Zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) hadži hafiz Ismet ef. Spahić održao je danas hutbu u Carevoj džamiji u Sarajevu odakle je Bošnjacima uputio važne poruke o aktuelnim prilikama u zemlji.

 

Govoreći o ramazanu, hafiz Spahić je, između ostalog, istakao kako ovaj sveti mjesec “kod nas treba izgraditi vjeru”. Naglasio je da je dunjaluk uzburkano more  i da se “bez dobrih lađa ne može preći”.

 

“Bošnjacima nikada nije bila potrebnija čvrsta vjera kao sada. Vidite, braćo moja, da se sa nama igraju kao mačka s mišom. Malo ga pusti, pa ga opet udari šapom. S nama se i međunarodna zajednica, pa i naši političari igraju kao mačka s mišom. Zato nam je potrebna vjera, čvrsta vjera. Zahvaljujući toj vjeri Allah dž. š prima dove prije nego dignete ruke, i daje izlaz iz ove situacije. A nama treba izlaz iz ove situacije”, kazao je hafiz Spahić.

 

Nadalje, on se u svojoj hutbi osvrnuo i na poteze aktuelne vlasti u Bosni i Hercegovini.

 

“Mi smo imali parolu “država za čovjeka”, a ta parola se pretvorila u “državu za kontejner”. Naš čovjek sada ruje po kontejneru. Oni koji danas upravljaju, imali su tu parolu “država za čovjeka”, a doveli su do toga da čovjek ruje po kontejneru. Jedino čvrsta vjera može dati izlaz i opskrbu odakle se i ne nadamo. Ko bude čvrsto vjerovao, dat će mu Allah dž. š. izlaz iz svake situacije”, poručio je hafiz Spahić.

 

 

(aacomtr)

Leave a Reply

*

captcha *