(kipba)

Leave a Reply

*

captcha *