Deseto izdanje El-Kaidinog magazina The Inspire objavilo je imena za onih za koje smatraju da su uvrijedili islam ili Poslanika Muhameda,s.a.v.s.. Uz slogan ‘Da mi to možemo. Jedan metak dnevno drži nevjernike podalje’, objavljene su fotografije jedanaest najtraženjih osoba među kojima se nalazi i američki pastor koji je izveo javno paljenje primjeraka Kur’ana, Terry Jones, zati, urednik francuskog lista “Charlie Hebdo”, Stephane Charbonnier. Među ostalim su holandski političar Geert Wilders i kanadsko-somalski aktivist Ayaan Hirsi Ali, obojica oštri kritičari islama, zatim Flemming Rose, urednik holandskog Jyllands-Postena, Morris Swadiq, Salman Rušdi, Lars Vilks, Carsten Luste i Kurt Westergaard.

U uvodniku magazina pod nazivom ‘Francuska,imbecilni osvajač’ upozoravaju Francusku da prekine svoju vojnu intervenciju u Maliju, pozivajući se na američka iskustva u Afganistanu i Iraku.

U dijelu naslovljenom ‘Otvoreni izvori džihada’, magazin daje upute kako zapaliti parkirani automobil, uključujući i savjet “da ne posipate benzin po sebi” i predlaže posipanje ulja na ceste kako bi se izazvali sudari.

IslamBosna.ba

Leave a Reply

*

captcha *