Nakon što su joj policajci kazali  da je putna komunikacija između Jablanice i Mostara zbog ogromnih snježnih nanosa u mjestima Salakovac, Drežnica i Grabovica blokirana, Mešić se obratila uposlenicima preduzeća „Putevi“ Mostar čiji je dio mehanizacije bio u njenom gradu.

–Objasnila sam im kakva je situacija i zamolila ih da učine sve kako bih mogla doći do svog radnog mjesta i, zapravo, pomogla kolegama u ovoj, zasigurno, vanrednoj situaciji. Kada su mi kazali da će ispred mog auta ići dvije mašine, “bager“ i „grejder“ kako bi raščistili sniježne nanose, mojoj sreći nije bilo kraja, kaže nam doktorica.

Vožnja, koja je do Mostara trajala skoro šest sati, kako nam priča, bila je stravična, jer na momente se uopće nije uočavao put.

Iako je kolegama javila da stiže, niko joj, kako kaže, nije vjerovao da dolazi, posebno nakon drame sa putnicima u Salakovcu i Drežnici.

No, kada je stigla na Carinu, svi su bili u šoku, ne vjerujući da je doputovala,a doktorica nam je ustupila i nekoliko snimaka koje je napravila tokom vožnje.

alt

(dnevniavazba)

Leave a Reply

*

captcha *