U periodu od 6. do 9. juna udruženje „Im-Puls Media“ upriličilo je promocije knjige „Manage deine Seele“ hafiza Sulejmana Bugarija u Lincu, Beču i Minhenu. Ovo je druga Bugarijeva knjiga prevedena na njemački jezik, koja je, u izdanju IK “Connectum”, pod naslovom “Dersovi i druženja”, iz štampe prvi put izašla u aprilu 2009.

U svom uvodnom izlaganju na promociji u Linzu, hafiz Bugari se osvrnuo na važnost druženja među muslimanima i istekao da i ova knjiga predstavlja skup predavanja sa takvih druženja.

 

bec-promocija-1-08062013 bec-promocija-2-08062013

 

Prema njegovim riječima, njemačko izdanje knjige, čiji je izdavač „Im-Puls Media“, u današnje vrijeme, kada nam je itekako potrebno da radimo na čišćenju duše, predstavlja pravo bogatstvo.
Promotor knjige, bečki imam Mithat ef. Mujović, je takodjer ukazao na važnost postojanja ovakvih djela u vremenima kada su duše u potrazi za Istinom.

Sale su bile nerijetko premale da prime sve goste koji su željeli prisustvovati prvoj promociji hafizove knjige na njemačkom jeziku.

Knjiga se moze naruciti putem email-a info@impulsmedia.eu, ili kupiti u beckim dzematima ili u knjizari DIWAN (Wielandgasse 25 1100 Wien).

 

 

Leave a Reply

*

captcha *